Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 23 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Voldoende deugdelijke grondslag vermogensopstelling AA, hoger beroep ongegrond
Een AA trad op als partijadviseur voor de echtgenote in een mediationtraject in het kader van een echtscheiding. Op verzoek van de mediator stelde hij een vermogensopstelling op, waarbij het met name ging om waardering van de aandelen van een BV en de waarde van het maatschapsaandeel in een vof. De (ex-)echtgenoot diende hierop een […]
Lees verder »
Flynth-bestuurder Marcel Blöte per 1 september CEO van Grant Thornton
Grant Thornton Nederland benoemt met ingang van 1 september 2023 Marcel Blöte tot CEO, als opvolger van Marcel Welsink.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Duurzaamheid in de Samenstelpraktijk

Bedrijven ontkomen er niet meer aan: Duurzaam handelen is een must om te kunnen blijven functioneren. Ook voor accountants is het belangrijk om ondernemers financieel en administratief advies te geven over duurzaamheid. Tijdens deze bijeenkomst krijg je antwoord hoe duurzaamheid van toepassing is op het werkveld in de samenstelpraktijk.

Schrijf je in »
Vof ondanks letterlijke tekst overeenkomst niet gehouden om tussentijds leningen af te lossen
De accountant van een vof berichtte in 2014 naar aanleiding van een boekenonderzoek aan de vennoten dat de Belastingdienst eist dat voor twee leningen een aflossingsschema werd overeengekomen. De vennoten (echtgenoten) pasten hierna de leningovereenkomst met de geldschieter (de vader van een van de twee) aan, zodat er een betalingsverplichting van €24.000 per jaar in […]
Lees verder »
Moore DRV verstevigt positie in Noord-Brabant
Trivent accountants & belastingadviseurs sluit zich aan bij Moore DRV. Daarmee versterkt Moore DRV haar positie in de provincie Noord-Brabant in twee economisch belangrijke regio’s: Waalwijk/Den Bosch en Eindhoven. Dat past in de strategie van het kantoor, dat een nog stevigere marktpositie wil innemen in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 19 april in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Help de DGA met pensioen in eigen beheer bij echtscheiding

Vanaf 1 juli 2017 is de opbouw van pensioen in eigen beheer niet langer mogelijk. Op dit moment zijn er nog ruim 50.000 premievrije pensioenen in eigen beheer over. Stel nu dat je klant – een DGA met pensioen – gaat scheiden. Hoe zien de consequenties daarvan eruit en wat kun je dan als accountant […]

Lees verder »
Huuropbrengsten dga verkapte winstuitdelingen, verlies BV geen reden bijstellen gebruikelijk loon
Een directeur-grootaandeelhouder (dga) heeft een huurovereenkomst op eigen naam gesloten terwijl de vennootschap eigenaar van het verhuurde onroerend goed is. Hij stelt de huurovereenkomst op eigen naam te hebben gesloten om beslag op de huuropbrengsten te vermijden. Daarnaast stelt hij dat geen vermogensverschuiving heeft plaatsgevonden omdat hij de ontvangen huuropbrengsten zou hebben doorgestort naar de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ondersteun je klanten optimaal door online samenwerking

Wie werkt er tegenwoordig niet in de cloud? In de afgelopen jaren is de manier waarop bedrijven met klanten omgaan ingrijpend veranderd. De opkomst van de digitale revolutie heeft ervoor gezorgd dat bedrijven in staat zijn om klanten beter te bedienen dan ooit tevoren. 

Lees verder »
Parkeerruimte, wat is dat voor de btw?
In een recente uitspraak van Hof Arnhem-Leeuwarden over de verhuur van parkeerruimte is besloten dat de verhuur van garageboxen kwalificeren als de belaste verhuur van parkeerruimte. De Hoge Raad [1] heeft enkele jaren geleden de toon gezet en is gevraagd [2] dat nu weer te doen.
Lees verder »
Werkgever mag uitbetaling loon niet staken vanwege ziekte werknemer
De werkgever legt de werkneemster een beëindigingsovereenkomst voor. Zij tekent deze overeenkomst niet en meldt zich ziek. De werkgever staakt de uitbetaling van het loon.
Lees verder »
Geheel terugbetalen voorschot zorgtoeslag onevenredig
De Belastingdienst heeft ten onrechte beslist dat een vrouw uit Amsterdam de te veel als voorschot betaalde zorgtoeslag geheel moet terugbetalen. De rechtbank Amsterdam vindt dat dit onevenredig nadelig uitpakt voor de vrouw en heeft daarom beslist dat zij maar een derde van de te veel betaalde zorgtoeslag moet terugbetalen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Honderden aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven
‘Winstgevend’ bedrijf blijkt kat in de zak, administratiekantoor verkoper onzorgvuldig
Mazars herstelt zich van minder jaar
Box 3-heffing na toepassing rechtsherstel bij hof verder verminderd
OPLEIDINGEN
E-learning Onderhanden projecten
Extendum
31 maart 2023
Post Bachelor Data Science voor Financials
Markus Verbeek Praehep
31 maart 2023
Cursus Ontslag van A tot Z
Accountancy Vanmorgen
16 mei 2023
VACATURES
Senior external auditor/aankomend vennoot
Klop
Westland
Senior financial auditor
Gemeente Haarlem
Haarlem
(Junior) Accountant
Lansigt
Alphen aan den rijn en Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN