Fleksibel arbejdstid – Frihed eller bare et nyt fængsel?
Vi lever i en tid, hvor arbejde mange steder ikke længere er begrænset til de klassiske arbejdstider og strukturer. Specielt efter corona, er mange virksomheder begyndt at eksperimentere med forskellige fleksible løsninger, der umiddelbart lyder fantassiske, fordi vi selv kan bestemme, hvornår og hvordan vi arbejder. Det lyder som en drøm, ikke? Men som med alt andet er der både fordele og ulemper ved denne frihed. Lad os tage et kig på dem, så du kan navigere bedst muligt i den nye virkelighed – hvis du er en af de heldige…
 
Fordele ved fleksibel arbejdstid
 
Frihed til at planlægge din dag
Fleksibel arbejdstid giver dig mulighed for at tilpasse din arbejdsdag til dit liv og ikke omvendt. Har du brug for at hente børnene tidligt, gå til lægen eller bare få en ekstra times søvn? Intet problem – du styrer selv din tid.
 
Øget produktivitet
For mange mennesker er det nemmere at være produktiv, når de selv kan vælge, hvornår de arbejder bedst. Nogle er morgenmennesker, andre fungerer bedst om aftenen. Fleksible arbejdstider giver dig mulighed for at arbejde, når du har tid og lyst, og når du er mest effektiv. Undersøgelser viser at flere virksomheder endda opnår øget produktivitet – selv med færre timer, når medarbejderne selv styrer tiden.
 
Bedre balance mellem arbejde og fritid
Fleksible arbejdstider kan hjælpe dig med at finde en bedre balance mellem arbejde og privatliv. Du har mulighed for at tage pauser, når du har brug for dem, og bruge mere tid med familien eller på dine hobbyer.
 
Ulemper ved fleksibel arbejdstid
 
Manglende struktur
Den måske største ulempe ved den fleksible arbejdstid, er at vi har brug for struktur – også selv om du måske ikke tror det. Den menneskelige hjerne er indrettet til at fungere bedst med en vis grad af struktur og forudsigelighed. Når du selv styrer din tid, kan det være svært at holde en fast rutine, hvilket kan føre til stress og nedsat produktivitet. Så selv samme fænomen, kan altså både give mere stress og mindre stress.
 
Overarbejde og udbrændthed
Når der ikke er faste arbejdstider, kan det være fristende at arbejde hele tiden – især hvis din computer altid er inden for rækkevidde. Dette kan føre til overarbejde og i værste fald udbrændthed.
 
Følelse af isolation
Fleksible arbejdstider kan betyde, at du ofte arbejder alene, hvilket kan føre til en følelse af isolation. Det kan være svært at opretholde sociale kontakter med kolleger, når man ikke ser dem regelmæssigt.
 
Hvordan balancerer du frihed med struktur? Her er tre forslag, der måske kan hjælpe dig.
  1. Lav en fast arbejdsplan. Selvom du har fleksible arbejdstider, kan det være en god idé at lave en fast plan for dine arbejdsdage. Dette hjælper din hjerne med at finde ro i en fast rutine.
  2. Sæt klare grænser. Sørg for at adskille arbejde og fritid. Det kan være fristende at tjekke e-mails sent om aftenen, men forsøg at holde arbejdsopgaverne inden for bestemte tidsrammer. 
  3. Hold kontakt med kolleger. 
Selvom du arbejder fleksibelt, er det vigtigt at holde kontakten med dine kolleger. Planlæg regelmæssige møder eller virtuelle kaffepauser, så du ikke føler dig isoleret.
 
Fleksibel arbejdstid kan være fantastisk, men det kræver også disciplin og struktur for at få det bedste ud af det.
Husk derfor at tage vare på både dit arbejde og din mentale sundhed!
Det er måske nemmere end du tror at lade sig snyde af friheden…
 
Høre mere i Podcastafsnittet #342 'Du er strukturfacist' d. 29/08 2024.

Hjælp andre til et liv uden stress og angst

Stress er i dag en folkesygdom, der rammer bredt i den danske befolkning.

Som erfaren coach kan du godt coache stress-ramte, og endda med særdeles god og langtidsholdbar effekt. Stresscoachuddannelsen er for dig, der i dit virke som professionel coach, HR-medarbejder eller tilsvarende vil være i stand til at coache forskellige grader af stressramte på forsvarlig vis.
Lyder det som noget for dig?

ICI Stresscoachuddannelsen starter op på følgende datoer:
D. 24. oktober i København
D. 6. november i Skanderborg.

Brug mentaltræning i dit virke som professionel coach

Mentaltræning er sandsynligvis det absolut mest effektive værktøj imod fx stress, depression, angst, søvnproblemer og mange andre mentale ubalancer.

Bliv mentaltræner - træn eliten eller hjælp psykisk udfordrede markant, valget er dit.
Super potent uddannelse med certificering!

Tilmeld dig her!

Empowermind´s kommende uddannelser


Her er et overblik over de næste uddannelser, der starter op hos Empowermind. Måske de er noget for dig?

Besøg os - gratis inspirationsaften

Kom og besøg os til én af vores gratis inspirationsaftener og lær mere om coaching, mentaltræning og vores mange uddannelses-muligheder.
Meld dig til her.
 
Podcast - Nøglen til din hjerne
I podcastserien 'Nøglen til din hjerne' tilbyder Jørgen Svenstrup svar på spørgsmål inden for alle aspekter af personlig udvikling.
Find podcast episoderne serier her.

Podcast serien 'Nøglen til din hjerne' øger din bevidsthed, og styrker dit mentale immunforsvar, så du bliver bedre rustet til mødet med virkeligheden.
'MentaltræningPro' - en app med Mentaltræningslydfiler
  • Vælg dine favoritprogrammer og tilgå dem nemt.
  • Følg med i din udvikling og test dig selv for at opnå maksimalt resultat.
Bliv mentalt sundere med garanti for betydelig effekt!
For kun 69,-/mdr. har du mulighed for at mentaltræne, så ofte du ønsker. Download appen på din telefon.
 
Facebook
Link
Website
LinkedIn
Copyright © 2024 EmpowerMind, All rights reserved.
Du modtager denne mail fordi du har tilmeldt dig vores Nyhedsbrev.

Adresse:
EmpowerMind
Poppelgårdvej 7
Søborg 2860
Denmark

Føj os til din adressebog


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp