Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 26 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Onterechte nihilaangifte: administrateur krijgt vergrijpboete
Accountants en administrateurs die voor cliënten in financiële nood ter voorkoming van systeemaanslagen en boetes nihilaangiften OB doen, maken zich schuldig aan het opzettelijk niet indienen van suppletieaangiften OB. De Belastingdienst legt dan aan de betrokken dienstverlener een vergrijpboete op en volgens een uitspraak van Rechtbank Noord-Holland terecht.
Lees meer
 
 
Financieel dienstverleners: laat accountant kostprijsmodel controleren
De Organisatie van Financieel Dienstverleners (OvFD) wil dat accountants het kostprijsmodel van financieel adviseurs controleren. De belangenorganisatie zegt dit in reactie op een evaluatie van de effecten van het provisieverbod, dat volgens de minister het beoogde effect heeft bereikt. Dat schrijft verzekeringswebsite Amweb.nl. 
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen.
Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video. =>

 
Kritiek op rol KPMG in mega-faillissement Carillion groeit aan
Accountantsorganisatie KPMG staat in het Verenigd Koninkrijk onder steeds grotere druk vanwege zijn rol bij de ondergang van de Britse bouwgigant Carillion. Ondanks duidelijke signalen over grote financiële problemen bij het megabouwbedrijf, gaf KPMG tien maanden geleden nog een goedkeurende verklaring af bij de jaarrekening 2016.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Danny Martens nieuwe partner bij Joanknecht
Danny Martens RA is per 1 januari 2018 toegetreden tot het partnerteam van Joanknecht. De 35-jarige registeraccountant werkt sinds 2005 bij het Eindhovense Accountantskantoor.
Lees meer
 
Wanneer is een subsidie belast met BTW? Advertorial

Beperkt een subsidie het recht op teruggaaf van BTW? Wat is een prijssubsidie en hoe zit het met subsidieverstrekking en sport? Wat kunt u met subsidies en het BTW compensatiefonds? Joep Swinkels bespreekt de belangrijkste ontwikkelingen met u tijdens deze verdiepingscursus op 6 maart. Na deze cursus kunt u de juiste fiscale keuzes maken!

 
Hoe realiseert u meer adviesomzet? Deel 2: Stel de waardecreatie van de onderneming centraal
Om met de ondernemer een zinvol gesprek over zijn toekomst te kunnen voeren, is het van belang dat u zicht heeft op de missie, visie en strategie van de ondernemer. In het MKB zal deze zelden op papier staan, maar een ondernemer heeft daar, als het goed is, wel een beeld bij. Iedere ondernemer weet […]
Lees meer
 
 
CAP geeft uitleg over rechten ex-partner bij afkoop PEB
Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen (CAP) van de Belastingdienst heeft in twee vraag- en antwoordbesluiten (V&A 2018-001 en V&A 2018-002) opheldering gegeven over de rechten van de ex-partner van de DGA om zijn/haar aandeel in het pensioen te kunnen afkopen of om te zetten in een oudedagsverplichting (ODV) in geval van pensioenverevening en in geval van […]
Lees meer
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
Vermogensrendementsheffing niet proportioneel, zegt Gerechtshof opnieuw
Nederlanders hebben ook in 2013 al te veel belasting betaald over spaargeld en beleggingen. Dit stelt het Amsterdamse gerechtshof in hoger beroep in een rechtszaak van een individuele belastingplichtige tegen de vermogensrendementsheffing die hij over 2013 kreeg opgelegd. Het arrest van het hof is woensdag gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Record van 375.000 hypotheekaanvragen
Het aantal aanvragen voor een nieuwe hypotheek is vorig jaar gestegen naar het recordniveau van bijna 375.000, een toename met 3,7% ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN), is een samenwerking van diverse backoffice organisaties, die ruim vier op de vijf hypotheekaanvragen in Nederland behandelt.
Lees meer
 
 
Financieel directeuren: tekort geschikt personeel grootste probleem
Het aantal financieel directeuren dat in de komende 12 maanden verwacht het personeelsbestand uit te breiden is gestegen. Uit de CFO Survey van Deloitte blijkt dat 48% van financieel directeuren dit verwacht, in het vorige kwartaal was dit nog 13%. Een tekort aan gekwalificeerd personeel wordt door de ondervraagden gezien als het grootste risico voor het komende […]
Lees meer
 
 
VEB gaat scherp letten op toelichting ‘key audit matters’ beursbedrijven
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat dit jaar de ‘key audit matters’, de toelichting op de kernpunten van de controlewerkzaamheden in de uitgebreide controleverklaring bij beursvennootschappen onder de loupe nemen. Dat heeft de VEB aan de acht grote accountantskantoren laten weten in de jaarlijkse Accountantsbrief.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Sander Middendorp directeur SBR Banken
Per 1 februari 2018 is Sander Middendorp benoemd als directeur van SBR Banken. Middendorp is sinds oktober 2016 al nauw betrokken bij SBR Banken als lid van het dagelijks bestuur, waar hij sinds juli 2017 tevens voorzitter van is.
Lees meer
 
7 adviestips voor productiebedrijven. 7 kansen op extra omzet Contentpartner
Productiebedrijven zien hun accountant als betrouwbare partner. Maar nog niet iedere accountant beseft dat. Sterker nog, veel accountants laten geld liggen. In dit blog geef ik adviestips waar een productiebedrijf gelukkig van wordt. Mijn gouden advies: ga niet de boekhouder uithangen!
 
AA Accountancy-Finance Opleiding
De diplomalijn Financieel-Administratief is met ingang van 2016 vernieuwd De vernieuwde diplomalijn financieel-administratief is actueler en sluit nog beter aan bij de financieel-administratieve praktijk. Van MBO+ niveau (MBA) tot en met AD-niveau (Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy) is er een logische en modulaire opbouw en kun je binnen een specifieke specialisatie stap voor stap doorstromen naar […]
 
Kwaliteitsbeheersing in de mkb-praktijk Opleiding
Hoe past u als mkb-accountant de regelgeving toe? Deze cursus is gebaseerd op praktijksituaties die toetsers en onderzoekers zijn tegengekomen in de praktijk. U krijgt inzicht in de valkuilen voor de mkb-accountant en u leert deze omzeilen. De kans wordt sterk vergroot dat u na deze cursus en implementatie van het geleerde in uw praktijk […]
 
Junior Belastingadviseur – Ridderkerk Vacature
Wil je op breed vlak fiscaal advies kunnen geven en jezelf ontwikkelen tot volwaardig Fiscalist? En heb je een wo-opleiding? Bekijk dan onze vacature voor Junior Belastingadviseur! Junior Belastingadviseur 32-40 uur per week in Ridderkerk Wil jij je bezig houden met de fiscale implicaties van de door Accountants gemaakte aangiften? En wil je een rol […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn