Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 17 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Overeenkomst over Europese samenwerking inzake accountantscontroles
Hoe gaan toezichthouders op accountantsorganisaties in Europa samenwerken? De eerste stap in het Europese samenwerkingsverband is hierin gezet. Er is overeenstemming over de manier waarop de leden van de werkgroepen informatie met elkaar gaan delen.
Lees meer
 
 
FNV wil dat Wiebes wet DBA versoepelt
Zelfs FNV wil dat Wiebes ingrijpt bij de wet DBA, zo meldt FD vandaag. De vakbond vreest dat er te veel succesvolle zzp’ers zullen sneuvelen.
Lees meer
 
Kredietrapportages voor uw klanten digitaal aanleveren? Advertorial

Per 1 januari 2017 is SBR de norm. Ook voor de kredietrapportages aan de banken. Bent u al klaar voor SBR Banken?

De voordelen van digitale gegevensuitwisseling:
– Hergebruik van gegevens (grotere efficiency)
– Veilige verzending van gegevens
– Minder foutgevoelig
– Vanuit de banken een betere klantbeoordeling

Wilt u kredietrapportages voor uw klanten ook digitaal aanleveren? Wij helpen u bij het aansluiten op SBR Banken. Klik hier =>

 
Slechts 50% van alle gemeenten beschikt over goedgekeurde jaarrekening
Slechts de helft van alle gemeenten heeft over de jaarrekening van 2015 een goedgekeurde controleverklaring gekregen. Dit komt vooral vanwege de decentralisering van het sociaal domein.
Lees meer
 
 
Correctie BTW-aangifte? Graag digitaal!
De Belastingdienst vraagt ondernemers en accountants om de correctie van een btw-aangifte digitaal door te voeren via het beveiligde gedeelte van de internetsite of via aangiftesoftware. De fiscus wil hiermee het aantal wijzigingen ‘op papier’ verminderen.
Lees meer
 
Workshop Probleemloos adviseren over pensioenvraagstukken – NIEUW! | 14 december 2016 – Bunnik Advertorial

Bent u fiscalist, accountant of HR-professional en heeft u regelmatig te maken met (complexe) pensioenvraagstukken? Tijdens deze workshop wordt u in één dag bijgepraat over de belangrijkste pensioenwijzigingen én over de gevolgen hiervan. Uiteraard komt daarbij alle belangrijke nieuwe wetgeving aan de orde, zoals Apf, Instemmingsrecht OR, PEB en Wet Werk & Zekerheid. Ook fiscale feiten en cijfers van 2016 en praktische onderwerpen als de verwerking van pensioen in de jaarrekening en financiële administratie komen aan bod.

Meer informatie en/of inschrijven =>

 
KPMG: Investeringen in Nederlands kantoorvastgoed stijgen fors
De investeringen in Nederlands kantoorvastgoed zijn het laatste half jaar behoorlijk gestegen. Dat blijkt uit het halfjaarlijks vastgoedonderzoek ‘European Real Snapshot’ van KPMG.
Lees meer
 
 
Saxion zoekt contact bedrijfsleven voor MOOC Business Analytics:
Voor de ontwikkeling van de interactieve Massive Open Online Course (MOOC) Business Analytics zoekt Saxion nieuwe casussen in het bedrijfsleven. De academie ontwikkelde MOOC om studenten aan de academie Financieën Economie en Managemant (FEM) datavaardigheden aan te leren.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
SBR Verwerker gereed voor nieuwe bankentaxonomie
SBR verwerker stelt dat haar software gereed is om te kunnen werken met de nieuwe Banken Taxonomie. De SBR webserver maakt het mogelijk SBR-documenten te versturen via één eigen PKI-overheidscertificaat. De nieuwe versie is in lijn met de bètaversie van de Nederlandse Taxonomie (NT11). Daarom is de naam (BT 2017) aangepast in Banken Taxonomie 11 […]
Lees meer
 
 
KPMG: Innovatie gaat concurrentiepositie bedrijven steeds meer bepalen
Vermogensbeheerders investeren wereldwijd behoorlijk in technologie en naar verwachting wordt dat alleen maar meer. Dat blijkt uit de Global Hedge Fund Survey 2016 van KPMG. Het lijkt erop dat innovatie de komende jaren steeds meer de concurrentiepositie van bedrijven gaat bepalen.
Lees meer
 
 
Grote omzetverschillen tussen producenten van transportmiddelen
De omzetontwikkeling tussen producenten van transportmiddelen vertoont dit kwartaal grote verschillen. In de kwartaalmonitor Industrie van CBS staat onder meer dat auto- en aanhangwagenproducenten 31% bijschreven, maar dat makers van andere transportmiddelen samen bijna 30% omzet inleverden.
Lees meer
 
CASE – Symsys9 maakt e-facturatie mogelijk voor de communicatie-industrie Contentpartner
Symsys zet sinds 1987 de standaard in reclame- en mediabureau automatisering. Meer dan 300 media-, reclame- PR- en designbureaus maken dagelijks gebruik van het pakket Symsys9. Gezamenlijk verzenden en ontvangen zij per jaar enkele honderden tot vele tienduizenden facturen.
 
Governance bij familiebedrijven en bedrijfsfamilie Opleiding
Ondernemen is, volgens het boekje, het organiseren van arbeid en kapitaal met het doel producten te maken en/of diensten te verlenen. Bij familiebedrijven is sprake van een extra dimensie: de betrokkenheid van de familie. Daardoor is soms een meer integrale benadering nodig, een extern adviseur die vanuit het helikopterperspectief naar de onderneming kijkt, iemand die […]
 
Financial/ Business Controller Vacature
De Paradigit groep. Bij de Paradigit Groep zijn in totaal 200 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor, PDCWeb BV, is gevestigd in Eindhoven en bestaat uit verschillende BV’s welke alle gericht zijn op ICT activiteiten. Hoofdkantoor en distributiecentrum PDWeb B.V. fungeert als hoofdkantoor, logistiek dienstverlener en inkoopcombinatie. Van hieruit worden alle werkmaatschappijen bevoorraad en is de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn