A campingflight tot LowLands paradise - 17 + 18 + 19 aug 2018  
     

 

 

HET FILMPROGRAMMA IS BEKEND!

 

Met onder andere BlacKkKlansman, The Elephant Man, Hereditary, The Man Who Killed Don Quixote, The Rocky Horror Picture Show Sing-Along en Yellow Submarine

Vandaag wordt het filmprogramma bekendgemaakt! Op het witte doek van Echo kan je genieten van onder andere drie voorpremières, een mysterymovie, muziekfilms, een sing-along en dé horrorsensatie van 2018. Iedere dag na 18:00 staan er in deze Lowlands-bioscoop vier films op het programma. Ga er maar eens goed voor zitten...

Hereditary
Foto: Hereditary

BlacKkKlansman (voorpremière)
Als enige zwarte politieman in Colorado Springs wil Ron Stallworth zich bewijzen en probeert hij het onmogelijke: infiltreren in de Ku Klux Klan. Gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen mengt Spike Lee’s BlacKkKlansman (2018) woede en humor met een jaren-zeventig-vormgeving. 
 
Bunch of Kunst
Het duo Sleaford Mods brak een paar jaar geleden door als The Voice of Britain. Met de laptop van dj Andrew Fearns en de woedend uitgespuugde teksten van zanger/rapper Jason Williamson veroverden de twee podia over de hele wereld. De documentaire Bunch of Kunst (2017) geeft een inkijkje in hun wereld.

Dogman (voorpremière)
Marcello verzorgt de reusachtige honden van maffiosi uit zijn kuststadje. Om voor zijn dochtertje te kunnen zorgen, is Marcello ook de dealer van het stadje, wat er weer toe leidt dat hij de speelbal wordt van de nietsontziende bullebak Simone. Regisseur Matteo Garrone weet het verwoestende effect van de maffia op de gewone burger messcherp te ontleden.
 
The Elephant Man (Lowlandsklassieker)
The Elephant Man (1980) vertelt het verhaal van John Merrick, een misvormde man die in het Victoriaanse Londen bekendstaat als de olifantenman. De vorig jaar overleden John Hurt is fenomenaal als Merrick en weet hem ondanks een dikke laag make-up precies de juiste dosis eenzaamheid en tragiek mee te geven.
 
Hereditary
Dé horrorsensatie van 2018 zie je natuurlijk op Lowlands. Is He reditary (2018) echt de engste film aller tijden? Daar kun je over twisten, maar zeker is dat debuterend regisseur Ari Aster een griezelig goede film heeft afgeleverd, die je nog lang blijft achtervolgen. 
 
Imagine Fantastic Shorts
Zoals elk jaar heeft het Imagine Film Festival een puike selectie korte films voor Lowlands gemaakt. De sterren van het programma zijn de acteurs uit Downside Up en de even geestige als sinistere Lunch Ladies. De uitsmijter is een explosie van bloederige special effects.
 
The Man Who Killed Don Quixote.
Toby is een reclamejongen die de kans krijgt om zijn favoriete boek te verfilmen. Dat wordt Don Quichot, maar als de opnamen worden gestopt stuit hij op een dvd van een eerdere film – over Don Quichot! Vanaf dan lopen werkelijkheid en fictie steeds meer door elkaar.
 
Mandy

Red Miller wordt een gebroken man nadat de liefde van zijn leven Mandy wordt vermoord. Hij zint op wraak en jaagt op de daders. Met Nicolas Cage als woeste wraakgod en een trippy en psychedelische stijl is Mandy (2018) een van de meest bizarre films van het jaar.

The Rocky Horror Picture Show Sing-Along 
The Rocky Horror Picture Show (1975) is de perfecte film om als publiek mee te zingen, scènes mee te spelen en je vooraf te verkleden. Het Amsterdamse Lab 111 organiseert maandelijks dit spektakel en neemt hun feestje mee naar Echo. Toekijken is suf, meedoen is het motto.
 
Searching (voorpremière)
David communiceert met zijn dochter Margot alleen via beeldschermen en is eerder geïrriteerd dan bezorgd wanneer zijn dochter niet reageert. Tot hij ontdekt dat ze vermist is. Searching (20 18) vertelt het verhaal met alleen maar schermen van computers, tablets en telefoons. Maar dan zó spannend dat je je eigen scherm vergeet.
 
Sneak Preview
Verwacht een film die bij zijn première in Cannes met prijzen werd overladen, van een debuterend regisseur die daarmee in één klap zijn naam vestigde. En waarom die geheimdoenerij? Omdat hij pas later officieel te zien is. En nu al exclusief voor jullie in Echo!
 
Yellow Submarine
Het verhaaltje – over de rockband The Beatles die per gele onderzeeër naar Pepperland reizen om de muziekhatende Blue Meanies te verdrijven – doet er weinig toe, maar de fantasierijke animatie en de muziek maken een feest van Yellow Submarine (1968). Een paar jaar geleden werd de film digitaal opgeknapt en hij ziet er fraaier uit dan ooit!
 

En ook het LLowgendaprogramma is bekend!

Zaterdag- en zondagochtend geven ervaringsdeskundigen uit de politiek, wetenschap, kunst, media en sport in X-Ray korte speeches van tien minuten, die het laten bliksemen in je hoofd. Onze LLowgenda is onversneden inspiratie, power en passie, rechtstreeks van de bron: jonge honden, oude helden, doordenkers en hemelbestormers. 

Op zaterdag kan je luisteren naar de pleidooien van Lilian MarijnissenMilou DeelenRoxanne 'Rocky' HehakaijaSinan CanFerry Zandvliet en Jef Andrea. 

Zondag hang je aan de lippen van Bert BartenKajsa OllongrenWierd DukHalil KaraaslanIris van Lunenburg en Ellen Laan.

Check de website voor meer infromatie over de sprekers en de onderwerpen!

Doe mee aan de vlaggenwedstrijd!

 


Over iets meer dan een maand is het tijd voor Lowlands. Alle reden om de vlaggen weer uit te hangen in het vlaggenwoud! Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar creatieve Lowlanders die deze vlaggen willen ontwerpen.

We zoeken gekke, kleurrijke en originele ontwerpen! De meest bijzondere, leuke en originele vlaggen krijgen een plekje in het vlaggenwoud waar ze de komende Lowlands-edities vrolijk mogen wapperen.

Loopt jouw creatieve brein al over van ideeën? Ga dan snel aan de slag! Stuur je vlaggenontwerp uiterlijk 20 juli in. Check de website voor specificaties en deelname.

Dit is de longlist van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

We hebben weer genoten van jullie ingezonden literaire hoogstandjes! Uit meer dan vierhonderd verhalen is een selectie gemaakt, de longlist van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Hier vind je de lijst met gelukkige winnaars!

Gefeliciteerd longlisters! De vakkundige jury zal alle stukken uit de longlist nog eens doorlezen en een shortlist van de drie allerbeste verhalen samenstellen. Deze shortlist wordt bekendgemaakt op woensdag 1 augustus. De uiteindelijke winnaar wordt op Lowlands tijdens de vrijdag-editie van Goeiemorgen Lowlands! bekendgemaakt. 

Stay tuned!

Blijf op de hoogte van alles rondom Lowlands en volg ons op Facebook, Instagram, Twitter, Spotify en Snapchat (lowlandsfest).

 

 
     
 
     
     
Copyright © 2018 lowlands, Alle rechten voorbehouden.
Klik hier om uw gegevens aan te passen of om u af te melden.
Powered by mrpublisher.nl