‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN MORGEN
 
 
 
Flybe er nu sat under administration. Foto: Phil Noble/Ritzau Scanpix
Godmorgen
 
Vi begynder morgenbrevet med en serviceoplysning: Der er tåget flere steder i landet, og politiet opfordrer derfor til, at man passer ekstra godt på, når man kaster sig ud i morgentrafikken.
 
Og så videre til de seneste ugers altoverskyggende historie, coronavirussen. Antallet af døde i Kina som følge af sygdommen har nu passeret 3.000. Samtidig stiger frygten for yderligere smittespredning andre steder i verden. I Californien har myndighederne netop erklæret undtagelsestilstand på grund af virussen. Det sker efter, at der er konstateret 53 smittetilfælde. En enkelt af de smittede er død. Der var tale om en ældre person, der i forvejen var syg.
 
Coronavirussen får også skylden for, at Europas største regionale flyselskab, Flybe, er kollapset. Flyselskabet med omkring 2.000 ansatte var i forvejen presset, men på grund af virussen er billetsalget på det seneste faldet brat, og nu er selskabet så sat under administration, mens alle dets fly holder stille på jorden, skriver Ritzau.
 
I Danmark er der konstateret 15 smittetilfælde. Du kan læse mere om coronavirus og hvordan du bør forholde dig her, hvor Politiken har samlet en række artikler om virussen.
 
     
 

 
Elever bliver mindre pressede uden karakterer
 
To ud af tre gymnasieelever bliver mindre pressede, men fire ud af fem føler sig samtidig mere usikre, fordi de ikke ved, hvordan de klarer sig fagligt. Det er to af konklusionerne i en ny evaluering af karakterfri klasser i gymnasiet, som Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har lavet for Undervisningsministeriet, skriver Politiken. 15 gymnasier har deltaget i forsøget hen over to år, og evalueringen viser også, at lærere og elever oplevede mindre konkurrence i klassen, et styrket fællesskab, og at eleverne havde større lyst til at række hånden op i timerne.
 
     
 

 
Klimaforhandlinger skaber ny splid i Alternativet
 
Uroen i Alternativet er ikke drevet over. Nu er der igen knas på linjen mellem den nyvalgte leder, Josephine Fock, og folketingsgruppen. Josephine Fock har nemlig meldt ud, at hun deltager i de kommende klimaforhandlinger med regeringen, men hun kan godt tro om igen, skriver Politiken. Ifølge gruppeforperson Susanne Zimmer er det nemlig stik imod en aftale, der for nylig er indgået i partiets folketingsgruppe på et møde, hvor Josephine Fock selv var til stede. Susanne Zimmer »undrer sig« derfor over, at Josephine Fock har meldt ud, at hun deltager på vegne af Alternativet.
 
     
 

 
ISS udsat for stort hackerangreb
 
ISS har i 18 dage været udsat for et stort hackerangreb. Den internationale servicevirksomhed med omkring en halv million ansatte verden over har hidtil ikke villet fortælle nærmere om angrebet, men nu kan Danmarks Radio på baggrund af en indberetning til Datatilsynet afsløre, at der er tale om et såkaldt om et såkaldt ransomware-angreb af typen Ryuk, hvor hackerne går ind og låser data, og at hackerne har forsøgt at afpresse ISS, der har anmeldt sagen til politiet.
 
     
 

 
Demokrater vil beskyttes af Secret Service
 
De demokrater, der for tiden indædt kæmper om at få lov til at udfordre Donald Trump ved novembers præsidentvalg i USA, bør have beskyttelse af Secret Service. Det mener de demokratiske kongresmedlemmer, som er bekymrede for deres kandidaters sikkerhed efter en episode tirsdag i Los Angeles, skriver Ritzau. Her forsøgte to demonstranter at hoppe op på scenen, mens den tidligere vicepræsident Joe Biden holdt tale. Det lykkedes dem imidlertid ikke, men det var kun fordi Bidens hustru, Jill, en privat vagt og et medlem af hans kampagnehold stillede sig imellem demonstranterne og Joe Biden. Hovedopgaven for Secret Service er at beskytte USA’s præsident samt familien.
 
     
 

 
Ny migrantkrise? Da Erdogan fik nok
 
I denne uge åbnede Erdogan porten til Europa og brød den migrantaftale, som EU og Tyrkiet har haft siden 2016. Men migranterne kom ikke langt. De strandede ved den græske grænse, hvor vagterne stod klar med tåregas og knebler. Hvorfor har Erdogan åbnet grænserne, når han udmærket ved, at det ikke betyder noget? Klik her og lyt til det seneste afsnit af ’Du lytter til Politiken’.
 
     
 

 
Det sker i dag
 
 
Astrupstien i Aalborg Øst bliver i dag det første sted i Danmark, som får førerløse busser i rutedrift. Det markeres med en officiel indvielse klokken 11.00 på Trekanten. Ved indvielsen deltager transportminister Benny Engelbrecht (S), borgmester Thomas Kastrup Larsen og CEO hos Holo Peter Sorgenfrei.
 
 
Retten i Holbæk indleder en nævningesag mod en mand, der er tiltalt for grov vold og voldtægter mod en kvinde. Blandt andet stak han hende flere gange med kniv og tog halsgreb på hende, så hun mistede bevidstheden. Han truede også med at dræbe hendes treårige datter.
 
 
Det danske drama ’Krudttønden’ får premiere. Filmen, der er instrueret og skrevet af Ole Christian Madsen, tager udgangspunkt i det virkelige terrorangreb på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015. På rollelisten ses blandt andre Nikolaj Coster-Waldau og Lars Brygmann.
 
     
 

 
Det skete i dag
 
 
1945: Under Anden Verdenskrig falder den tyske storby Köln til de allierede tropper.
 
 
2005: Joachim B. Olsen bliver europamester i kuglestød ved indendørs-EM.
 
     
 

 

 

 
 
 
Med venlig hilsen
Niels Holst
Digital nyhedsredaktør på Politiken
 
 
Annonce
 
Annonce
Annonce
 
 
STATISTER
 
 
 
Grækerne modtager flygtninge med gummikugler og sender dem tilbage i underbukser
 
INTERNATIONALT
 
 
Grækerne modtager flygtninge med gummikugler og sender dem tilbage i underbukser
 
 
 
BOLIGKVALER
 
 
 
Her er alle de gode grunde til at se 'I hus til halsen' - og en enkelt grund til, at programmet er træls
 
FILM OG TV
 
 
Her er alle de gode grunde til at se 'I hus til halsen' - og en enkelt grund til, at programmet er træls
 
 
 
MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER
 
1 Få forklaringen: Har du også lagt mærke til den mystiske detalje på flere af Københavns husmure?
 
 
 
2 Sexolog: Det er helt absurd, at det ikke er blevet forbudt at omskære raske drenge
 
 
 
3 To måneder var nok: Kendt kok testede elbil og fik sine transportvaner flået midtover
 
 
 
4 Det ved vi efter kæmpe valgnat i USA: Nu er der to kandidater tilbage – og især én har både store fordele og store svagheder mod Trump
 
 
 
5 Her er alle de gode grunde til at se 'I hus til halsen' - og en enkelt grund til, at programmet er træls