Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 7 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Adviseur Hoge Raad: Vermogensrendementsheffing niet strijdig met Europees recht
De vermogensrendementsheffing op spaargeld in 2013 en 2014 was niet in strijd met het Europees verdrag voor de Rechten van de Mens. Tot die conclusie komt advocaat-generaal Cora Ettema in een advies aan de Hoge Raad. Dat is een tegenvaller voor de belastingbetalers die bezwaar hebben gemaakt tegen de belasting op spaargeld en beleggingen. 
Lees verder »
SP’er Van Raak opent aanval op KPMG
Tweede Kamerlid Ronald van Raak is in een column bij The Post Online bijzonder kritisch over KPMG. De SP’er ziet een structureel probleem met de  cultuur binnen het bedrijf en begrijpt niets van de veelvuldige inhuur van consultants door verschillende overheden. Van Raak wil daarom van minister Ollongren weten hoeveel ministeries de afgelopen tien jaar […]
Lees verder »
Advertorial: Nieuw programma Fiscale kringen

Verrijk uw kennis in 2,5 uur en verdien 21 PE-punten bij deelname aan het jaarprogramma voor fiscalisten of accountants. Dit jaar tweemaandelijkse actualiteitenbijeenkomsten over o.a. Wwft (met ook UBO en Mandatory Disclosure), Erfrecht, BTW, Firmaproblematiek en Auto.
Meer informatie & inschrijven

Advertorial: Accountancy digitaliseert. Zo doe je mee.

Digitale accounts- en administratiekantoren hebben meer zicht op cijfers en de toekomst. Bovendien werken ze sneller en slimmer. In ons whitepaper vertellen koplopers uit het vak hoe jij een digitale accountant wordt. Gratis en boordevol praktische tips. Waar wacht je nog op?

Ondernemers in 2018 het minste af bij slecht bereikbare Belastingtelefoon
Drie van de tien keer dat een ondernemer in 2018 de Belastingtelefoon belde kreeg hij of zij geen medewerker aan de lijn. Dat blijkt volgens de Telegraaf uit bereikbaarheidscijfers van de Belastingtelefoon. De Belastingtelefoon kampt al langer met grote capaciteitsproblemen waardoor de bereikbaarheid van de dienst slecht is. Staatssecretaris Snel van Financiën moest zich er al […]
Lees verder »
Managementfee beoordeeld als verkapte winstuitdeling
Een managementfee van 40.000 euro die een ondernemer zichzelf via zijn eenmanszaak uitkeerde aan een BV waarvan hij indirect vijftig procent van de aandelen bezat stond in zo’n grote wanverhouding tot de verrichte prestaties dat de ondernemer zich daarvan bewust moet zijn geweest, oordeelt het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
Lees verder »
Belastingdienst stelt nieuw portaal open voor kleine ondernemers
Zzp’ers en ondernemers met een eenmanszaak kunnen vanaf 3 januari btw-aangifte doen in Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal van de belastingdienst voor ondernemers. Een btw-aangifte corrigeren of een opgaaf intracommunautaire prestaties (opgaaf ICP) doen kan daar ook, net als een rekeningnummer opgeven of wijzigen.
Lees verder »
FIOD: Prioriteit bij facilitators en bedenkers financiële fraude
De FIOD heeft in 2018 ruim 900 onderzoeken afgerond, waarvan 230 op verzoek van het buitenland. Dat meldt de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst in haar jaarbericht over 2018. Volgens de FIOD is er sprake van een toegenomen gerichtheid van de dienst op ‘facilitators’ en bedenkers van financiële fraude. Ook verbetert de internationale samenwerking volgens de FIOD […]
Lees verder »
‘Stop met run op steeds goedkopere en flexibelere arbeid’
Uitzendbureaus moeten niet langer meedoen met de run op steeds goedkopere en flexibelere arbeid. De directeur van uitzendbond ABU, Jurriën Koops, roept uitzenders in de Volkskrant op zich minder ,,nederig” op te stellen naar opdrachtgevers. De uitzendvoorman heeft er bovendien weinig begrip voor dat minister Koolmees het zzp-vraagstuk voor zich uitschuift.
Lees verder »
Veel minipensioenen vervallen, enkele fondsen vormen uitzondering
Honderdduizenden pensioenen die na pensionering minder dan twee euro per jaar opleveren zijn na de jaarwisseling komen te vervallen. Toch zijn er nog enkele uitzonderingen, blijkt uit een rondgang van PensioenPro en het FD. 
Lees verder »
Achmea voor rechter gedaagd om woekerpolissen
Vereniging Woekerpolis.nl en de Consumentenbond zijn naar de rechter gestapt om verzekeraar Achmea te dwingen gedupeerden van woekerpolissen te compenseren. Daarmee zetten de organisaties een dreigement door. Ze hadden Achmea eerder een ultimatum opgelegd om met nieuwe voorstellen voor een collectieve compensatie te komen, maar de verzekeraar weigerde dat.
Lees verder »
Totaal aantal ondernemingen groeit in 2018 met vijf procent
Het aantal ondernemingen in Nederland is in 2018 met 5% gegroeid tot ruim 1,9 miljoen, meldt de Kamer van Koophandel. De groei komt vooral door het toenemend aantal zzp’ers.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wijs als accountant uw cliënten op de waarde in de details

U kunt u met uw accountantspraktijk onderscheiden door uw cliënten waardevol advies en inzichtelijke rapportages te bieden. In een serie van 3 blogs vertellen wij u welke voordelen een moderne rapportagetool kan bieden. In deze blog: Wijs cliënten op de waarde in de details.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Vervolgopleiding NLP
NBA Opleidingen
4 februari 2019
Postbachelor AA (accountancy) oriëntatie MKB
Avans+
1 februari 2019
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
28 januari 2019
VACATURES
Ervaren belastingadviseur
Van Velzen Accountants & Adviseurs
Manager audit Rotterdam
Baker Tilly Berk
Rotterdam
Senior Assistent Accountancy
PKF Wallast
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN