Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 7 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Flynth zette vestigingsdirecteur terecht aan de kant
Flynth heeft in 2014 de overeenkomst met een vestigingsdirecteur terecht opgezegd. De accountant gaf beroerd leiding, maakte commercieel slechte afspraken, verwaarloosde zijn taken en leende geld in privé van een zakelijke relatie van Flynth. Maar ‘bewuste roekeloosheid’ kan niet worden bewezen, aldus het Gerechtshof.
Lees verder »
Opvallend weinig aanvragen voor NOW-5 op eerste dag
De eerste dag dat werkgevers een aanvraag konden indienen voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) was relatief rustig. Om 16 uur waren bij UWV zo’n 3.400 aanvragen binnengekomen. Dat is 70% minder dan op de eerste dag dat NOW-4 steun kon worden aangevraagd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zorginstellingen, wat is btw belast en tegen welk tarief?

De hoofdprestatie zorgverlening is vrijgesteld van btw, maar veel bijkomende diensten niet. Denk aan de opbrengsten uit uitleen personeel, parkeren, restaurant of levering van medicijnen. Is de opbrengst wel of niet btw belast en tegen welk tarief? En hoe zit het met btw op de kosten en investeringen? Op 9 juni krijg jij de antwoorden.

Lees verder »
Steven Zaat (51) nieuwe CFO van Air France KLM
De Nederlander Steven Zaat volgt de Fransman Frédéric Gagey (64) op als CFO bij Air France KLM. Zaat werkt al 21 jaar bij het luchtvaartbedrijf waar hij als register controller begon.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Vergoedingsplicht voor de eigen arbeid: vangnet of ongeleid projectiel?

Alweer ruim drie jaar geleden is het nieuwe huwelijksvermogensrecht ingevoerd, waarmee het regime van de beperkte gemeenschap van goederen van kracht werd. Daarbij is ook een vergoedingsplicht ingevoerd voor de kennis, vaardigheden en arbeid die een ondernemer of dga aanwendt voor zijn/haar eigen onderneming of bv.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Continuïteit gaat over technologie, toekomstperspectief, (non-bancaire) financiering en WHOA

Veel ondernemers zitten wegens corona in zwaar weer en de noodsteunregelingen duren niet eeuwig. Wil jij als accountant je klant optimaal bijstaan? Zorg dan dat je weet wat de (on)mogelijkheden zijn. Tijdens het congres op 30 juni krijg je veel informatie en praktische tips. Met 4 PE (verplicht leerdoel NBA).

Lees verder »
ICT & Kantoor 2021
De Accountancy Hypecycle van 2021

Nieuwe technologieën komen en gaan. Digitalisering is dan ook een verzamelterm. Onder de paraplu van de automatisering schuilen hypes, zoals blockchain, mobile first, cloud computing en robotisering. Maar wat betekenen die trends voor de MKB-accountant?

Lees verder »
Daling hypotheekrente nog niet gestopt
De eerste twee maanden van 2021 lieten een recordaantal renteverlagingen zien. Inmiddels is een aantal hypotheekverstrekkers overgegaan tot een lichte verhoging van hun tarieven. Toch zette de dalende trend die in juli 2020 is ingezet, zich ook in de maart en april voort.
Lees verder »
‘Te dure’ accountant leidt tot goedkoop juridisch adviesbureau
Hockey-international Bjorn Kellerman richtte twee jaar geleden een digitaal juridisch adviesbureau op. Hij rekent 55 euro per uur. Volgens hem is dat ook een goed uurtarief voor accountants.
Lees verder »
Accountant thuis productiever dan op kantoor
Volgens kleinere accountancykantoren verspillen hun medewerkers thuis minder tijd dan op kantoor. Andere zakelijke dienstverleners signaleren hetzelfde ‘positieve’ neveneffect van de coronacrisis. Dit blijkt de MKB-Barometer, een enquête van Teamleader, een leverancier van bedrijfssoftware, onder 300 Nederlandse midden- en kleine bedrijven.
Lees verder »
‘Onafhankelijk fraudeonderzoek door advocaat per definitie niet onafhankelijk’
Bedrijven huren steeds vaker een prestigieus advocatenkantoor in om onderzoek te doen naar misstanden. (Forensisch) accountants zien die ontwikkeling met lede ogen aan. Volgens hen zijn advocaten per definitie niet onafhankelijk. Recente affaires lijken dat vermoeden te bevestigen.
Lees verder »
KING Software presenteert nieuwe namen voor online boekhoudpakket iMUIS Online
KING Software wijzigt de naam van haar SaaS oplossing iMUIS Online naar KING Accountancy en KING Finance. Online boekhoudpakket iMUIS Online is speciaal ontwikkeld voor accountants en ondernemers en de samenwerking tussen hen. Het onderscheid tussen beide oplossingen is op deze manier duidelijker en zorgt voor meer eenheid in het productportfolio, licht KING de stap […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 tips om het verschil te maken als accountant

Eind september vorig jaar mocht ik spreken tijdens de AV-week 2020, het jaarlijkse congres van Accountancy Vanmorgen, dit jaar in een online variant. Tijdens die sessie heb ik, op basis van ruim 3.000 bezoeken aan administratie- en accountantskantoren, 5 tips gegeven om als administratie- en accountantskantoor nog beter te worden.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Curator vertrouwt boekhouding Kijkshop.nl niet, mogelijk onbehoorlijk bestuur
‘Gebruik TONK valt tegen door slechte opzet regeling’
Klanten D-reizen krijgen door belastingclaim waarschijnlijk niets terug
Zo scoren de top 30 accountantskantoren in Google
OPLEIDINGEN
Geldleningen en rekening-couranten intra concern; do’s and don’ts
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
Samenstellen in Nederland; standaard 4410N en handreiking 1136
Fiscount
26 mei 2021
Online lunchsessie: Thuiswerken; rechten en plichten 20 mei 2021
The Legal Company
20 mei 2021
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32-40 uur per week)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Accountant Internationaal, Doetinchem
Visser & Visser
Doetinchem
Ondernemende Belastingadviseur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN