Se dette nyhedsbrev i en browser
Forsvarsministeriets logo

Flere forbedringer på vej til Forsvarets personale

Der skal bruges 46 mio. kr. i 2024 til at forbedre rammerne for Forsvarets ansatte. Det er forsvarsminister Troels Lund Poulsen blevet enig med forligskredsen om. Pengene skal gå til styrket vedligeholdelse af Forsvarets tjenestesteder og ekstra træningstøj til værnepligtige.  

Nu kan soldaterne se frem til, at nødvendige vedligeholdsprojekter igangsættes på deres arbejdspladser. Det kan de, fordi forsvarsminister Troels Lund Poulsen er blevet enig med forligskredsen om at tilføre 42 mio. kr. til Forsvarets tjenestesteder i 2024.  

”Med de her midler imødekommer vi et ønske om en mere decentral beslutningsproces, hvor man lokalt er med til at prioritere midler til mindre vedligehold. Over de næste ti år skal vi styrke dansk forsvar og sikkerhed med 190 mia. kroner. Det er en proces, som kommer til at tage tid, og hvor vi skal sikre, at pengene bliver brugt på den bedst mulige måde. Men vi skal også være opmærksomme på, at pengene kommer ud og bliver brugt, der hvor der er behov for dem,” siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.  

Bevillingen betyder, at vedligeholdelsen af Forsvarets tjenestesteder bliver styrket – herunder kaserner, flyve- og flådestationer. Der skal afsættes 42 mio. kr. til styrket vedligehold, og det vil være op til de enkelte tjenestesteder lokalt at vurdere, om midlerne skal bruges til flere reparationsopgaver, pleje af områder mm. Tilførslen af midler vil blive tilføjet til det allerede igangsatte arbejde med at genoprette fundamentet på ejendoms­området.  

”Ordentlige fysiske forhold er en forudsætning for at fastholde vores personel og med til at sikre, at fokus er på opgaven. Det er derfor vigtigt, at midlerne kommer helt ud til soldaterne, og at effekten både kan mærkes bredt og hurtigt ude på tjenestestederne. Derfor er jeg også meget glad for aftalen,” siger fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard.  

Træningstøj til værnepligtige  

Derudover afsættes der 4 mio. kr. til ekstra træningstøj til værnepligtige. Værnepligten er et intens forløb, og det er vigtigt, at de værnepligtige har rent og tørt tøj til hver lektion.

”Vi er allerede godt i gang med en lang række konkrete HR-tiltag, som skal være med til at styrke rekrutteringen og fastholdelsen af dygtige medarbejdere i Forsvaret. Det drejer sig bl.a. om, at konstabler og sergenter får ret til uddannelse med løn efter et antal års ansættelse, samt en bred vifte af andre tiltag, der til sammen vil forbedre rammevilkårene for Forsvarets ansatte”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen og fortsætter:  

”Disse HR-tag tager tid at implementere. Derfor er det også vigtigt at fokusere på indsatser, som kan gøre en forskel i hverdagen her og nu. Her er det fysiske arbejdsmiljø og tilstrækkeligt med træningstøj nogle af de ting, som har betydning for medarbejdernes trivsel i hverdagen. Ved at afsætte et engangsbeløb for 2024, kan vi gøre en forskel nu.”  

Udgifterne til tiltagene prioriteres inden for Forsvarsministeriets samlede økonomiske ramme i 2024. En evt. videreførelse af initiativerne i 2025 og frem vil skulle besluttes og finansieres særskilt.      

Læs pressemeddelelse på Forsvarsministeriet hjemmeside
Frameld dig dette nyhedsbrev