‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 27-01-2023

- Folk når at dø, fordi de ikke kan få den medicin, der måske kunne hjælpe

Camilla vil gøre alt for at få så meget tid med sin lille søn, som hun kan. Behandlingsmulighederne bliver færre og færre, men et nyt lægemiddel kan måske holde kræften nede og forlænge hendes liv. Nu er midlet godkendt i Danmark.
Mød Camilla her

Ny behandling godkendt til brystkræftpatienter

Kvinder med en særlig type brystkræft får nu mulighed for behandling med det nye lovende lægemiddel Enhertu. Medicinrådet har nu godkendt Enhertu til brug i Danmark, og det glæder Kræftens Bekæmpelse, der har presset på i sagen.
Læs mere her

Derfor deltager halvdelen af unge kvinder ikke i screening for livmoderhalskræft

Kun hver anden kvinde mellem 23 og 29 år i Danmark bliver screenet for livmoderhalskræft inden for et år efter invitationen, og færre kvinder bliver screenet sammenlignet med tidligere. Det lave tal bekymrer Kræftens Bekæmpelse.
Læs mere her

Nye tal: Fødevareindustrien skal være med til at forebygge overvægt

Over halvdelen af danskerne lever i dag med overvægt, og fødevareindustrien har et medansvar for at forebygge, at den bekymrende stigning i overvægt ikke fortsætter. Det mener næsten syv ud af 10 danskere i en ny spørgeskemaundersøgelse. overvægt øger risikoen for mere end 15 kræftsygdomme.
Læs mere her

Sådan nedsætter du risikoen for tarmkræft

Hvis man spiser den anbefalede mængde fuldkorn på 75 g om dagen, nedsætter man sin risiko for tarmkræft med 17 pct. 20. januar sætter alle landets 98 kommuner fokus på fuldkornenes gavnlige effekter på årets Fuldkornsdag.
Få tips til mere fuldkorn

Forskning: Patienternes rygevaner afgør, hvem der overlever mundsvælgkræft

Kræft i mundsvælget er en af de kræftsygdomme med størst social ulighed i, hvem der overlever sygdommen. Ny forskning viser for første gang, at uligheden i høj grad drives af forskelle i rygevaner og helbred.
Læs mere her

Det skriver andre medier om kræft
 

Sarah Bro ignorerede i flere år vigtige beskeder i sin e-Boks – nu forstår hun alvoren

(Alt for Damerne 27-01-2023)

Sidste år opdagede tidligere svømmer Sarah Bro, at hun har celleforandringer på sin livmoderhals. I flere år ignorerede hun indkaldelsen til at få foretaget et celleskrab, og dermed indgår hun i statistikken om, at 48 procent af unge mellem 23 og 29 år udskyder deres konsultation.
Læs mere her

Andrea Elisabeth Rudolph skal gå over indlandsisen for kræftsagen

(Se og Hør 27-01-2023)

Tv-vært og creme-producent Andrea Elisabeth Rudolph har kastet sig ud i en vild udfordring for at samle penge ind til forskning i brystkræft. Hun vil sammen med andre brystkræftpatienter fra Norden gå over indlandsisen. Det er to år siden at hun sad på sin seng efter et bad og opdagede en knude i den ene armhule.
Læs mere her

Her er stomi, ødem-arm eller træthed ingen hindring for at træne

(Horsens Folkeblad 27-01-2023)

Hver torsdag mødes en flok mennesker, der har to vilkår til fælles; de har - eller har haft - kræft, og så vil de gerne dyrke motion med ligestillede.Og det er ganske gratis.
Læs mere her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Ny grundbog: Når mor eller far dør

Det kan være rigtig svært at håndtere små børns komplekse sorg i daginstitutionerne. Det skal ny grundbog fra Kræftens Bekæmpelse og Pædagoguddannelsen UCN råde bod på.
Læs bogen her