Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 13 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Advocatenkantoor hoeft door accountantskantoor uitgekeerde schadevergoeding niet over te maken
Een flinke tegenvaller voor een failliete ondernemer die naar eigen zeggen sinds 2013 in juridische procedures is verwikkeld waarmee hij een schade van miljoenen euro’s probeert te verhalen op zijn voormalige accountant en diens verzekeraar. Een deel van een in 2015 uitgekeerd voorschot aan schadevergoeding dat op een derdengeldrekening van een advocatenkantoor staat wordt voorlopig […]
Lees verder »
Bevindingen KPMG over fiscus ‘ernstig’, meer fraudesystemen uitgeschakeld
De bevindingen van KPMG rondom de omstreden Fraude Signalering Voorziening (FSV) en de gebrekkige naleving van de AVG bij een aantal andere op fraude gerichte applicaties en verwerkingsprocessen binnen de Belastingdienst zijn ernstig, schrijven staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen van Financiën aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Financieringsservice

Veel van jouw klanten hebben moeite met het vinden van een passende financiering voor hun bedrijf. Steeds vaker vragen zij jou om hen daarbij te helpen. En wij helpen jou om de beste financieringsoplossing voor je klant te vinden. We gaan niet op jouw stoel zitten, wij haken slechts aan daar waar jij ons nodig hebt: om te ontzorgen, te begeleiden, te ondersteunen of om je op te leiden.

Lees verder »
Fiscus informeert over aflopen en verlengen bijzonder uitstel van betaling
De Belastingdienst gaat online en in brieven aan aanvragers van uitstel van belastingbetaling in op het aflopen en de eventuele verlenging van de periode van het bijzonder uitstel van betaling. Het kabinet kijkt momenteel naar gespreide terugbetalingsmogelijkheden en maatwerk. Dit wordt deze zomer verder uitgewerkt. Als er meer duidelijk is informeert de fiscus uitstel-aanvragers daarover. […]
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (15): ZZP’er in de zaak en afspraak
Uiteindelijk had Hein het voorstel gedaan om in ieder geval voor drie maanden met een ZZP’er in zee te gaan. Johannes had zich er onder protest bij neergelegd. ‘Maar als het langer duurt dan verreken ik het met jullie winstaandeel.’ Els besloot er verder maar geen punt van te maken. Johannes was altijd al op […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samen met je collega’s een cursus volgen?

Denk dan eens aan een inhouse training. Mogelijk voor zowel vakinhoudelijk als vaardigheidstrainingen! Al interessant vanaf 6 deelnemers en met PE-punten.
Je voordeel: Op maat gemaakt | Daardoor betere borging binnen je organisatie | Op je eigen locatie | Lagere kosten per deelnemer | Ontzorging van organisatie en administratie.

Lees verder »
Accountant Bennie Wijnne wordt wethouder in Barneveld
Accountant Bennie Wijnne is voorgedragen door de SGP als wethouder in de gemeente Barneveld. Wijnne (60) zit momenteel nog in de Statenfractie van de SGP en woont in Barneveld, waar hij eerder ook al gemeenteraadslid was.
Lees verder »
Tofa twee weken langer opengesteld
De Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) wordt verlengd tot en met zondag 26 juli, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona krijgen daarmee twee weken langer de tijd om bij UWV een aanvraag te doen voor financiële tegemoetkoming. Het aantal aanvragen staat nu op bijna […]
Lees verder »
Exact Live gaat door in digitale vorm
Exact Live kent dit jaar in zowel Nederland als België een virtuele opzet. De Delftse softwareontwikkelaar verspreidt de online evenementen ditmaal over meerdere dagen, namelijk van 29 september tot en met 2 oktober voor Belgische bezoekers en 2 tot en met 6 november voor Nederlandse bezoekers.
Lees verder »
Bijtelling en de auto van de zaak in vakantietijd: hoe zit het precies?
Wat zijn de gevolgen voor de bijtelling als werknemers tijdens de vakantieperiode gebruik kunnen maken van een ‘vakantieauto’?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Capsearch en Finturi sluiten samenwerkingsovereenkomst

Fintech Finturi en platform Capsearch hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om de toegang tot financiering voor het MKB te verbeteren. Finturi gebruikt de nieuwste technologie om MKB-financiering eenvoudiger en voordeliger te maken. Door de samenwerking met Platform Capsearch zet Finturi hierin een volgende stap om  vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het ongebruikte potentieel van de jaarrekening

Het vak van financieel professional verandert. De afgelopen jaren wordt de behoefte aan duiding steeds krachtiger, zowel aan de zijde van de accountant als van diens klant. Tijdens het jaarlijkse contactmoment werp je een blik op het verleden in de vorm van een gesprek over de jaarrekening. Je schijnt je licht op wat er gebeurd […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nu ook witwasonderzoek naar Wirecard
Eerste noodpakket bereikte drie miljoen werkenden
Een op de vijf zelfstandigen heeft financieel probleem na drie maanden zonder inkomen
Banken gaan aan gezamenlijke transactiemonitoring doen
OPLEIDINGEN
Webinar met HR & Payroll platform Nmbrs
Pinkweb
14 juli 2020
Webinar Maak scenario’s in Excel modellen
NBA Opleidingen
21 juli 2020
Pensioenupdate voor accountants
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN