Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 21 september 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Fiscus belast te hoge rekeningcourant-stand van de dga in 2022
Afgelopen dinsdag is het Belastingplan 2019 door het kabinet gepresenteerd. Misschien wel het interessantste nieuws voor de directeur-grootaandeelhouder (dga) bevond zich in de aanbiedingsbrief bij het Belastingplan 2019. Daarin is aangekondigd dat het laten oplopen van de schuldverhoudingen van de dga bij de eigen bv ontmoedigt gaat worden. Schuldvorderingen boven de € 500.000 zullen als […]
Lees meer
 
 
Grote commotie over belast ‘lenen van de zaak’
In werkgeversland is grote commotie ontstaan over de voorgenomen ‘rekeningcourant-maatregel’ van het kabinet, het aanvankelijk niet gemelde gifpilletje van deze Miljoenennota, in de ogen van ondernemend Nederland.  Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland (ONL, op de foto) zegt op BNR dat het kabinet hiermee ‘zijn ware aard’ laat zien, dat ‘de Nederlandse dga als melkkoe gebruikt’.
Lees meer
 
Uw accountantskantoor laten groeien? Advertorial

Altijd een actueel overzicht hebben van uw cliënten en meer inzicht hebben in de workload? Met Visma-cloudsoftware beschikt over hét middel om uw interne organisatie te optimaliseren en uw rendement te verhogen. Meer informatie>>

 
Big Four droomwerkgevers in grootste economieën
De Big Four zijn internationaal gezien koplopers in de slag om talent. Dat blijkt uit de jaarlijkse en tiende ranglijst ‘World’s Most Attractive Employers 2018’ van Universum, in ’s werelds twaalf grootste economieën (Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Rusland, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de VS). EY staat in het lijstje op #3, […]
Lees meer
 
 
Nederbelgische consultant betaalt wel belasting in Nederland
Een Nederbelg die op projectbasis werkte aan een automatiseringsproject in Nederland vanuit een Belgische vennootschap, moet belasting afdragen aan de Nederlandse fiscus. Tenzij hij kan aantonen dat hij puur vanuit huis in België werkzaamheden verrichtte.], vond Hof Den Bosch.
Lees meer
 
De AV-dag: de vierde dinsdag van september Advertorial

Kom naar de AV-dag met keuze uit 20 parallelsessies. Sessies over o.a. levenstestament, tuchtrecht, kenmerken innovatieve kantoren, onderneming en echtscheiding, #KiesJeSoftware, integrated reporting, fraude, BTW-actualiteiten, blockchain en nog veel meer. Nu met vroegboekkorting!
Prijs: € 275,- | maximaal 6 PE punten | Papendal

Schrijf je nu in met vroegboekkorting ==>

 
Ronde tafel NVKS voor internal auditors
De NBA organiseert een ronde tafelbijeenkomst over de Nadere voorschriften kwaliteitssystemen (NVKS) voor internal auditors.
Lees meer
 
 
Buitenlandse belastingplichtigen krijgen brief over heffingskorting
Kwalificerende buitenlandse belastingplichtigen en inwoners van België met een inhoudingsplichtige voor de loonbelasting, mogen rekenen op een brief van de Belastingdienst in het vierde kwartaal van 2018. Onderwerp: de wijziging per 1 januari 2019 waardoor het belastingdeel van de heffingskortingen bij buitenlandse belastingplichtigen niet meer via de loonbelasting wordt toegekend. Dat heeft de Staatssecretaris Menno […]
Lees meer
 
#KiesJeSoftware Advertorial

Essentieel in je bedrijfsvoering is de juiste softeware! Welke software is er? Welk probleem lost het op en wat past bij jou? Wat is DCM? Welke innovaties zijn er op ICT-gebied? Krijg een overzicht in de verschillende sessies van #KiesJeSoftware tijdens de AV-dag 2018 op 25 september.

 
Ronde tafel NVKS voor internal auditors
De NBA organiseert een ronde tafelbijeenkomst over de Nadere voorschriften kwaliteitssystemen (NVKS) voor internal auditors.
Lees meer
 
 
Blockchainplatform moet handelsfinanciering vereenvoudigen
Vijftien grote internationale bedrijven, waaronder Shell, ING, ABN AMRO en Rabobank, werken samen aan een op blockchain gebaseerd handelsplatform voor financiering van bulkgoederenhandel. Initiatiefnemers zijn ABN Amro, ING en Rabobank en andere grootbanken. De marktplaats voor moet handelsfinancieringen goedkoper maken en de papierkraam reduceren.
Lees meer
 
 
Big Data nog niet ontdekt door mkb
Big Data mag dan gezien worden als het nieuwe goud, tot de gemiddelde mkb-ondernemer is dat besef nog niet doorgedrongen, blijkt uit een onderzoek van ABN Amro.
Lees meer
 
3 goede voornemenstips voor salarisadministrateurs in 2019 Contentpartner
Salarismutaties van je klanten komen via allerlei kanalen en vaak onvolledig binnen. Daardoor ontstaan fouten. Die herstel je vaak wel op tijd, omdat je hart voor je vak hebt. Maar toch, zou dit niet anders kunnen? In dit blog lees je hoe (en het is makkelijker dan je denkt).
 
Eerste editie van DizzyData NEXT! Opleiding
Op woensdag 26 september organiseert DizzyData de eerste editie van DizzyData NEXT! Het evenement voor DizzyData klanten, en ook voor accountantskantoren die meer willen weten over het online platform voor automatische factuurherkenning, e-facturatie en factuurautorisatie.
 
Fiscale aspecten van ondernemen vanuit de eigen woning Opleiding
Vrijwel iedere ondernemer beschikt over een werkruimte. De kosten die hieraan zijn verbonden zijn zakelijk, maar werkt de ondernemer vanuit huis dan zijn de kosten toch lang niet altijd (volledig) aftrekbaar. Welke factoren zijn daarbij bepalend? Welke keuzemogelijkheden heeft de ondernemer? Aan de hand van diverse casussen gaan we in op de fiscale consequenties van […]
 
(Junior) Accountant AA Vacature
Als (Junior) Accountant AA kun jij voor onze ondernemers écht het verschil maken. Je neemt hen veel financiële zaken uit handen. Ben jij de betrokken en ambitieuze (Junior) Accountant die wij zoeken? Solliciteer snel, want als onze nieuwe (Junior) Accountant AA begin jij na je proeftijd niet aan een bureau, maar in een vliegtuigstoel. Wij geven […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn