Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 12 juli 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Flinke nederlaag voor Deloitte: accountant Steinhoff drie maanden doorgehaald
De voormalige Deloitte-accountant die de cijfers van het in een boekhoudschandaal verwikkeld geraakte meubelconcern Steinhoff controleerde heeft zijn werk niet goed gedaan, oordeelt de Accountantskamer. Een vervelende uitspraak voor Deloitte, dat flink onder vuur kwam te liggen door de Steinhoff-kwestie.
Lees verder »
Succesje bij Hoge Raad voor oud-topman GVB na publicaties over BDO-onderzoek
De Hoge Raad heeft voormalig bestuursvoorzitter Gertjan Kroon van het GVB gedeeltelijk in het gelijk gesteld over de conclusies die in een persbericht en het jaarverslag van het Amsterdamse vervoersbedrijf werden gepubliceerd over een forensisch onderzoek door BDO. Het persbericht volgde in 2012 op een onderzoek door BDO naar mogelijke misstanden bij GVB.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Het huwelijksvermogensrecht van A tot Z in één dag uitgelegd

23 september | 6 PE

Bernard Schols legt op 23 september het Huwelijksvermogensrecht van A tot Z op praktische wijze uit en geeft antwoord op al je vragen. Hij bespreekt naast het nieuwe huwelijksvermogensrecht ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht. Vernieuwen, opfrissen en actualiseren van je kennis in één dag. Mis deze dag niet!

Lees verder »
RVO: passende betalingsregelingen voor ondernemers die TVL moeten terugbetalen
Veel ondernemers hebben hun omzetverlies bij de eerste TVL-ronde verkeerd ingeschat, bleek vrijdagochtend uit cijfers van het CBS. Wat zijn de terugbetalingsmogelijkheden? De RVO zet het op een rij:
Lees verder »
FIU-melding ongebruikelijke transactie brengt omkoping Belgische cardiologen aan het licht
Het bedrijf Orbus International BV uit Hoevelaken heeft een door het Openbaar Ministerie aangeboden transactie in de vorm van een geldboete en ontneming van 348.000 euro geaccepteerd en betaald, meldt justitie. Het OM verwijt Orbus in de periode 2011-2015 Belgische cardiologen giften te hebben gegeven in ruil voor het mogen leveren van medisch materiaal aan […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie

Krijg je steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En wil je deze vragen adequaat kunnen beantwoorden? Vergis je niet, het erfrecht blijft een delicate kwestie. Een verkeerd advies kan behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrechtgoeroe Bernard Schols praat je op 11 oktober bij. De cursus is eerder beoordeeld met een 9,2!

Lees verder »
Ontslag op staande voet voor werknemer met baan naast fulltime dienstverband
Het ontslag op staande voet van een werknemer die naast zijn fulltime dienstverband een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week aanging en ook nog eens 8 uur per week als zzp’er werkt was terecht, oordeelt de kantonrechter.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (2): Financiering na corona?
“Coronawappies, wat moet je ermee?”, vroeg Dimitri zich af terwijl hij naar het journaal keek. Daarin waren beelden te zien van demonstranten en hun voorman die alle Coronamaatregelen maar onzin vonden. “Corona is bedoeld om ons als bevolking te laten dansen naar de pijpen van de big-pharma en de overheid.”
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De intentieverklaring / voorovereenkomst bij inbreng

Een accountant is vaak betrokken als adviseur bij de omzetting van een eenmanszaak/VOF naar een BV. Accountants spelen een rol bij het opstellen van de benodigde fiscale stukken en de afstemming van de omzetting met de Belastingdienst. Een van de aspecten die goed geregeld dient te worden is de intentieverklaring/voorovereenkomst.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wie maak jij zo blij als een kind

Wat waren mijn vrouw en ik dankbaar toen we een aantal weken terug onze dochter een nieuwe kamer konden geven. De muren een ander kleurtje, andere gordijnen besteld, andere meubels gekocht en vooral… een groot bed, spannend!

Lees verder »
Celstraf voor nepaccountant wegens fiscale fraude met lege cv’s
Een man en een vrouw zijn door het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot cel- en taakstraffen wegens oplichting van de Belastingdienst, met behulp van commanditaire vennootschappen die onjuiste aangiften omzetbelasting indienden. De vrouw deed zich ten onrechte voor als accountant bij enkele personen die door het duo werden gebruikt om de cv’s op te richten.
Lees verder »
Veel werkgevers verstrekken thuiswerkvergoedingen, weerstand tegen recht op thuiswerken
Meer dan de helft van de werkgevers heeft inmiddels de thuiswerkvergoeding ingevoerd. Een half jaar geleden was dat nog maar 20 procent van de werkgevers. 2 euro netto per dag is de norm. Gelijktijdig met de invoering van de thuiswerkvergoeding worden de regelingen voor reiskostenvergoedingen aangepast.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hoekstra ‘verontrust’ over illegale trustdienstverlening, kondigt aanscherping wetgeving aan
Omzetverlies bij veel aanvragers TVL-1 lager dan verwacht
OPLEIDINGEN
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (exclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
5 augustus 2021
Jaarrekening en externe verslaggeving – meerdaags
Register Belastingadviseurs
6 september 2021
Vaktechnische Actualiteiten (4)
Fiscount
6 september 2021
VACATURES
Assistent Accountant, Oud-Beijerland
Visser & Visser
Oud-Beijerland
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Assistent Accountant in audit & iAccountancy Praktijk
Coney
Haarlem of Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN