Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 14 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fiscus begint eind augustus pas met invorderen coronaschulden
De tienduizenden ondernemers die nog helemaal niets hebben afbetaald van hun coronaschulden bij de Belastingdienst hebben nog tot uiterlijk 29 augustus de tijd om te betalen of zich te melden. Eerst zouden bedrijven hier deze week al een brief over krijgen, maar de brieven gaan pas begin juli de deur uit.
Lees verder »
Noordelijk fusienieuws: Bentacera en Harrier gaan samen
Bentacera en Harrier accountancy- bedrijfsadvies bundelen per 1 juni hun krachten in Groningen. ‘Met deze samenvoeging zetten beide partijen, onder de naam Bentacera, een sterke positie neer in Groningen en bieden ze een breed scala van expertises aan in Noord Nederland’, lichten de twee kantoren de stap toe.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Addify, de beste adviessoftware voor jouw praktijk

Addify (voorheen Taxvice) biedt inzicht en overzicht voor jouw accountants- en advieskantoor. Dankzij het automatisch signaleren van advieskansen biedt je meerwaarde aan de klant en voldoe je aan je zorgplicht! Mis geen advieskansen, versterk je klantwaarde en krijg grip op je adviestraject.
Addify, opgeteld het beste resultaat!

Boek nu een gratis demo »
Berekening geen garantie, misgelopen belastingvoordeel via middelingsverzoek niet aan AA te wijten
Een accountant hield aan een klant voor dat een middelingsverzoek een belastingvoordeel zou opleveren van € 2.247, stelt de klant. De Belastingdienst wees het verzoek echter af, waarna de klant de AA tuchtrechtelijk aanklaagde.
Lees verder »
NBA-leden kiezen Steef Visser als nieuw bestuurslid
De ledenvergadering van de NBA heeft Steef Visser gekozen tot nieuw lid van het NBA-bestuur. Ook stemde de vergadering in met de benoeming van Carla Slotema-Tesser tot plaatsvervangend voorzitter.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe trek je klanten aan die kiezen voor jouw expertise en betrouwbaarheid?

Hoe trek je de juiste klanten aan, klanten die passen bij jouw diensten en jouw stijl? Dit kan als jij in alles helder uitdraagt waar jij voor staat. Hier helpt ‘branding’ jou mee. Tijdens deze summercourse op 24 augustus leer je van Loek Daemen de basics van branding. We kijken vooral naar wat jouw ‘brand’ zou kunnen zijn, wie jij daarmee wilt bereiken en hoe je dit concreet kunt doen.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I De kracht van de menselijke factor
Hoewel het geen familiebedrijf meer is, lijkt het team van Schuiteman nog altijd een grote familie te vormen. Het top 50-accountantskantoor is er ondanks zijn sterke groei in geslaagd de eigen cultuur te behouden.
Lees verder »
Hoe kan ChatGPT de hoge werkdruk verlichten voor overwerkte accountants?
Accountantskantoor Joinson & Spice is naar eigen zeggen gespecialiseerd in ChatGPT en andere artificiële intelligentie en deelt drie manieren waarop ChatGPT accountants direct in de praktijk kan ondersteunen.
Lees verder »
Grote meerderheid stemt voor amendementen ter verbetering van NBA toetsingsprocedure
Maandag 12 juni zijn in de NBA-ledenvergadering drie door Auxilium ingediende amendementen ter verbetering van de toetsingsprocedures behandeld. De voorstellen zijn met een ruime meerderheid van stemmen – 96% was voor – aangenomen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Not just another‘ samenstelsoftware

Silverfin is sinds 2019 actief in Nederland. Louis Verbeke, de eerste medewerker van Silverfin en regional manager Nederland, legt uit waarom Silverfin een andere keuze is dan de traditionele rapportageoplossingen in de Nederlandse markt.

Lees verder »
Geen vpb-plicht voor stichting keurmerk fysiotherapie
Een stichting of vereniging is niet vennootschapsbelastingplichtig voor zover er niet aan het economische verkeer wordt deelgenomen. Recent heeft de rechter een uitspraak gedaan waarin geoordeeld werd dat geen sprake was van deelname aan het economische verkeer, omdat prestaties binnen een besloten kring werden geleverd. Er is weinig rechtspraak over wanneer activiteiten binnen een besloten […]
Lees verder »
Als investeringsfonds optredende cv is geen btw-ondernemer
Als een investeringsfonds de afgenomen adviesdiensten zelf nodig heeft voor het nemen van investeringsbeslissingen, ontbreekt er een rechtstreeks verband tussen deze kosten en de later verrichte prestaties. Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat er in dat geval geen sprake is van de voor btw-ondernemerschap vereiste economische activiteit.
Lees verder »
CNV: werkgevers moeten belastingvrij aandelen kunnen schenken
De overheid moet fiscaal snel regelen dat werkgevers jaarlijks belastingvrij voor 2.000 euro aan aandelen kunnen schenken aan hun personeel. Hiertoe roept vakbond CNV op.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Europees akkoord over werknemersstatus voor platformwerker
NBA dient Peter Paul de Vries van repliek
Accountant die zes miljoen stal moet cel in
EY benoemt 14 nieuwe partners in Nederland
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (3)
Fiscount
29 juni 2023
Cursus Subsidies en btw, maak de juiste fiscale keuze
Accountancy Vanmorgen
13 september 2023
Cursus Fiscale echtscheidingsperikelen bij verdeling van lijfrenten en bij alimentaties
Accountancy Vanmorgen
18 september 2023
VACATURES
Relatie beheerder MKB
Moore MTH
Amsterdam
Adviseur internationaal
Flynth
Emmen
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN