Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 11 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Fonds voor Gemene Rekening nieuwe fiscale haven voor vermogenden
Vermogende particulieren maken massaal gebruik van een nieuwe route om belasting te besparen en anoniem te blijven. Via een zogeheten ‘fonds voor gemene rekening’ (FGR) omzeilen zij de belasting op vermogen. Bovendien zijn zij via deze constructie niet terug te vinden in het openbare Handelsregister. Dat schrijft dagblad Trouw. Volgens de krant sorteren rijken zo voor op […]
Lees meer
 
 
Jasje dasje: accountant liefst strak in het pak
Jasje, dasje. En voor vrouwen: niet uitbundig en al helemaal niet frivool. De meerderheid van de accountants hecht aan een zakelijk dresscode. Althans in Amerika, meldt de businesssite Economia, dat het weer ontleent aan de vacaturesite CV Library. Maar wie van tijd tot tijd wel eens wat Nederlandse kantoren bezoekt, heeft aan één blik genoeg […]
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer. Bekijk het hele programma en meld u aan.

Gebruik moderne technologie binnen accountantskantoor ligt voor het oprapen Contentpartner
Dave de Rover is een no nonsense type. Welke stappen kun  je nu direct binnen je kantoor maken met de software die je gebruikt en welke kansen  liggen er direct binnen handbereik? Dat vindt hij minstens zo relevant als de grote discussies over blockchain, no hands accounting en over wat er straks technologisch allemaal mogelijk […]
 
 
Geschillencommissie rentederivaten voor MKB
MKB’ers met klachten over de compensatieregeling voor hun rentederivaten kunnen voortaan terecht bij een speciaal daarvoor ingestelde onafhankelijke geschillencommissie.
Lees meer
 
Wanneer is een subsidie belast met BTW? Advertorial

Beperkt een subsidie het recht op teruggaaf van BTW? Wat is een prijssubsidie en hoe zit het met subsidieverstrekking en sport? Wat kunt u met subsidies en het BTW compensatiefonds? Joep Swinkels bespreekt de belangrijkste ontwikkelingen met u tijdens deze verdiepingscursus op 28 september! En zorgt ervoor dat ú de juiste fiscale keuzes kunt maken! De cursus is dit voorjaar beoordeeld met een 8,5!

 
Jaarverslagenanalyse: financieel resultaat GGZ gehalveerd 
Het financiële resultaat van de GGZ-sector is in 2016 gehalveerd ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit een jaarverslagenanalyse over 2016 door Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, en Verstegen Accountants en Adviseurs.
Lees meer
 
 
Rechtbank: inspecteur moet tijdig en voldoende gegevens verstrekken
Als de inspecteur tijdens de zogenoemde ‘voornemensfase’ een belanghebbende niet alle gegevens verstrekt die de grondslag vormden voor een op te leggen aanslag en boete, is dat een schending van het verdedigingsbeginsel.
Lees meer
 
Sommige sessies AV-dag bijna uitverkocht! Advertorial

Wil je volop keuze hebben uit alle 16 workshops? Meld je dan nu aan voor de AV-dag. Sommige sessies zijn bijna uitverkocht. Nu nog keus uit alle sessies en ook nog 50 euro door de vroegboekkorting! Schrijf u nu in en ontvang na deelname een waardebon voor uw kantoor van 75 euro in te wisselen bij een training van Fiscaal Vanmorgen in 2017 of voor het AV-belastingcongres op 29 november. Schrijf u nu in.

 
Omzetgroei grootste kantoren wereldwijd 3%
De 25 grootste accountantskantoren hebben in totaal 3 procent meer omzet behaald in het afgelopen jaar. Dat meldt het platform Economia op basis van het ‘Global accounting networks and associations 2017 survey’. De Big Four domineren zoals gewoonlijk de markt, met een gezamenlijke omzet van 188,53 miljard dollar. Samen zijn ze goed voor 67% van de omzet […]
Lees meer
 
 
Geen aangifte, dan omgekeerde bewijslast voor ‘ondernemer’
Beweren dat je ondernemer bent maar de aangifteplicht verzaken, verhoudt zich niet met elkaar. Een belastingplichtige die daarmee weg dacht te komen, keek lelijk op zijn vingers. De bewijslast werd volgens de rechtbank Den Haag terecht omgekeerd en door opgevoerde aftrekposten werd een streep gehaald.
Lees meer
 
 
Geschillencommissie rentederivaten voor MKB
MKB’ers met klachten over de compensatieregeling voor hun rentederivaten kunnen voortaan terecht bij een speciaal daarvoor ingestelde onafhankelijke geschillencommissie.
Lees meer
 
 
Dalende trend faillissementen zet door
In de maand juli zijn er 251 bedrijven failliet verklaard. Dat waren er 34 minder dan een maand eerder, maar vooral het verschil met een paar jaar geleden is enorm. Dat blijkt uit cijfers die het CBS. 
Lees meer
 
‘Steeds meer klanten willen elektronisch factureren’ Contentpartner
Duizenden facturen vinden elke dag hun weg via de post of via e-mail. Facturen die voor een groot deel nog handmatig worden verwerkt. Met elektronisch factureren kan dit gemakkelijker, sneller en goedkoper. Ook zakelijke klanten van Stedin kunnen hun periodieke transportfacturen voortaan elektronisch ontvangen.
 
Privacy-structuren en het UBO-register Opleiding
Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt in 1 middag de ins en outs met […]
 
Gevorderd Assistent Audit – Alphen aan den Rijn Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen professionals die ongebaande paden durven te verkennen en de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn