Med 39 fuldt finansierede forslag til finansloven vil Green Power Denmark gøre det grønne valg til det nemme valg.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhedsbrevet i webversion
2759 header netop nu 1280x300
Finanslov skal sætte fart på elektrificeringen
Med 39 fuldt finansierede forslag til finansloven vil Green Power Denmark gøre det grønne valg til det nemme valg.
Der skal sættes en slutdato for elafgiften, varmepumpepuljen skal fordobles og stigningen i registreringsafgiften på elbiler skal udskydes. Det er nogle af de i alt 39 fuldt finansierede forslag til en grøn finanslov, som Green Power Denmark lægger på bordet forud for efterårets politiske forhandlinger.  

– Det går godt med dansk økonomi, og det bør vi udnytte til at sikre en grøn fremtid ved at sætte fuld fart på elektrificeringen. Vi banker for alvor CO2-udledningen i bund, når grøn strøm erstatter fossile brændsler. Derfor håber jeg, at vores forslag kan inspirere regeringen og Folketinget til at gøre finansloven grønnere og mere elektrisk, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

En opgørelse fra Green Power Denmark viser, at det danske elforbrug kun er øget med én terrawatt-time, siden et bredt flertal i Folketinget i 2020 satte klimamålet. Det svarer til to procent af den nødvendige elektrificering frem mod 2030.

Salget af varmepumper er styrtdykket, og i det første halvår er forbruget af naturgas er steget. Antallet af private husstande, der opsiger deres gasaftale, er halveret i samme periode. Med den udvikling vil der fortsat være 175.000 private gaskunder tilbage i Danmark i 2030. Det går mod den politiske ambition om, at ingen boliger skal varmes op af et gasfyr i 2035.

– Elbilen og varmepumpen giver en lavere energiregning. Men alligevel tøver mange med at skifte benzinbilen og naturgasfyret ud, da det er dyrt at købe ny elbil og skifte opvarmningsformen i vores hjem. Derfor er det afgørende med økonomiske incitamenter og politiske initiativer, der gør det grønne valg til det nemme valg, siger Kristian Jensen.
Investeringsstøtte til elektrolyse
Green Power Denmarks forslag til finansloven adresserer desuden de dele af samfundet, hvor den direkte elektrificering er svær - for eksempel luft- og skibsfarten samt dele af den tunge industri. Her skal den grønne strøm omdannes til brint og konverteres til grønne brændstoffer. Men markedet er stadig nyt, og prisen på de fossile brændstoffer til fly og skibe ligger langt under de grønne alternativer.

For at sætte mere fart på dansk brintproduktion foreslår Green Power Denmark, at regeringen afsætter over 1,3 milliarder kroner i investeringsstøtte til elektrolyse fra 2025 til 2028. I samme periode skal der afsættes 160 millioner kroner, som skal sikre, at myndighedernes behandling af ansøgninger om Power-to-X går hurtigere.

– Med vores enorme vindressourcer har Danmark alle muligheder for at blive centrum for en grøn brintindustri, som skaber vækst og arbejdspladser nationalt og CO2-reduktioner over hele verden. Men markedet er endnu umodent og de fossile brændsler er langt billigere. Derfor er der behov for nye tiltag og vilkår, der kan skubbe brintindustrien i Danmark i gang, siger Kristian Jensen.

Green Power Denmarks forslag til finanslov indeholder også initiativer, der accelererer udbygningen af solceller og vindmøller, understøtter den grønne industri og fastholder et stærkt forsknings- og innovationsmiljø inden for grøn energi- og klimateknologi.
Læs denne nyhed på Green Power Denmarks hjemmeside
Forslag til finansloven 2025
Green Power Denmarks forslag til Finansloven for 2025: Gør grønt håb til virkelighed
Med dette finanslovsudspil og 39 fuldt finansierede forslag til finansloven sætter vi fokus på de afgørende beslutninger, som skal tages for at sikre den grønne omstilling i Danmark og Europa.
Se hele udspillet

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig via greenpowerdenmark.dk eller direkte har bedt om at komme på listen.
Afmeld nyhedsbrevet
Se oversigt over Green Power Denmarks nyhedsbreve
Læs persondatapolitik
© Green Power Denmark 2024
2617 footer linkedin icon 2619 footer twitter icon 2618 footer mail icon