Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 24 mei 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fiscalist zelf verantwoordelijk voor speculatieve ‘windhandel’ met landbouwgrond
Een belastingadviseur investeerde ongeveer € 1,2 miljoen euro in landbouwgronden en leende daarvoor drie ton van klanten. Verkoper Groza BV had hem volgens de fiscalist voorgespiegeld dat de gronden in aanmerking zouden komen voor een bestemmingsplanwijziging waardoor ze sterk in waarde zouden stijgen, terwijl later bleek dat het om willekeurige stukken weiland zonder potentie ging.
Lees verder »
Schouten wil overgang nieuw pensioenstelsel jaar uitstellen
Pensioenfondsen hoeven straks waarschijnlijk pas uiterlijk 1 januari 2028 zijn overgegaan op het nieuwe pensioenstelsel, in plaats van 2027. Pensioenminister Carola Schouten zei dinsdag in een debat met de Eerste Kamer over de nieuwe pensioenwet bereid te zijn die deadline een jaar op te schuiven, én in de gaten te houden of verder uitstel nodig […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zijn cyberrisico’s nog verzekerbaar? | adviseur Erik Stoffels geeft zijn visie

We zien steeds meer kantoren met een cyberverzekering. Wat mij betreft logisch, en verstandig. Computers en inboedel verzeker je ook tegen diefstal? Waarom zou je dan klantgegevens niet tegen hetzelfde risico verzekeren. Sterker nog, voor een kantoor zijn deze gegevens eerder bedrijfskritisch, dan de bureaus en computers.

Over cyberrisico’s verzekeren »
40 mille opbrengst uit inruil bedrijfsauto telt als omzet voor TVL
Een ondernemer heeft een bedrijfsauto ingeruild en daarmee een goed geleverd aan het bedrijf dat de auto overnam, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). De € 40.000,- die hij daarvoor ontving moet worden aangemerkt als opbrengst uit de levering van de bedrijfsauto.
Lees verder »
Van Rij laat Belastingdienst eigen gebruik USB-sticks onderzoeken
De Belastingdienst moet intern onderzoek gaan doen naar het gebruik van USB-sticks door medewerkers. Daaruit zal duidelijk moeten worden of het beleid moet worden aangescherpt. Staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) heeft daartoe opdracht gegeven, zo laat hij aan de Tweede Kamer weten. Aanleiding is een publicatie van NRC.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je geschillen met de Belastingdienst oplossen of voorkomen?

Welke soort geschillen bestaan er, welke rechtsmiddelen kun je aanwenden, hoe kun je geschillen met de Belastingdienst voorkomen? Soms kun je onderhandelen/schikken voorafgaand of gedurende een procedure, maar hoe? Arnaud Booij praat je bij op 13 juni en gaat ook in op alternatieve geschillenbeslechting zoals mediation en arbitrage.

Lees verder »
Aandelenoverdracht aan echtgenote niet paulianeus, curator vist achter het net
Een vrouw uit Eindhoven hoeft geen 526.543 euro te betalen en aandelen over te dragen aan de curator van haar man uit Helmond, heeft de rechtbank Oost-Brabant bepaald. Volgens de curator waren de aandelen tegen een te lage waarde overgenomen en ontving de man daarna als werknemer te weinig loon.
Lees verder »
NOB pleit voor invoering constitutionele toetsing in Nederland
Naar aanleiding van het publieke debat over constitutionele toetsing heeft de kerngroep Rechtszekerheid en Rechtsbescherming van de NOB opdracht gegeven tot het uitvoeren van een onderzoek naar de wenselijkheid van een dergelijke toetsing in Nederland, om op die manier een bijdrage te leveren aan dit debat.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zeven feitjes over vakantiegeld

De zomer komt eraan, dus je kunt je er weer op verheugen: je vakantiegeld. Een fijn extraatje, bovenop je standaard salaris. In 1968 werd het vakantiegeld wettelijk vastgelegd en inmiddels is het niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar gebruiken wij Nederlanders vakantiegeld nog wel echt voor vakanties? En krijg je de toeslag […]

Lees verder »
Hof: verhuur mobiele opslagunits valt niet onder de btw-vrijstelling
Een huurder kan alleen bij zijn opslagunit komen na het maken van een afspraak met de verhuurder. De opgenomen diensten in het zogenoemde ‘Boxx on wheels ‘-concept betekenen dat er geen sprake is van vrijgestelde verhuur van onroerend goed, oordeelt het hof Amsterdam.
Lees verder »
KPMG zet pride in de spotlight
Ter gelegenheid van IDAHOBIT (International Day against Homophobia, Transphobia, and Biphobia) is het herkenbare kantoorpand van KPMG langs de A9 een week lang verlicht in de regenboogkleuren.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
HLB Den Hartog sluit zich aan bij Green by Blue
Accon AVM hoofdelijk aansprakelijk voor benadelen ex-echtgenote rond ontbinding boerenbedrijf
Zonnepanelen onderdeel van gebouw: afschrijving niet mogelijk
Ruim anderhalve ton zoek in boekhouding Benny Neyman
OPLEIDINGEN
De DGA in het mkb *Nieuw*
NBA Opleidingen
27 juni 2023
Online cursus Lijfrenten in de praktijk en actualiteiten
Accountancy Vanmorgen
27 juni 2023
E-learning Onderhanden projecten
Extendum
30 juni 2023
VACATURES
Aankomend Accountant-Administratieconsulent
Yours Accountancy
Barneveld
Assistent Audit
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda, Ridderkerk
Floormanager / Assistent – Accountant
Jongejan & Partners
Alkmaar
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN