img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Films, koffie en ruimere openingstijden

We hebben goed nieuws: op vrijdag 5 juni starten we weer met onze filmvertoningen in de nieuwe zaal. Het gaat wel anders dan je van ons gewend bent. Zo vertonen we de film op aangepaste tijdstippen, voor een beperkt aantal bezoekers en is ook de kaartverkoop alleen online mogelijk. Vanaf dinsdag 2 juni is Coffeestar open in het nieuwscafé op de 1e etage met een afhaalservice van koffie/thee en verpakte etenswaren. Het nuttigen van al dit lekkers kan in de tuin van de bibliotheek. Ook gelden er vanaf 2 juni ruimere openingstijden voor alle bibliotheekvestigingen. Kijk op de website voor de laatste informatie over het filmhuis en de openingstijden!
img
Lees verder
img

Voorlezen

Voorzichtig kunnen we weer beginnen met het opstarten van activiteiten. En daarbij vergeten we onze jongste boekenwurmen niet! Vanaf woensdag 3 juni gaan we op woensdagochtend weer een half uurtje voorlezen. We beginnen hiermee in bibliotheek Stad. We mogen maar voor maximaal 10 kinderen voorlezen. Dit betekent dat je voor deze voorleesochtenden een plekje moet reserveren. Je kunt hiervoor online een gratis kaartje halen.
img
Lees verder
img

Co-work day online #bloggen

Bloggen kun je leren! Worstel jij met het schrijven van blogs? Weet je niet waarover je moet schrijven of heb je moeite met de structuur van een blog? Dan is deze online training Bloggen als een Pro iets voor jou. Online ga je, onder begeleiding van Laura Lolkema (Ohlalau Online Communicatie), aan de slag met een eigen geschreven blog. Kijk op de website voor alle informatie.
Donderdag 11 juni, 9.00 - 10.00 uur, online
img
Lees verder

CoderDojo online: #hacken (vanaf 12 jaar)

Wat is hacken? En wat is het verschil tussen een goede en een slechte hacker? Leer alles over bekende hackmethodes en uiteraard gaan we samen oefenen met gave opdrachten. Meedoen? Kijk in de agenda op de website en reserveer een plekje. De link naar de les krijg je dan via de mail
Zaterdag 6 juni, 13.00 – 15.00 uur, online
Lees verder
img

Walk&Talk Almere online: netwerken

In deze speciale online Walk&Talk bijeenkomst vertelt Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids) je alles over netwerken in coronatijd. Ook beantwoordt ze al je vragen hierover.
Meedoen? Stuur dan een mail naar info@levendesollicitatiegids.nl
Dinsdag 2 juni, 13.00 - 14.30 uur, online
Lees verder
img

Human Library Almere - online

Ga online met een 'levend boek' in gesprek tijdens de online Human Library Almere. Omdat deze editie online plaatsvindt kan iedereen vanuit zijn/haar eigen huis een 'levend boek' ontmoeten. Het enige wat je nodig hebt is een laptop, tablet of smartphone, want deze online Human Library vindt plaats via Zoom. De 'gewone' regels zijn van toepassing: je mag alles vragen, als het maar met respect gebeurt. Een gesprek duurt 20 tot 30 minuten. Kijk vanaf 2 juni op de website van de bibliotheek welke 'boeken' er mee doen en geef aan met welk boek je in gesprek wilt gaan.
Dinsdag 16 juni, 19.30 - 22.00 uur, online
img

De pubquiz goes Europe - online

Doe mee aan de online versie van de pubquiz! Dit keer staat de pubquiz in het teken van Europa. Je team bestaat (net als in de live-versie) uit maximaal vijf deelnemers. Na aanmelding krijg je een mail retour met de verdere uitleg van deze pubquiz online en een Zoom-link. De winnaar ontvangt de titel Coronacrisis-pubquiz-kampioen en een bierpakket van de Almeerse brouwerij Stijl! Meld je team vóór dinsdag 16 juni aan met een e-mail naar programmering@denieuwebibliotheek.nl Vermeld in deze mail je teamnaam en het aantal deelnemers.
Donderdag 18 juni, 19.45 - 22.00 uur, online
img

Film: Mrs Lowry & Son

Mrs Lowry & Son vertelt het verhaal van de inmiddels gevierde Britse kunstenaar L.S. Lowry en de getroebleerde relatie met zijn aan bed gekluisterde, dominante moeder. Werkend als huurincasseerder mengt Lowry zich overdag tussen de fabriekswerkers op de straten van Salford. Zijn vrije uren besteedt hij aan het maken van zijn schilderijen en de zorg voor zijn moeder, die zijn artistieke ambities enkel bekritiseert. Tegenwoordig wordt Laurens Stephen Lowry gezien als een van de meest gevierde kunstenaars uit Engeland
Stad, vrijdag 5 juni 14.00 uur, zaterdag 6 juni 11.00 én 14.00 uur en woensdag 10 juni 14.00 uur
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden