img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Filmprogrammeur Gerben tipt Het Nieuwe Filmfestival

Vorig jaar vierden we de 10e verjaardag van Het Nieuwe Filmhuis met de eerste editie van Het Nieuwe Filmfestival. Dit jaar komt het enige Almeerse filmfestival terug: een uitgaansweekend lang voorpremières van prijswinnende films. Onze filmprogrammeur Gerben tipt drie films die je niet mag missen.
Stad, 3-6 oktober
Vanaf € 5,75
img
Lees verder
img

Manga-dag met Kazuo Maekawa

Ben jij een echte Manga fan? Dan wil jij de Manga-dag niet missen! Mangaka Kazuo Maekawa - bekend van onder meer de populaire serie Ace Attorney - komt speciaal uit Japan om jou de kneepjes van het vak te leren. Hij geeft verschillende workshops en je kunt hem al je vragen stellen.
Stad, zondag 6 oktober
11.00-16.45 uur
€ 2,- (inclusief een drankje)
img
Lees verder
img

Feest! 10 jaar bibliotheek Poort

We hebben er een tiener bij in onze bieb-familie! Vestiging Almere Poort bestaat namelijk 10 jaar. Daarom trakteren we in de week van 30 september t/m 5 oktober op lekkernijen, cadeautjes en activiteiten. Je vindt het hele programma op de website. Kom jij ons feestje meevieren?
Poort, 30 september t/m 5 oktober
Gratis
img
Lees verder

Mental Health Day: The Offline Club

Ben je toe aan een break van je telefoon, schermen en meldingen? En heb je zin om eindelijk even uit te staan en in alle rust je eigen ding te doen, zonder digitale afleidingen? Kom naar The Offline Club en ontsnap aan de 'digital overload' en het gehaaste leven.
Stad, donderdag 10 oktober
19.00 uur
Gratis (reserveer wel een kaartje)
Lees verder
img

Winnaars Tas op Reis

Het is zover: de winnaars van Tas op Reis 2024 zijn bekend. Maelin (4), James (7) en Angie (9) stuurden de winnende foto's in. Ze kregen hun cadeautje overhandigd door Bibo de biebhond. Benieuwd naar de winnende foto’s? Of naar wat Tas op Reis precies is? Lees snel verder op de website.
Lees verder
img

Veilig internetbankieren

Je kunt veel bankzaken zelf online regelen. Heel handig, maar hoe werkt dat eigenlijk? En hoe doe je dat veilig? Dat leer je allemaal tijdens deze cursus. Na afloop kun je met een gerust gevoel zelf internetbankieren. Aanmelden kan via de website of bij de klantenservice.
Stad, 8, 22 oktober, 5 of 19 november
10.00-12.00 uur
Gratis
Lees verder
img

Maak kennis met Antoinette

Bij De Nieuwe Bibliotheek wordt er dagelijks hard gewerkt door een enthousiast team. We geven je graag een kijkje achter de schermen. Maak deze keer kennis met… Antoinette. Sinds mei 2024 werkt zij als Manager Bedrijfsvoering bij de bieb.
Lees verder
img

Tip bij de buren: Week tegen Eenzaamheid

Van 26 september tot en met 2 oktober 2024 is de Week tegen Eenzaamheid. Er is van alles te doen in Almere. Heb je deze ochtend (27 september) nog niets te doen? Loop tussen 10.00 en 12.00 uur binnen bij Buurtcentrum Het Forum (Haasweg 11) voor een schilderworkshop. De koffie en thee staat klaar. Op zaterdag 28 september kun je naar het Kom Erbij Festival met allerlei activiteiten voor jong en oud in buurtcentrum De Wieken (Wipmolenweg 54).
Lees verder
img

Film: Witte Flits

Wat doe je als je zoon niet meer wil leven? In Witte Flits kampt de 42-jarige Rick al ruim 20 jaar met zware psychische problemen. Na een intensief, jarenlang traject krijgt hij toestemming voor euthanasie wegens ondraaglijk en uitzichtloos lijden. De film draaide als openingsfilm op het Nederlandse Filmfestival.
Stad, 27, 29 september, 1, 2, 5, 8 & 11 oktober
Vanaf € 5,75
Lees verder
img

Wist je dat…

… je als (jeugd)lid gratis gebruik kunt maken van De Voorleeshoek? Bekijk honderden voorleesfilmpjes, in combinatie met prenten en muziek! In zeven verschillende talen.
Lees verder
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden