Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 2 oktober 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
CBb nog druk met afwijzen beroepszaken rond TVL-subsidie
Twaalf ondernemers hebben afgelopen week vergeefs bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) aangeklopt om alsnog hun afgewezen TVL-subsidie te verkrijgen. In veel gevallen ging het om een onderneming die vanuit huis werd gedreven of om een onderneming die alsnog boven de grens van 30 procent omzetdaling dacht uit te komen.
Lees verder »
‘Nederlandse bv speelde rol in belastingontduiking Shakira’
Liep de fiscale vluchtroute van Shakira mede via de Zuidas? Het Spaanse OM denkt van wel en heeft de Colombiaanse zangeres aangeklaagd wegens belastingontduiking. Ondertussen is ook de rijkste man van Frankrijk Bernard Arnault het lijdend voorwerp van een onderzoek: hij wordt verdacht van witwaspraktijken met de eveneens schatrijke Rus Nikolaj Sarkisov.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale Jaarkalender 2023

Zie in één oogopslag per maand en per kwartaal welke deadlines van aangiften- en betaaldata er zijn. Met deze fiscale kalender 2023 krijg je meer inzicht in jouw piekmomenten van het lopende jaar. Ook handig om te delen met je klanten.

Download gratis »
Werkgeverslening voor plaatsen laadpaal bij woning wel belast, voor accu of wandmodel niet
Een werkgever die zijn personeel geld leent om thuis de elektrische leaseauto te kunnen opladen, kan het rentevoordeel onbelast laten zolang er geen laadpaal in de grond komt. In dat geval is er namelijk sprake van verbetering van de eigen woning en daarvoor gelden aparte fiscale regels, zo oordeelt een kennisgroep van de Belastingdienst.
Lees verder »
NVWA berekende ten onrechte accountantskosten in keuringstarieven
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft te hoge tarieven berekend voor keuringen bij onder meer slachterijen en vee-exporteurs, zo oordeel het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). In het tarief waren onder meer de kosten van de accountant verdisconteerd, maar dat is tegen de Europese regels.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe krijg je de financiële gevolgen van de wet Toekomst Pensioenen inzichtelijk?

Wat zijn de gevolgen voor werkgevers met een eigen pensioenregeling? Ron Mulder praat je bij op 1 november aanstaande. Met name de verdieping naar voorbeelden maakt duidelijk waar je zoal op moet letten. Je ontvangt instructies die in de dagelijkse praktijk gebruikt gaan worden en die voor je zelf van belang zijn.

Lees verder »
Aantal aanvragen TEK-regeling loopt vlak voor sluiting loket snel op
De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) kan nog worden aangevraagd tot maandag 17.00 uur. Vlak voor het sluiten van de markt loopt het aantal aanvragen op, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De teller staat nu rond de 9.000 aanvragen, samen goed voor 68 miljoen euro.
Lees verder »
Arbeidsproductiviteit zakelijke dienstverleners groeit bovengemiddeld
De arbeidsproductiviteit in de commerciële sector is vorig jaar met 1,0 procent toegenomen ten opzichte van 2021, meldt het CBS. In de horeca, zakelijke diensten (waaronder accountancy) en in de industrie nam de arbeidsproductiviteit het hardst toe. De productiviteitscijfers zijn wel een stuk bescheidener dan vorig jaar, want toen boekte de arbeidsproductiviteit nog een plus […]
Lees verder »
Inspecteur heeft leges voor nieuw distributiecentrum juist berekend
Een raming van de bouwkosten voor de bouw van een distributiecentrum door een ondernemer valt beduidend lager uit dan de berekening die de gemeente voor ogen heeft. Rechtbank Noord-Nederland oordeelt dat de ondernemer er niet in is geslaagd aan te tonen dat die bouwkosten een stuk lager liggen dan de gemeente heeft berekend.
Lees verder »
Economische Zaken start proef cybersubsidie voor kleine bedrijven
Omdat kleine bedrijven nog te weinig maatregelen treffen tegen cyberdreigingen, gaat het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, een proef doen met een subsidieregeling Mijn Cyberweerbare Zaak. Het DTC stelt hiervoor 300.000 euro beschikbaar.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hagenaren aangehouden voor bpm-fraude
Accountant vindt dat klagende boekhouder misbruik maakt van tuchtrecht
NBA: ‘Geef ook openbaar accountants toegang tot Kadaster’
Omzet EY Nederland overstijgt miljard
OPLEIDINGEN
Kantoortoetsing; puntjes op de i!
Extendum
12 oktober 2023
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
20 oktober 2023
Cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen
7 november 2023
VACATURES
Accountant/Bookkeeper (Part-Time)
Jobs in Finance
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur mkb
KRC Van Elderen
Zwolle
Werkstudent accountancy audit
Moore MTH
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN