Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 6 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Financiële branche loopt te hoop tegen nieuwe wet bekostiging toezicht
Verzekeraars, banken, tussenpersonen, pensioenfondsen en vermogensbeheerders zijn kritisch over de nieuwe Wet Bekostiging Financieel Toezicht 2019. Het wetsvoorstel, dat nu in de markt wordt geconsulteerd, betekent “een ongewenste uitholling van de controlerende taak van de Tweede Kamer”, aldus de financiële koepels.
Lees meer
 
 
‘Stop verkoop belastingontwijkpakketten’
Bedrijven kunnen online eenvoudig constructies kopen waarmee belasting kan worden ontweken. Europarlementariër Paul Tang (PvdA) wil daar paal en perk aan stellen. “Stop de verkoop van kant-en-klare belastingontwijkingpakketten op websites.”
Lees meer
 
Glossary: alles over AVG Advertorial

In deze ‘glossary’ lees je alles over AVG (GDPR). Zoals definities en de verplichtingen. We leggen begrippen uit waarmee je direct aan de slag kunt. Met de checklist bepaal je of je al GDPR-compliant bent. Relevant voor financieel professionals!
Download gratis >

 
Rekenkamer kreeg van Oxfam niet alle informatie over misstanden Haïti
Hulporganisatie Oxfam Novib heeft de Algemene Rekenkamer in 2012 niet volledig geïnformeerd over de seksuele misdragingen van medewerkers in het toen door een aardbeving getroffen Haïti. Dat zegt de Rekenkamer, die pas onlangs het originele onderzoeksrapport over de wantoestanden kon inzien. Wel blijft een eerdere conclusie overeind dat er niet is gefraudeerd met Nederlandse hulpgelden.
Lees meer
 
 
‘SBR-deponering middelgroot gaat regelmatig mis’
De SBR-deponering van de jaarrekening voor middelgrote bedrijven gaat voorlopig niet bepaald vlekkeloos. Dat constateert de SRA op basis van de eerste praktijkervaringen. “Heeft u nog geen stappen ondernomen om de werking van dit traject te testen, zet dat dan alsnog met spoed in gang”, adviseert de vereniging.
Lees meer
 
Risicogericht Samenstellen Advertorial

Ruim 100 deelnemers bezochten de Visionplanner Masterclass ‘Risicogericht samenstellen’ op 22 februari. John Weerdenburg van Auxilium Adviesgroep nam hen mee richting risicogericht samenstellen. Wat hoort tegenwoordig bij het stuk ‘administratieve dienstverlening’ en wat is echt onderdeel van het samensteldossier? Als je gedurende het jaar je administratieve werk goed bijhoudt, pluk je daar de vruchten van bij het samenstellen: een efficiënt proces.
Lees alles over risicogericht samenstellen ==>

 
Hoe zorg ik ervoor dat mijn kantoor beter te vinden is via Google?
De wereld is in een rap tempo aan het veranderen. Internet, automatisering, robotisering en digitalisering worden allemaal steeds belangrijker. U hebt als kantoor waarschijnlijk uw processen al grotendeels geautomatiseerd. Maar hoe staat het met uw online zichtbaarheid?
Lees meer
 
 
CBb onderschrijft oordeel Accountantskamer over waardebepaling aandelen
Een AA heeft zonder succes beroep aangetekend tegen een waarschuwing die hem in januari vorig jaar is opgelegd door de Accountantskamer. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat hij bij het bepalen van de waarde van aandelen een onjuiste peildatum heeft gehanteerd en ten onrechte geen informatie heeft ingewonnen bij de leiding […]
Lees meer
 
PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging met online toetsen Advertorial

Gratis proefnummer PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging.
– 4 x per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier.

Vraag hier een gratis proefnummer aan ==>

 
WOB-verzoek om jaarrekeningen KvK
De Open State Foundation, die de bevordering van digitale transparantie nastreeft, heeft het ministerie van Economische Zaken met een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) gevraagd de jaarrekeningen van de Kamer van Koophandel openbaar te maken. “Voor een geïnformeerd debat over de Handelsregisterwet is inzage in de kosten van de uitvoering […]
Lees meer
 
 
Eigenaar Zeeuws administratiekantoor verdacht van fraude
De recherche Zeeland heeft afgelopen week een 71-jarige directeur van een inmiddels failliet administratiekantoor in Axel verhoord in verband met een omvangrijke fraudezaak. De man wordt verdacht van Ponzifraude.
Lees meer
 
 
DGA met BV en stille maatschap geniet de voordelen van IB-ondernemer
Als een vrije beroepsbeoefenaar de voordelen als IB-ondernemer wil genieten maar zijn aansprakelijkheid wil beperken, kan overwogen worden om een stille maatschap op te richten. De vrije beroepsbeoefenaar gaat dan een maatschap aan met de eigen besloten vennootschap. De maatschap is de organisatievorm voor vrije beroepsbeoefenaren waar de vennootschap onder firma die voor ondernemingen is. […]
Lees meer
 
 
Fiscus kampt nog steeds met hausse in btw-opgaven zonnepanelen
De grote hoeveelheid opgaven zonnepaneelhouders in januari speelt de Belastindienst nog steeds parten. Ook deze maand loopt het afgeven van btw-nummers daardoor vertraging op.
Lees meer
 
 
Helft werknemers doet aan bijscholing
De meeste volwassenen met een betaalde baan leren tijdens hun werkzame leven bij, constateert het CBS uit onderzoek. Ruim de helft van de 25- tot 65-jarige werkenden (52%) – zowel werknemers als zzp’ers – volgde in 2016 werkgerelateerde cursussen. De deelname is het laagst onder laagopgeleiden, ouderen en deeltijdwerkers.
Lees meer
 
De accountant van de toekomst: zo verandert uw baan in een gedigitaliseerde wereld Contentpartner
Meer dan 500 jaar geleden noteerde Italiaanse wiskundige en franciscaner broeder Luca Bartolomeo de Pacioli voor de eerste keer de methode van het dubbel boekhouden. In zijn handboek Summa de arithmetica, geometria, proportioni et proportionalità (1494) legde hij uit hoe elke financiële transactie twee keer moest voorkomen in het register: eenmaal aan debetkant (links) en eenmaal aan creditkant […]
 
Fiscale kring Opleiding
SRA organiseert op zeventien locaties Fiscale kringen. Tijdens de bijeenkomsten van de kringen behandelt een deskundige een actueel fiscaal onderwerp. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. De bijeenkomsten, die veelal worden voorgezeten door een lid van de SRA-Fiscale Commissie, starten altijd om 16.00 […]
 
Accountantsadviseur (AA/RA) Vacature
Jouw uitdaging Als accountantsadviseur profileer jij jezelf als sparringpartner voor de bij Fiscount aangesloten accountants-, administratie- en (belasting)advieskantoren. Je hebt een brede en grondige kennis van de voor de samenstelpraktijk geldende wet- en regelgeving. Vragen over bijvoorbeeld handboeken, kantoororganisatie, waarneming, softwareontwikkelingen en ICT-straat zijn een kolfje naar je hand. De rol van compliance-officer past je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn