NT e-mail
 
02-06-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
FMC velt oordeel: ‘Hoge containerprijzen zijn rechtmatig’
 
De door de Amerikaanse maritieme toezichthouder FMC aangestelde ‘fact finding officer’ Rebecca F. Dye, die eind 2020 de opdracht kreeg om te onderzoeken of de internationale containerrederijen zondigen tegen de Amerikaanse Shipping Act, heeft haar eindrapport gepubliceerd. Ze concludeert daarin dat de containertarieven wel degelijk op rechtmatige wijze tot stand komen.
 
 
 
(advertentie)
#
 
Visibility ocean shipping
 

Wereldwijd is er beperkte logistieke capaciteit. Ocean shipping en zichtbaarheid op de containers was tot nu toe echter niet eenvoudig. Ontdek 5 stappen om vertraging in de supply chain te voorkomen.


Meer informatie?
 
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
Havenspoorlijn 96 uur buiten dienst tijdens pinksterweekend
 
Vanaf zaterdag 4 juni is de havenspoorlijn 96 uur buiten dienst zodat ProRail een groot pakket aan werkzaamheden aan het spoor kan uitvoeren. De beheerder verwacht dat er op woensdagmiddag weer goederentreinen over de spoorlijn kunnen rijden.
 
 
 
#
 
Overname DAL door Hapag-Lloyd definitief
 
Hapag-Lloyd heeft woensdag de overname van de Hamburgse rederij Deutsche Afrika-Linien (DAL) helemaal rondgemaakt. De in maart aangekondigde deal kon worden bekrachtigd doordat alle relevante mededingingsautoriteiten het groene licht gegeven hebben.
 
 
 
#
 
Havenbedrijf Rotterdam: eigen uitstoot CO2 met 90% omlaag
 
Havenbedrijf Rotterdam gaat zijn eigen CO2-uitstoot met 90% terugdringen. Zodoende moet er in 2030 nog maar 400 ton van het broeikasgas worden uitgestoten in plaats van de huidige 4.000 ton.
 
 
 
#
 
Grootschalige werkzaamheden Duits spoor moeilijk beheersbaar
 
De Duitse spoorwegbeheerders zijn begonnen aan ingrijpende bouwwerkzaamheden aan het Duitse spoorwegnet. Volgens DB Cargo leidt dit tot capaciteitsbeperkingen van 25 tot 30%. DB Cargo-topman Ralf Günter Kloss laat weten ‘nog nooit een situatie als deze te hebben meegemaakt’.
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
DB Schenker: einde lockdown Shanghai biedt nog geen verlichting
 
Het internationale vrachtverkeer zal nog maandenlang last houden van problemen in toeleveringsketens. Dat voorspelt topman Jochen Thewes van de Duitse logistieke dienstverlener DB Schenker.
 
 
 
#
 
Internetconsultatie voor wet elektronische vervoerbestanden
 
Afgelopen week is de internetconsultatie over het wetsvoorstel tot invoering van het elektronisch vervoerbestand gestart. De wetgever stelt hierin voor om een afdeling toe te voegen aan Boek 8 van het Burgerlijk Wetboek, om zo een juridisch kader te geven voor een elektronisch equivalent van de Bill of Lading (B/L).
 
 
 
#
 
Koerswending op Amerikaanse spoormarkt: meer regulering
 
Na jaren van vrijheid blijheid in het Amerikaanse spoorvervoer lijken de teugels van de spoorwegmaatschappijen aangehaald te worden. Reden: de achterblijvende vervoersprestaties, een indirect gevolg van de coronapandemie.
 
 
 
#
 
Lees Nieuwsblad Transport, week 22
 
Deze week in NT: explosie contractprijzen in het containervervoer, interview Jan Mark Oosterhuis, Zwols haven ondernemer van het jaar, CO2-heffing scheepvaart pas over 5 jaar, Komst Google was chaos bij Groningen Seaports, alle dieseltrucks van 2022 al uitverkocht, ‘Kabinet moet duidelijkheid geven over Noordtak Betuweroute’, koerswending op Amerikaanse spoormarkt, Gent heeft de blik op het...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Nieuwe topman voor DAF Trucks
 
Harald Seidel is de nieuwe president-directeur van DAF Trucks. Hij volgt Harry Wolters op, die vertrekt naar het Amerikaanse moederbedrijf Paccar.
 
 
 
#
 
Stakingsdreiging bij Australisch lng-platform Shell
 
Olie- en gasconcern Shell bereidt zich voor op stakingen door medewerkers van een drijvende productie-installatie voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië. Leden van verschillende vakbonden willen op 10 juni het werk neerleggen in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. De impact van de acties is nog ongewis, maar Shell houdt er naar verluidt rekening mee...
 
 
 
MEDEDELINGEN
 
#
 
ECT-directielid Jasper Hooykaas overleden
 
ECT-directielid Jasper Hooykaas is vorige week overleden op 59-jarige leeftijd. Hij was directeur HR & Services en lid van de Management Board bij ECT.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam