Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 31 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
FIOD start groot onderzoek naar oplichting middenstanders
De FIOD heeft een reeks aanhoudingen verricht in een strafrechtelijk onderzoek naar de oplichting van middenstanders, waarbij de oplichters zich voordoen als medewerkers van de Belastingdienst en zo al 2,2 miljoen euro buitmaakten.
Lees meer
 
 
Junior belastingadviseur verdient met 2.250 euro te weinig
De Volkskrant behandelt in de rubriek Verdien ik wel genoeg? deze week het salaris van 2.250 euro bruto dat junior belastingadviseur Steffy verdient met een 40-urige aanstelling bij een accountantskantoor.
Lees meer
 
Wilt u uw cliënten snel, eenvoudig en goedkoop laten starten met de slimste boekhoudsoftware? Advertorial

Dan is nu het moment om uw cliënten te laten overstappen en te laten starten in Visma eAccounting! De eerste 30 dagen is Visma eAccounting helemaal GRATIS voor uw cliënten. Daarna kost deze slimme online boekhoudsoftware maar € 15,- per maand. Naast boekhouden kan uw cliënt ook onbeperkt facturen maken en versturen. Ook beschikt hij over apps, onder meer voor het scannen van bonnen, directe bankkoppelingen en natuurlijk gratis support!

Wilt u uw cliënten niet langer laten wachten? Lees hier dan meer…..

 
Snel wil aanpassing ANBI en SBBI bekijken
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën wil bekijken welke mogelijkheden er zijn om de regelingen voor ANBI’s en sociaal belang behartigende instellingen (SBBI’s) te verbeteren. Dat antwoord Snel op vragen uit de Tweede Kamer over kritische evaluaties van de giftenaftrek en de praktijk rondom ANBI’s en SBBI’s.
Lees meer
 
 
Tabel I Wet op de Omzetbelasting geactualiseerd
De Belastingdienst heeft de toelichting op Tabel 1 bij de Wet op de omzetbelasting 1968 per 1 januari geactualiseerd. In de tabel staan de goederen en diensten waarvoor het verlaagde BTW-tarief van 6% geldt. De actualisering gaat onder andere over embolisatieproducten, medische rompertjes voor huisdieren, medische instrumenten die tumoren bestrijden en VR-brillen.
Lees meer
 
Wanneer is een subsidie belast met BTW? Advertorial

Beperkt een subsidie het recht op teruggaaf van BTW? Wat is een prijssubsidie en hoe zit het met subsidieverstrekking en sport? Wat kunt u met subsidies en het BTW compensatiefonds? Joep Swinkels bespreekt de belangrijkste ontwikkelingen met u tijdens deze verdiepingscursus op 6 maart. Na deze cursus kunt u de juiste fiscale keuzes maken!

 
Burgers onvoldoende beschermd tegen computerbesluiten overheid
Burgers zijn vaak onvoldoende juridisch beschermd bij geautomatiseerde overheidsbesluiten over bijvoorbeeld het verlenen van kinderbijslag, de AOW, toeslagen, het opleggen van motorrijtuigenbelasting of de aanslag inkomstenbelasting. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Marlies van Eck aan Tilburg University.  Hoe die geautomatiseerde besluiten precies genomen worden is niet duidelijk, constateert Van Eck. Bovendien leunen overheden op elkaars computerbesluiten. 
Lees meer
 
 
De levensloopregeling bijna ten einde
De tijd tikt door en snel. Belastingplichtigen met een levensloopsaldo hebben nog maar weinig tijd dit op fiscaal gunstige wijze uit te laten keren. Een op 31 december 2021 resterend tegoed wordt ineens uitgekeerd en valt dan in de progressieve heffing loon/inkomstenbelasting. Nog maar een kleine 4 jaar te gaan. Mariëtte Elling legt uit!
Lees meer
 
 
DNB: dekkingsgraden pensioenfondsen flink in de lift
De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is aan het eind van 2017 uitgekomen op 106,5%, constateert DNB. Over heel 2017 is daarmee sprake van een flinke stijging van de beleidsdekkingsgraad van 9,0 procentpunt. Over het vierde kwartaal van 2017 steeg de beleidsdekkingsgraad met 2,0 procentpunt.  Pensioenfondsen baseren hun beleidsbeslissingen op de beleidsdekkingsgraad. Het cijfer wordt berekend […]
Lees meer
 
7 verkooptips voor accountants- en administratiekantoren Contentpartner
Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden spreek ik regelmatig accountants en administrateurs. Het valt me op dat succesvolle accountants constant in ontwikkeling zijn. Ontwikkeling binnen het vak, persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van het kantoor zelf. Maar waar liggen de commerciële kansen voor jou als accountant of administrateur?
 
 
‘Boeren verdoezelen bewijs na kalverfraude’
Verschillende boeren proberen bewijzen van fraude met kalveren uit te wissen door vaarzen te laten slachten, meldt bestuurslid van LTO-vakgroep Melkveehouderij Jos Verstraten aan vakblad Nieuwe Oogst. “Op een aantal bedrijven is er lichtelijk paniek uitgebroken. Boeren zijn bang dat ze aan de schandpaal worden genageld of dat ze boetes krijgen”, meldt Verstraten.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: RS Finance start jaar met vier nieuwe medewerkers
RS Finance is het jaar gestart met vier nieuwe medewerkers. Riekje Keppel (52) en Adrian Martinaj (27) zijn beiden begonnen als Jaarrekening Medewerker. Tim Pel (24) startte als Assistent Jaarrekening Medewerker en Shayan Erfani Ghahruie (31) als Financieel Administratief Medewerker. 
Lees meer
 
 
Bestuur ledengroep AIB zoekt RA of AA
Het bestuur van de ledengroep Accountants in Business (AIB) van de NBA is op zoek naar een nieuw bestuurslid (RA/AA). Het nieuwe bestuurslid moet een actieve bijdrage willen leveren aan de versterking van het beroep, de ledengroep en het bestuur. Gezien de samenstelling van het bestuur roept het bestuur vooral vrouwen en young profs op […]
Lees meer
 
 
Hoogste producentenvertrouwen ooit
Het producentenvertrouwen in Nederland ging van 8,9 in december naar 10,3 in januari, maakt het CBS bekend. Nooit eerder waren industriële ondernemers zo optimistisch. Het vorige record (9,4) dateert uit januari 2008. Producenten zijn in januari 2018 vooral positiever over de verwachte bedrijvigheid.
Lees meer
 
Moeten kantoren veranderen? Contentpartner
Moeten kantoren veranderen? Dat is de vraag die aan de orde kwam in de keynote van SnelStart Aangenaam 2017. Volgens onderzoek van de NOAB wordt nog meer dan 60 procent van de administraties op papier (in ordners of schoenendozen) aangeleverd. Is dit wenselijk? Willen we dit graag zo? Is dit het beste voor de klant? Of, kunnen we […]
 
AA Accountancy-Finance Opleiding
De diplomalijn Financieel-Administratief is met ingang van 2016 vernieuwd De vernieuwde diplomalijn financieel-administratief is actueler en sluit nog beter aan bij de financieel-administratieve praktijk. Van MBO+ niveau (MBA) tot en met AD-niveau (Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy) is er een logische en modulaire opbouw en kun je binnen een specifieke specialisatie stap voor stap doorstromen naar […]
 
MBA-VBA-SPD Opleiding
De diplomalijn Financieel-Administratief is met ingang van 2016 vernieuwd De vernieuwde diplomalijn financieel-administratief is actueler en sluit nog beter aan bij de financieel-administratieve praktijk. Van MBO+ niveau (MBA) tot en met AD-niveau (Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy) is er een logische en modulaire opbouw en kun je binnen een specifieke specialisatie stap voor stap doorstromen naar […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn