Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 14 mei 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fiscus voorziet grote uitvoeringsproblemen door aanpassingen BOR en doorschuifregeling
De aanpassing van de BOR en de doorschuifregeling die staat gepland voor 1 januari volgend jaar stelt de Belastingdienst voor grote uitvoeringsproblemen omdat het frauderisico en de complexiteit toenemen. Dat concludeert de fiscus na een uitvoeringstoets van alle amendementen op het pakket Belastingplan 2024.
Lees verder »
Ruim 170 Amerikaanse beursbedrijven zonder accountant na sluiten frauderend BF Borgers
De gedwongen sluiting van het op ongekend grote schaal frauderende Amerikaanse accountantsbedrijf BF Borgers zet behalve Donald Trumps mediabedrijf nog 171 beursgenoteerde bedrijven in de kou. Het kantoor moest begin deze maand acuut dicht nadat bleek dat controlewerkzaamheden vooral bestonden uit het kopiëren van oude dossiers, blijkt uit het boetebesluit van toezichthouder SEC.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Automatiseer je processen
Optimaliseer de processen binnen het kantoor met het gebruik van online bedrijfssoftware, inclusief relatie-, en taakbeheer, documenten en workflow. Krijg inzicht in belangrijke cijfers dankzij de handige rapporten en verhoog direct de omzet per FTE. Door het automatiseren van processen houd je meer tijd over voor werkzaamheden die declarabel zijn.
Kies ook voor automatisering »
Veel meer Wwft-meldingen door accountants in 2023
Accountantskantoren hebben vorig jaar fors meer melding gemaakt van ongebruikelijke transacties, meldt het Bureau Financieel Toezicht (BFT). Afgaande op de jaarcijfers van het BFT gaat het om een stijging van meer dan 40 procent. Notarissen en belastingadviseurs deden juist minder Wwft-meldingen.
Lees verder »
‘Spaarders achtergesteld bij definitieve aanslag 2023’
Box 3-spaarders worden bij de definitieve belastingaanslag over 2023 achtergesteld bij beleggers omdat zij geen uitstel krijgen, zo stelt de Bond voor Belastingbetalers (BvB) tegenover het FD. Terwijl ook voor hen het komende oordeel van de Hoge Raad in de box 3-kwestie van belang is.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Van fysiotherapeut naar financieel expert?
Er is veel vraag naar accountants en controllers. Ook voor zij-instromers biedt dat kansen. Maar hoe breng je je financiële kennis snel op basisniveau als je bijvoorbeeld hotelschool, commerciële economie of wijsbegeerte hebt gedaan? Dat kan met het Schakeltraject Accountancy & Controlling al in 10 maanden.
Lees het interview. »
Kabinet presenteert afbouwregeling kortingen motorrijtuigenbelasting voor emissievrije auto’s
Het demissionaire kabinet heeft bekendgemaakt hoe het de tariefkorting voor emissievrije personenauto’s in de motorrijtuigenbelasting vanaf 2025 wil gaan afbouwen. Eerst zou de korting in 2026 vervallen; dat plan is nu vervangen door een afbouwregeling die loopt tot 2031.
Lees verder »
‘CSRD is gewoon je eigen rotzooi opruimen’
Simon Braaksma, lid van de werkgroep Duurzaamheidsverslaggeving van de Raad voor de Jaarverslaggeving en senior directeur Sustainability bij Philips, was betrokken bij de totstandkoming van de standaarden voor de CSRD-richtlijn. Hij benadrukt in De Telegraaf de noodzaak van duurzaamheidsrapportage: ‘Het is gewoon je eigen rotzooi opruimen en je daarvoor verantwoordelijk voelen.’
Lees verder »
Contentpartner
ESG-rapportage: van grote waarde in het moderne bedrijfsleven

In de zakelijke wereld gaat het maken van een ESG-rapportage (de beoordeling van milieu, sociaal, en governance factoren) een grote rol spelen. Deze vorm van rapportage gaat verder dan alleen het voldoen aan de eisen van regelgeving; het vormt de basis van een transparante, verantwoorde en duurzame bedrijfsstrategie. Waarom is ESG-rapportage zo belangrijk voor ondernemingen?

Lees verder »
Contentpartner
“Goede software kan veel tijdsbesparing opleveren”

Als een ondernemer ervoor heeft gekozen om zijn business met Newbase te gaan doen, levert dit ook tijdbesparing op voor het accountantskantoor en haar werknemers. Newbase begeleidt klanten bij de overstap. 

Lees verder »
Adviescollege: nieuwe regels kosten bedrijven ruim kwart miljard
Nieuwe wet- en regelgeving kan bedrijven jaarlijks structureel ruim 275 miljoen aan extra lasten gaan opleveren, zo meldt het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) in zijn jaarverslag. Het college is van veel kabinetsvoorstellen niet onder de indruk: 60% is onvoldoende onderbouwd.
Lees verder »
Bouwsector: gebouwen klimaatneutraal in 2050 niet haalbaar
Alle gebouwen in 2050 klimaatneutraal: dat is de doelstelling die de overheid voor Nederland heeft neergelegd. Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) concludeert echter nu al dat dat niet gehaald gaat worden. Ook al wordt er grootscheeps geïnvesteerd, dan nog is er te weinig arbeidskracht om de aanpassingen te realiseren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw
Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 10 juni in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
CFO’s optimistischer over toekomst, maar worstelen nog met thema duurzaamheid
Veel meer ondernemers vragen schuldhulp
‘KPMG zou bij examenfraude betrokken partners inkomsten af moeten nemen’
Adviescollege waarschuwt: modernisering omzetbelasting bij fiscus dreigt te falen
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
22 mei 2024
Cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen
19 juni 2024
Online cursus Internationale aspecten van lijfrenten
Accountancy Vanmorgen
19 juni 2024
VACATURES
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Kantoorleider (AA) Sliedrecht
Vallei Accountants & Adviseurs
Sliedrecht
Accountant die op zoek is naar een next level (en woonruimte)
NXT LVL
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN