Flere timer i skolen giver bedre karakterer

5 months ago


Text only:

Flere timer i skolen giver bedre karakterer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser

 
 
 
 
 
ONSDAG DEN 12. SEPTEMBER 2018
 
 
 
 
 
Godmorgen
 
Har du sovet med en bog under hovedpuden i nat som en genvej til mere viden? Meget tyder desværre på, at mere slidsomme metoder er de mest effektive.
I hvert fald viser en ny undersøgelse, at antallet af undervisningstimer i folkeskolen har direkte betydning for, hvor gode karakterer eleverne får til afgangsprøverne, skriver Politiken. En times undervisning mere om ugen i dansk eller matematik giver over et helt skoleforløb 0,21 karakter højere i snit for elever målt på 9.-klasses afgangsprøver. Løftet af karaktergennemsnittet fordobles, hvis eleverne får to timer mere.
Undersøgelsen kommer, netop som regeringen har offentliggjort et udspil, der vil forkorte skoleugen med 1,8 timer, og elever, som har set frem til kortere skoledage, kan ånde lettet op. Resultatet får nemlig ikke undervisningsminister Merete Riisager (LA) til at ændre mening om, at eleverne skal have lavere timetal.
»Det handler mere om at have dygtige lærere og en undervisning, der fungerer godt«, siger hun.
 
 
Nyt studie sår tvivl om effekten af brystkræftscreening
 
Det er forbedret behandling og ikke screening, som er skyld i, at færre kvinder dør af brystkræft, konkluderer nyt studie. Dødeligheden blandt de screenede brystkræftpatienter er ganske vist faldet med 20 pct, konkluderer forskere fra Aarhus Universitet på baggrund af patientdata fra Norge ifølge Jyllands-Posten.
»Men til vores overraskelse ser vi, at faldet i dødelighed er lige så stort i de aldersgrupper, der ikke bliver screenet. Vi må derfor konkludere, at faldet i dødelighed ikke skyldes brystkræftscreening, men derimod den generelt bedre behandling«. siger lektor Henrik Støvring fra Aarhus Universitets Institut for Folkesundhed
Resultatet skaber strid om screeningens berettigelse.
 
Fængslet Lula opgiver præsidentvalg
 
Brasiliens næste præsident vil ikke være solbrændt i striber. Landets fængslede ekspræsident, Luiz Inacio Lula da Silva, opgiver at stille op ved præsidentvalget i Brasilien. I stedet udpeger han partifællen Fernando Haddad som sit partis kandidat, skriver Ritzau. Lula, der var præsident fra 2003 til 2010, afsoner en fængselsdom på 12 år for korruption, men er fortsat landets mest populære politiker.
 
EU-formand: Bevæbnede patruljer skal beskytte Europas grænser
 
EU er klar med et kontant forslag til at bremse migrantstrømmene mod Europa. Jean-Claude Juncker, formand for EU-Kommissionen, vil i en tale her til morgen præsentere et forslag om etablering af en bevæbnet EU-grænsepatrulje på 10.000 mand. Det erfarer Financial Times. Patruljen skal beskytte EU's ydre og indre grænser.
 
Australsk avis genoptrykker udskældt Serena Williams-tegning
 
Den australske avis Herald Sun har onsdag genoptrykt en kontroversiel karikaturtegning af den amerikanske tennisstjerne Serena Williams, skriver Ritzau. Tegningen blev oprindelig bragt mandag, efter at Williams havde tabt US Open-finalen til japanske Naomi Osaka. Williams blev under kampen straffet af kampens dommer for en række overtrædelser, som Williams mener, at mandlige spillere ikke normalt bliver straffet for.
Karikaturtegningen forestiller en rasende Serena Williams i færd med at trampe på sin ketsjer, mens dommeren spørge Osaka, om hun ikke bare kan lade Williams vinde kampen. Tegningen er blevet kaldt både racistisk og sexistisk, men i dag er den på forsiden af avisen sammen med en række af avisens tidligere satiriske tegninger. »Hvis de selvudnævnte censurdommere får deres vilje i forhold til tegningen af Serena Williams, så bliver vores nye politisk korrekte liv rigtig kedeligt«, lyder det på forsiden af Herald Sun.
Foreløbig har ingen så vidt vides forlangt en undskyldning til profeten Muhammeds efterkommere.
 
Podcast: Hvordan er det egentlig at leve i Nordkorea?
 
I søndags fyldte Nordkorea 70 år. Jubilæet blev markeret med en ekstraordinær militærparade gennem landets hovedstad. Men hvordan er det at leve i et af verdens særeste regimer? Og hvordan får man 25 millioner mennesker til at betragte deres diktator, Kim Jong-un, som et overmenneske?
Klik her og hør dagens afsnit af 'Du lytter til Politiken', hvor vi taler med Politikens Asienkorrespondent, Claus Blok Thomsen, der er med på telefon fra Bangkok.
 
Det sker i dag:
 
 
 
EU-kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, holder kl. 9.00 sin sidste årlige State of the Union-tale i Europa-Parlamentet i Strasbourg.
 
 
I dag afholdes Pigernes Dag i Videnskaben på virksomheder og tekniske gymnasier landet over. Arrangementet skal få flere piger til at vælge naturvidenskabelige uddannelser.
 
 
Apple ventes at fremvise deres nye iPhonemodeller ved et pressemøde i Californien.
 
 
Miss Danmark fra 17.30 i Cirkusbygningen i København. Der præmieres i kategorier som 'naturlig skønhed' og 'skønhed med et formål'.
 
Det skete i dag:
 
 
 
1938: Tysklands leder Adolf Hitler kræver selvbestemmelse til den tjekkoslovakiske region Sudeterland.
 
 
1953: Den amerikanske senator John F. Kennedy bliver gift med Jacqueline Bouvier.
 
 
1988: Forfatter Christian Kampmann bliver dræbt i sit sommerhus på Læsø. Det er hans kæreste Jens Michael Schau, som dræber ham i vrede.
 
  
Med venlig hilsen
Per Thiemann
Journalist

 på Politiken

 
 
 
Annonce
 
 FIK DU LÆST
 
 
 
 
 
KRONIKEN
 
 
Overlæge og professor: Drop idéen om et nyt fødselscenter i København
 
 
 
 
DANMARK
 
Lokalpolitikere godkender plan, der kan give Midtjylland den højeste bygning i hele Vesteuropa
 
 
 
SUNDHED
 
En stor gruppe unge har aldrig prøvet at dyrke sex
 
 
 
 MEST LÆSTE DE SIDSTE 24 TIMER
 1
Stjernejournalist afslører frygt, ydmygelser, kaos og egomani i Det Hvide Hus
   
2
Lokalpolitikere godkender plan, der kan give Midtjylland den højeste bygning i hele Vesteuropa
   
3
En stor gruppe unge har aldrig prøvet at dyrke sex
   
4
Rigmand: Mød mig ved Folketinget i dag kl. 15, så betaler jeg din burkabøde
   
5
Videregående uddannelsers kvalitet er i frit fald
 
 
 
 

SE HVILKE NYHEDSBREVE DU ABONNERER PÅ

 Hvis vores daglige nyhedsbrev ikke kan stille din tørst efter gode historier, så kan du få
endnu mere Politiken på:
 
 
Du er tilmeldt Politikens nyhedsbrev med e-mail-adressen newsletter@newslettercollector.com

Frameld nyhedsbrevet

 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019