Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 25 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Belastingdienst: zwartspaarders alsnog de pineut
De Belastingdienst gaat belastingplichtigen die hardnekkig ontkennen dat zij rekeninghouder bij de Luxemburgse bank KB Lux zijn,  nogmaals aan een fiscaal onderzoek onderwerpen. Dit naar aanleiding van gegevens die de Belastingdienst eind 2017 van de Luxemburgse overheid heeft ontvangen. 
Lees meer
 
 
Recruiter: meer letten op ontwikkelingspotentieel bij werving financiële professionals
Nu de krapte op de arbeidsmarkt voor financiële professionals in 2018 verder toeneemt, zullen bedrijven en organisaties steeds minder een ‘100 % match’ vinden. Daarom zullen zij hun werving meer moeten richten op ontwikkelingspotentieel.
Lees meer
 
Nee. Advertorial

‘Nee.’ ‘Nee.?’ ‘Dat snap ik niet. Dit heeft iedereen toch nodig?’ ‘Tja…’. ‘En wanneer komt het er dan in?’
Een gesprek om kromme tenen van te krijgen, toch? We houden niet van ‘nee’. Niet als softwareleverancier en niet als klant. ‘Sorry seems to be the hardest word’ concludeerde Elton John. Hij zat duidelijk niet in de software. Daar is mijn ervaring dat je veel vaker ‘sorry’ hoort dan ‘nee’. Dat vind ik niet slim en ik zal uitleggen waarom.

 
PERSONALIA: twee nieuwe partners bij Van Ree
Met ingang van 2018 zijn bij Van Ree Accountants twee nieuwe partners toegetreden: Johan Berkouwer en Gerlof de Jong.
Lees meer
 
 
Berisping wegens afgeven tekortschietend deskundigenoordeel
De Accountantskamer heeft een berisping en een waarschuwing opgelegd aan een accountant die optrad als deskundige voor de rechtbank en aan diens ‘sparringpartner’. De vraag waar het tijdens een voorafgaande procedure draaide was of de bank al of niet terecht een krediet had ingetrokken van een assurantiebedrijf c.q. makelaardij. De accountant had tijdens die zaak […]
Lees meer
 
AV verzorgt via Fiscaal Vanmorgen fiscale opleidingen Advertorial

Fiscaal Vanmorgen verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs & fiscalisten.
• Cursussen op verschillende niveaus
• Vakgebieden o.a.: BTW/IB/VPB/LB/Schenk-erfbelasting
• Max. 15 deelnemers per groep, dus altijd interactief
• Aandacht voor uw praktijkvragen
• Gemiddelde waardering: 8 en hoger
• Topdocenten met jarenlange ervaring
Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons actuele aanbod. =>

 
Pensioenfonds Accountancy: niet in de achterhoede, maar zeker niet voorop
Het Pensioenfonds voor de Accountancy stond er eind 2016 iets slechter voor dan een jaar eerder. De beleidsdekkingsgraad daalde van 98,5 naar 98,1 %. Daarmee bevindt het fonds zich niet in de achterhoede, maar zeker ook niet bij de koplopers, blijkt uit een overzicht van dekkingsgraden in in verschillende sectoren, gepresenteerd door de Telegraaf.
Lees meer
 
 
Overleg vervanging Wet DBA begonnen
Minister Koolmees (SZW, foto) en staatssecretarissen Snel (Financiën) en Keijzer (EZK) ontvangen woensdag belangenorganisaties en bonden om te spreken over mogelijkheden ter vervanging van de Wet DBA. Een aantal samenwerkende ZZP-organisaties ziet weinig heil in de kabinetsplannen. Van eensgezindheid is geen sprake.
Lees meer
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
PERSONALIA: Jorissen en Jorissen en Bouwer starten Archipel Tax Advice
Twee fiscalisten en een jurist, waarvan twee met een Big Four-achtergrond, zijn samen een eigen kantoor gestort: Archipel Tax Advice. Het betreft mr. Cees Jorissen (1959), mr. Pieter-Bastiaan Bouwer (1989) en mr. Bas Jorissen (1989). Hun kantoor bevindt zich in Den Haag.
Lees meer
 
 
Minister: klant beter af onder provisieverbod
Minister Wopke Hoekstra van Financiën vind dat het provisieverbod dat in 2013 is ingevoerd voor financiële dienstverleners werkt. Zij zijn gestopt klanten naar de banken en verzekeraars te dirigeren die het meest betalen, schrijft de bewindsman aan Tweede Kamer.
Lees meer
 
 
Gebruikelijk loon medisch specialisten vastgesteld
De Belastingdienst heeft het gebruikelijk loon van medisch specialisten in 2018 vastgesteld. Dat bedraagt € 130.950, eventueel verhoogd met de verplichte bijdrage aan het beroepspensioenfonds.
Lees meer
 
 
AFM start geschiktheidstoetsen OOB-bestuurders en accountants
De AFM gaat in 2018 een begin maken met het toetsen van de geschiktheid van bestuurders en commissarissen van alle OOB-organisaties, en ook van beleidsbepalende functionarissen van OOB-accountants. Daarnaast richt de AFM zich op de wettelijke controles en de voortgang van de verbetermaatregelen van de overige OOB-organisaties. De toezichthouder heeft dat woensdag bij het publiceren […]
Lees meer
 
 
AFM wil verbod riskante beleggingen
De AFM pleit ervoor riskante beleggingen die vooral online worden aangeboden, te verbieden. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Lees meer
 
Belastingdienst de nieuwe huisarts? Contentpartner
Als je een pijntje hebt aan je voet ga je naar de huisarts. De huisarts constateert een “gebrek” en verwijst je door naar een specialist. Met een beetje geluk weet de specialist de kwaal te verhelpen. Hoe mooi zou het zijn als de rol van zakelijke huisarts zou worden vervuld door de Belastingdienst?
 
Robotic Assistant van Yuki beoordeelt kwaliteit boekhouding Contentpartner
Het cloudplatform Yuki komt met een kwaliteitsmonitor die een ‘rapportcijfer’ geeft aan onderdelen van de online boekhouding en daarna ook aan de boekhouding in zijn totaal. De monitor controleert op inconsistenties, afwijkingen, volledigheid, tijdigheid en onvolkomenheden en is vanaf vandaag toegevoegd aan de ‘Robotic Assistant’ van Yuki. 
 
Arbeid en Recht (1) Opleiding
Loonadministratie draait om actuele details met directe gevolgen voor werkgevers en werknemers. Die details betreffen drie vakgebieden: Loonheffingen Arbeidsrecht Sociale zekerheid en re-integratieOnze inleiders op de drie vakgebieden vertalen vier maal per jaar actuele thema’s naar de loonpraktijk van MKB-kantoren. Ook geven ze waardevolle tips voor de dagelijkse praktijk. Het zijn interactieve bijeenkomsten. Reacties en […]
 
Privacy-structuren en het UBO-register Opleiding
Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt in 1 middag de ins en outs met […]
 
(Gevorderd) Assistent Samenstel – Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk Vacature
Wil jij de fijne kneepjes van het accountantsvak leren? Word dan (gevorderd) Assistent Samenstel bij Lansigt. Je krijgt professionele begeleiding, veel verantwoordelijkheid en leuke klanten! (Gevorderd) Assistent Samenstel 32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk Als Assistent Samenstel word je klaargestoomd om de stap richting Relatiebeheerder te maken. Onder begeleiding […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn