Bekijk de webversie

Als lezer van de dagelijkse e-mailnieuwsbrieven van Accountancy Vanmorgen wordt jou deze partnermailing aangeboden door Fiscount. Je ontvangt maximaal twaalf partnermailings per jaar.

Fiscount Kennismarathon

6 t/m 9 november 2023


Klaar om jouw vakkennis weer een opfrisbeurt te geven?! Tijdens de Fiscount Kennismarathon heb je de keuze uit een uitgebreid assortiment van inspirerende online én fysieke cursussen, waaruit jij je ideale cursusprogramma kunt samenstellen. Je updatet ontspannen je kennis en bereikt fluitend je leerdoelen. Een marathon was nog nooit zo verfrissend.


De Fiscount Kennismarathon is een groot evenement met 70 verschillende (online) cursussen en trainingen, gegeven door 25 verschillende vaktechnische sprekers. Het programma bestaat zowel uit online als uit fysieke bijeenkomsten, waarbij er steeds volop ruimte is voor eigen inbreng. Kortom, een stevig scala aan disciplines, ‘uitgestald’ op 7 verschillende (online) ‘podia’, met steeds een eigen thema. Daarmee bieden we je een prachtig, kleurrijk palet met ‘voor elk wat wils’, waardoor je altijd een programma kunt vaststellen dat past bij jouw interesses en voorkeuren. Laat je inspireren en stel, aan de hand van het inschrijfformulier, je ideale programma gemakkelijk samen. De marathon vindt plaats van 6 tot en met 9 november 2023.

Loop jij een kennisrondje mee?

Schrijf je in! >>

Kennismarathon: podium Accountancy

Er is veel gaande in de accountancy. Door corona is er veel en ander werk bijgekomen, we zijn meer online gaan werken, de grote personeelskrapte houdt maar aan en er is ook nog een nieuwe PE-regeling gekomen. Bovendien moet je continu bijblijven in je vak. Onze accountants kijken al vooruit en hebben weer een mooi programma ontwikkeld voor de Kennismarathon. Zo kun je op het podium ‘Accountancy’ je kennis op peil brengen rondom de Wwft, risicogericht samenstellen en de NVKS. Ook kun je meer te weten komen over de wijze waarop je de strategische positie van een onderneming kunt beoordelen. Wil je weten welke trainingen je op dit podium nog meer kunt volgen?

Bekijk het programma >>

Kennismarathon: podium Fiscale advisering

Tijdens de Kennismarathon is er voldoende gelegenheid om je fiscale kennis bij te spijkeren, waarmee je je kansen in de fiscale advisering kunt vergroten. We bieden je op dit podium een breed scala aan cursustitels aan. We gaan van IB- naar bv-structuur en van familieleningen voor de eigen woning naar lenen van de eigen bv. En ook het boxenspel in de IB ontbreekt dit jaar niet. Op dit podium kun je ook de diepte in met specifieke cursussen over bijvoorbeeld bijzondere casusposities bij geruisloze inbreng of de ontwikkelingen in het internationale belastingrecht voor het mkb. Wil je weten wat er nog meer te leren valt op dit podium? Bekijk ons programma van het fiscale cursusaanbod op dit podium en schrijf je in!

Bekijk het programma >>

Kennismarathon: podium Juridische ondersteuning

De onderwerpen van de cursussen op het podium ‘Juridische ondersteuning’ roepen vaak veel herkenning op. Maar ken je alle ins & outs voldoende? Weet je voldoende over de details van het verlonen van een dga-salaris? En heb je de gevolgen van een zieke werknemer goed op je netvlies? Of de laatste ontwikkelingen rondom flexibele arbeidscontracten? Je merkt het al; het juridische vakgebied is breed en met sommige terreinen ben je nu eenmaal meer vertrouwd dan met andere. Toch wil je graag over voldoende kennis beschikken om je klant te kunnen adviseren, eventueel met de hulp van een specialist. Tijdens de Kennismarathon kun je op dit podium je kennis verdiepen op het gebied van deze onderwerpen, maar ook met betrekking tot zaken op het terrein van het ondernemingsrecht en het pensioenrecht. Wil je weten wat er nog meer te leren valt op het podium ‘Juridische ondersteuning’? Bekijk ons programma voor een overzicht en je inschrijving.

Bekijk het programma >>

Kennismarathon: podium Zakelijke begeleiding en kantoororganisatie

De onderwerpen van de cursussen op het podium 'Zakelijke begeleiding en Kantoororganisatie’ lopen uiteen van waardebepaling van je kantoor tot praktisch omgaan met conflicten en gedoetjes. Maar ook van AVG in je kantoorbeleid en de bouw van een succesvol team tot de zorgplicht en aansprakelijkheid van adviesberoepen. Tijdens de Kennismarathon kun je op dit podium je kennis hierover bijspijkeren en verdiepen en nieuwe inzichten opdoen. Wil je meer weten? Bekijk ons programma en schrijf je in.

Schrijf je in! >>

Kennismarathon: podium Capita Selecta

Tijdens de Kennismarathon zoomen we op dit podium in op enkele specifieke vakgebieden, die nog wat extra aandacht verdienen. Zo zijn er trainingen over de rechten, plichten en risico’s van een boekenonderzoek, het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht. Allemaal actualiteitentrainingen, waar je op het podium ‘Capita Selecta’ aan kunt deelnemen. Wil je weten wat er nog meer te leren valt op dit podium? Ga dan naar ons programma en schrijf je in.

Bekijk het programma >>

Kennismarathon: podium BTW

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om tijdens de Kennismarathon een apart podium in te richten voor de btw. De btw-regels zijn complex en er verandert op dit terrein veel en vaak, met name ten aanzien van grensoverschrijdende handel. Op dit podium vind je dan ook cursussen die betrekking op zowel de nationale als de internationale btw-regelgeving. Zo besteden we aandacht aan btw-casusposities in de mkb-praktijk, maar ook aan de grootste btw-valkuilen bij de internationale handel. Alle cursussen zijn uiteraard praktijkgericht. Wil je weten wat er nog meer te leren valt op dit podium? Klik dan hier voor een overzicht en je inschrijving.

Bekijk het programma >>

Kennismarathon: podium Salarisadministratie

De salarisadministratie krijgt dit jaar een apart podium tijdens de Kennismarathon. Op dit podium worden op dinsdag 7 november 2023 uitsluitend fysieke trainingen aangeboden. Onderstaand lees je welke trainingen je op dit specifieke vakgebied kunt volgen:

  1. De salarisafdeling | risico of rendabel onderdeel?
  2. Data-analyse en power-BI op de salarisadministratie
  3. Optimaliseren met Nmbrs | verdiepingstraining

Heb je belangstelling voor een van deze trainingen? Bekijk ons programma en schrijf je in!

Bekijk het programma >>