Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 12 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
FIOD: boekhouder bood bedrijven hulp bij fraude met steunmaatregelen aan
De FIOD vermoedt dat een 33-jarige boekhouder uit Almere bedrijven via zijn eigen boekhoudkantoor heeft aangeboden om valse (omzet)gegevens te maken om in aanmerking te komen voor TVL. Hij ontving voor deze dienstverlening vermoedelijk een vergoeding.
Lees verder »
Personalia | De april-transfers in de accountancy
Welke transfers binnen de accountancy vielen er in april te noteren? Accountancy Vanmorgen zette de personaliaberichten op een rij:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak het jezelf gemakkelijk

Met Fiscaal Gemak & Rapportage Gemak heb je de mogelijkheid om je kantoorautomatisering sterk te verbeteren, efficiënter te werken en nog meer waarde voor jouw klant te creëren door middel van unieke domeinoverstijgende inzichten. Door slimme integratie met de data in Exact Online, handige overzichtspagina’s en constante controles tijdens het invullen van een aangifte, bespaar je kostbare tijd.

Download de brochure »
‘Pfizer ontwijkt belasting op miljardenwinsten via Nederland’
Medicijnfabrikant Pfizer verdient miljarden aan coronavaccins die overheden inkopen, maar betaalt daar nauwelijks belasting over dankzij constructies via onder anderen Nederland.
Lees verder »
Tegenvaller voor Toverland: Hoge Raad geeft fiscus alsnog gelijk over btw-tarief parkeren
De parkeergelden die door attractiepark Toverland bij Venlo worden geheven moeten alsnog gewoon met het normale btw-tarief van 21% worden belast, heeft de Hoge Raad bepaald. Een flinke tegenvaller voor eigenaar Jean Gelissen, die al jaren tegen de Belastingdienst procedeerde over de kwestie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Interactieve workshops voor accountantskantoren

3 juni, 10 juni en 17 juni – online – PE 2 (per workshop)

Hoe haal je meer uit je organisatie? Zorg voor structuur, inspireer je medewerkers en communiceer beter met je klanten. Hoe maak je een efficiencyslag als je de transitie van administratief werk naar advies wil maken.’ Hoe je dat doet, legt verandermanager Sandra Ohm uit in een aantal interactieve workshops voor accountantskantoren. ‘Ik wil het onbenutte potentieel tot bloei laten komen.’

Lees het interview met Sandra Ohm en meld je aan voor de online workshops »
ICT & Kantoor 2021
Client Online: de ultieme connected experience voor accountants

Visma | PinkWeb biedt accountantskantoren met Client Online een samenwerkingsplatform met koppelingen naar een groot aantal softwarepakketten. Dit jaar wordt de stap gezet naar een verdere integratie. Hierbij wordt data na eenmalige invoer automatisch verwerkt in alle gekoppelde pakketten. Dit moet accountants de ultieme ‘connected experience’ bieden.

Lees verder »
Aanzeggen via Teams geldt niet als schriftelijke aanzegging: boete voor werkgever
Het aanzeggen via Teams dat een tijdelijke arbeidsovereenkomst eindigt is onvoldoende om aan de aanzegplicht te voldoen, heeft de kantonrechter bepaald. De werkgever in de betreffende zaak is daarom een aanzegboete verschuldigd aan de voormalige werknemer.
Lees verder »
Accountancy Gemak kondigt HR & Salaris Gemak Web aan
Accountancy Gemak kondigt vandaag tijdens de Accountancy Tour HR & Salaris Gemak Web aan. Volgens de leverancier van softwareoplossingen voor de accountancymarkt ontzorgt de nieuwe versie van de HR- en salarissoftware salarisadministrateurs door overbodige checks te voorkomen, fouten te minimaliseren en overzicht te behouden.
Lees verder »
NautaDutilh na speurwerk accountant verdacht van witwassen, huiszoeking bij Belgisch accountantskantoor
Advocatenkantoor NautaDutilh wordt verdacht van witwassen in het Belgische onderzoek naar gesjoemel bij de failliete modegroep FNG, in Nederland bekend van winkelketen Miss Etam. Bij het Belgische accountant- en advieskantoor Bofidi hebben bovendien huiszoekingen plaatsgevonden, meldt zakenkrant De Tijd.
Lees verder »
Recordaantal aangiften inkomstenbelasting binnen bij Belastingdienst
De Belastingdienst heeft in de afgelopen aangifteperiode bijna 10 miljoen aangiften inkomstenbelasting binnengekregen. Nog nooit ontving de Belastingdienst in deze periode zoveel aangiften, meldt de dienst. Mensen hadden dit jaar een week extra om aangifte te doen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Client Online: de ultieme connected experience voor accountants

Visma | PinkWeb biedt accountantskantoren met Client Online een samenwerkingsplatform met koppelingen naar een groot aantal softwarepakketten. Dit jaar wordt de stap gezet naar een verdere integratie. Hierbij wordt data na eenmalige invoer automatisch verwerkt in alle gekoppelde pakketten. Dit moet accountants de ultieme ‘connected experience’ bieden.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nieuwe bedrijfsnaam, website en huisstijl voor Gelders administratie- en advieskantoor
Regeling pensioen na 45 dienstjaren geen oplossing voor zware beroepen
Vakantiegeld kleine tegenvaller voor modale inkomens door aangepaste belastingtarieven
Nieuwe pensioenwet met een jaar uitgesteld
OPLEIDINGEN
Online cursus Fiscale actualiteiten voor gemeentelijke praktijk
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
18 mei 2021
Verplicht PE-onderwerp 2021: ‘Continuïteit’
Fiscount
25 mei 2021
Afschrijving op vastgoed
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
VACATURES
Assistent Accountant (32-40 uur per week)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Senior Assistent Accountant
Schuiteman
Ede
Accountant – Vestigingsleider
Rousch
Boxmeer
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN