Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 10 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fiscalisten liggen dwars, splitsing EY mogelijk vertraagd
Eén op de drie klimmers die de top van de Mount Everest probeert te halen, faalt. De topman van EY denkt nog steeds dat de splitsing van zijn bedrijf – codenaam Everest – een hogere succeskans heeft. Maar hoog op de flanken van de berg zorgen de belastingadviseurs nu voor oponthoud.
Lees verder »
College haalt wind uit de zeilen: regels zijn regels
Tijdens de eerste coronamaanden in 2020 lagen ook zeilschepen voor groepen aan de ketting. Er kwam een speciale steunregeling: de Tijdelijke subsidieregeling continuïteit bruine vloot (TVLBV). Om steun te krijgen moet je echter wel aan de letter van de wet voldoen, oordeelde onlangs het College van beroep voor het bedrijfsleven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
20 maart live webinar: De accountant van 2030

Welke ontwikkelingen kan de accountant in de komende jaren verwachten? Hoe zal het accountantsberoep er in 2030 uitzien? Daarover gaat ons webinar op maandag 20 maart. We bespreken; algemene ontwikkelingen, de arbeidsmarkt, diversiteit & inclusie en onderwijs. Onmisbaar webinar als je wil weten wat er staat te gebeuren in het accountancyvak!

Lees verder »
CEO-fraudeurs tuk op Nederlandse bedrijven
Meer dan 90 procent van de Nederlandse bedrijven krijgt phishingmails. Daarmee is ons land koploper in Europa. Dergelijke mails kunnen de opmaat zijn naar CEO en CFO-fraude. Vorige week kwam aan het licht dat een administratiekantoor één miljoen naar frauders heeft overgemaakt die zich voordeden als een directielid.
Lees verder »
Kwartiermakers zien eindelijk echte vooruitgang
Marlies de Vries en Chris Fonteijn zijn hun laatste jaar in gegaan als kwartiermakers. Vanaf deze zomer zullen ze de balans van drie jaar onderzoek opmaken. Deze week blikten zij in het Financieele Dagblad alvast terug op hun werk.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

Voldoe je aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 18 april bij over de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Subsidieregeling schoon en emissieloos bouwmateriaal binnenkort open

De Subsidieregeling schoon en emissieloos bouwmaterieel (SSEB) opent opnieuw, op 9 mei aanstaande. De regeling heeft tot doel om de markt voor emissieloze mobiele werktuigen, bouwvoertuigen en zeegaande bouwvaartuigen verder te ontwikkelen. Met de SSEB wil de overheid de stikstofuitstoot reduceren op een manier die zoveel mogelijk bijdraagt aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord en […]

Lees verder »
Ton van Deijl in bestuur CROP
Ton van Deijl, sinds 2011 partner Tax bij CROP accountants & adviseurs, is toegetreden tot het dagelijks bestuur van CROP. Een logische keuze die snel gemaakt was, aldus de organisatie. Dat het bestuur daarmee volledig uit mannen blijft bestaan, was onvermijdelijk. CROP heeft namelijk nog geen vrouwelijke partners Tax.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zes accountancytrends voor 2023: van inflatie tot faillissementen

Na de coronapandemie is de economie niet bepaald in rustiger vaarwater gekomen. Integendeel. Het zijn roerige tijden voor accountants. Vergrijzing en een dalende aanwas zorgen voor een personeelstekort, terwijl het werk toeneemt. En de markt verwacht een golf van faillissementen. In dit blog lees jij welke trends van invloed zijn op de accountancybranche in 2023.

Lees verder »
Groei vrouwen in leidinggevende functies stokt
Hoewel het totale aantal vrouwen in senior leidinggevende functies blijft stijgen, blijkt uit het meest recente onderzoek van Grant Thornton dat de vooruitgang traag verloopt. Het afgelopen jaar is het aantal vrouwen slechts met een half procentpunt gestegen tot 32,4%, en slechts 13% sinds het onderzoek in 2003 voor het eerst werd uitgevoerd.
Lees verder »
Goedkeuring aftrek omzetbelasting bij bouw hospice
Bij de exploitatie van een low-care hospice heeft een ondernemer de omzetbelasting op de kosten van de bouw in aftrek gebracht en verzocht om teruggave van omzetbelasting. Dit verzoek werd door de inspecteur afgeschoten omdat de ondernemer een vrijgestelde prestatie zou hebben geleverd. De rechter stelt echter de ondernemer in het gelijk.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Waterschappen heffen 7 procent meer
Teleurstellend resultaat uit leads ontslaat belastingadvieskantoor niet van verplichting te betalen
Ontslag op staande voet rechtsgeldig vanwege toe-eigenen iPad
Tweede Kamer wil liever vermogenden en bedrijven extra belasten dan bezuinigen
OPLEIDINGEN
Van continuïteit naar discontinuïteit
Extendum
29 maart 2023
Webinar: Tips en aandachtspunten aangifte inkomstenbelasting 2022
Fiscount
31 maart 2023
Online cursus Actualiteiten gemeentelijk vastgoed, btw en het BTW-compensatiefonds
Accountancy Vanmorgen
5 april 2023
VACATURES
Assistent Accountant (24 – 40 uur)
Flynth
meerdere locaties
Vennotabel AA/RA manager te Aalsmeer
Klop & Partners
Aalsmeer
Relatiebeheerder/teamleider agro • Kesteren
WEA Deltaland
Kesteren
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN