Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 15 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Flynth in 2022: groeiende omzet, hoge uitstroom en dubbele materialiteit
Flynth heeft in 2022, het jaar waarin Accon avm en Astrium werden overgenomen, €212 miljoen euro aan omzet gerealiseerd. Dat komt neer op een autonome groei van de fusieorganisatie van circa 8 mln euro. Flynth zag wel 495 medewerkers vertrekken.
Lees verder »
Belastingdienst speurde online naar info over burgers
De Belastingdienst heeft op grote schaal persoonlijke gegevens van belastingbetalers – waaronder uitingen op sociale media – van internet gehaald, in een computersysteem opgeslagen en gebruikt bij haar toezicht en fraudebestrijding. Dit gebeurde ondanks interne twijfels over de rechtmatigheid hiervan en over de ‘herkomst, juistheid en actualiteit’ van de opgeslagen data. Dat schrijft NRC.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe presenteer je rapportages duidelijk en aantrekkelijk aan je klant?

Excel biedt veel mogelijkheden om visueel aantrekkelijke rapporten te maken. Met een speciale opmaak, slicers, grafieken en sparklines kun je al snel duidelijker zijn dan met alleen cijfertjes. Op 21 september leer je van Saskia Jacobsen de verschillende technieken om dit voor elkaar te krijgen.

Lees verder »
BDO laat duurzaamste kantoor van Breda bouwen
BDO voegt zijn kantoren in Roosendaal en Breda samen. Vanaf medio 2024 nemen de medewerkers hun intrek in een nieuw pand in Breda op het Rithmeesterpark. De bouw van wat het duurzaamste kantoor in de stad moet worden is deze week gestart.
Lees verder »
Inspecteur moet beroep op geheimhouding opnieuw beoordelen
Bij een geschil tijdens een beroepsprocedure overlegt een inspecteur diverse ordners en doet hij voor negen ordners een beroep op geheimhouding. De hoofdkamer moet zich gaan buigen over de vraag of alle op de zaak betrekking hebbende stukken zijn overlegd door de inspecteur, vóórdat de geheimhoudingskamer het beroep op geheimhouding opnieuw gaat behandelen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer is het aantrekkelijker om uit de BV terug te keren naar een IB-onderneming?

Wat kunnen eventuele overwegingen zijn om uit de BV te stappen? Je leert op 1 november van Ewoud de Ruiter welke wijze van terugkeer uit de BV in een specifieke situatie de voorkeur verdient, waar je op moet letten en hoe je eventuele obstakels kunt oplossen. Ook hoor je wanneer een geruisloze terugkeer niet mogelijk is.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Toezicht op nieuwe leest moet stresslevel kantoren verlagen
Wanneer je je als kantoor voorbereidt op een toetsing, ontstaat er meestal onrust. Zijn onze dossiers wel geheel juist, zien we niets over het hoofd bij ons kwaliteitssysteem? Hebben we de Wwft-actualiteiten wel correct geïmplementeerd in onze organisatie? Om dit stresslevel bij kantoren te verlagen, heeft de NBA ‘Toezicht op nieuwe leest’ geïntroduceerd.
Lees verder »
Weer recordjaar voor EY Global
EY Global heeft een omzet van 49,4 miljard dollar geboekt in het afgelopen boekjaar, dat eindigde in juni. Het is een van de beste jaren in de geschiedenis van EY, ondanks het mislukken van het plan de lucratieve adviespraktijk af te splitsen.
Lees verder »
Kaag antwoordt nietszeggend op vragen over toetsfraude KPMG
CDA-parlementariër Slootweg stelde vragen aan minister Kaag naar aanleiding van de toetsfraude bij KPMG. Van haar antwoorden worden we niet veel wijzer.
Lees verder »
WRR wil einde aan fiscale voordelen voor grote bedrijven
De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is zeer kritisch over het bedrijfsbeleid van de overheid. In plaats van grote bedrijven fiscale voordelen te geven, moeten er duidelijke heffingen en normen komen die het gedrag van consumenten en concurrenten sturen. De WRR ziet weinig in zelfregulering en convenanten. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Thuiswerken: medewerkers gelukkiger en even productief, minder innovatie
Werknemer onterecht ontslagen, werkgever moet diverse vergoedingen betalen
Fiscus vroeg AA om stukken voormalige klant: tuchtzaak over vertrouwelijkheid informatie
PKF Wallast voegt zich bij HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co
OPLEIDINGEN
Post Bachelor Data Science voor Financials
Markus Verbeek Praehep
27 september 2023
Even voor de duidelijkheid: Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
Extendum
5 oktober 2023
Cursus DGA verlonen
Accountancy Vanmorgen
14 november 2023
VACATURES
Gevorderd assistent accountant
Flynth
Goes
Fiscalist bij RSM Utrecht
Jobs in Finance
Utrecht
Zelfstandig assistent accountant MKB
Moore MTH
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN