NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Fonds Nedcargo-eigenaren met 40 miljoen euro op overnamejacht
 
Het investeringsfonds Logistics Platform Partners (LPP) van de eigenaren van logistiek dienstverlener Nedcargo heeft 40 miljoen euro bijeengebracht om overnames te doen in de logistieke sector.
 
 
#
 
Teugels voor logistiek China strakker én losser
 
Het internationale goederenvervoer werd dit jaar meer dan eens gecompliceerd door onverbiddelijke maatregelen waarmee China het coronavirus buiten de deur probeerde te houden. En ook de op 1 november door China ingevoerde Personal Information Protection Law, al beter bekend als de PIPL, een privacywet die het delen van informatie over personen moet reguleren, lijkt in...
 
 
 
#
 
‘Slechts half miljard euro nodig om bouw infrastructuur vlot te trekken’
 
De aanleg van infrastructuur in Nederland kan voor het overgrote deel worden vlot getrokken met een beperkte investering van ongeveer een half miljard euro in het uitkopen van veehouderijen in de buurt van Natura 2000-gebieden voor de benodigde stikstofruimte.
 
 
 
#
 
Behapbare oplossing voor stikstofproblematiek (commentaar)
 
Met relatief kleine maatregelen en tegen aanzienlijke lagere kosten dan het kabinet heeft begroot, totaal rond een half miljard euro, kan 96% van de infrastructuurprojecten die door de stikstofproblematiek soms al jaren stilliggen, alsnog worden uitgevoerd. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het probleem waarover het kabinet zich al jaren het...
 
 
 
(advertentie)
#  
Optimaliseer uw wagenpark kosten nu!
 

Vergemakkelijk uw tolbetalingen in 14 Europese landen met één enkele OBU. Activeer tevens de telematica-optie waarmee u uw wagenpark volgt en beheert in realtime!


Bespaar nu!
 
 
 
#
 
‘Haal het uitstoot-schot weg tussen wegvervoer en binnenvaart’
 
De Nederlandse brandstofleveranciers aan de binnenvaart zijn in alle staten. Ze vrezen volgend jaar massaal omzet kwijt te raken aan de concurrentie in België en Duitsland. Volgens directeur Erik de Vries van brandstofbranchevereniging NOVE komt dit doordat Nederland te kort door de bocht wil met de toepassing van de Europese Fuel Quality Directive (FQD). Die...
 
 
 
#
 
Siemens Mobility: ‘Alle techniek voor zero-emissie is nu al voorhanden’
 
Siemens Mobility volgt de megatrends in de mobiliteit op de voet: klimaatverandering, ­demografie, urbanisatie, globalisatie, digitalisering. Er is namelijk een revolutie bezig op die gebieden. ‘Het is gigantisch wat er gebeurt, bijvoorbeeld in China. Je herkent de steden niet meer vergeleken met enkele jaren geleden’, vertelt Olivier Gueydan, CEO van Siemens Mobility in Nederland.
 
 
#
 
CMA CGM steekt megawinsten in terminals en aflossing schulden
 
Ook CMA CGM, ‘s wereld derde containerrederij, ziet zijn winst dit jaar exploderen. Die kwam in de eerste negen maanden van dit jaar met 11,2 miljard bijna vijftien keer zo hoog uit als vorig jaar.
 
 
 
#
 
Schiphol hekkensluiter af in top 20 vracht
 
De glans van Schiphol in de mondiale luchtvrachtmarkt is al enige jaren aan het verbleken en de cijfers van de internationale luchthavenorganisatie ACI over het coronajaar 2020 laten ook een verder verlies (-8,5%) in tonnage zien. Toch wist de nationale luchthaven vorig jaar de weinig eervolle plek als hekkensluiter in de luchthaven top 20 in...
 
 
 
(advertentie)
#  
Transport is belangrijker dan ooit!
 

Help mee met het in kaart brengen van best practices en de rol die effectief transportmanagement kan spelen bij het verbeteren van de logistieke prestaties. Vul de survey in en


maak kans op een bol.com cadeaubon van 50 euro.
 
 
 
#
 
Brussel wil rem op afvalexport, maar recyclers vrezen de gevolgen
 
De Europese Unie heeft grote ambities voor een circulaire economie, maar voordat grondstofkringlopen gesloten kunnen worden, moet volgens Brussel eerst iets worden gedaan aan de grote hoeveelheid afval die verdwijnt naar landen buiten Europa. Ook wil de EU iets ondernemen tegen criminele organisaties die een flinke vinger in de pap hebben in de afvaleconomie. Hoog...
 
 
 
#
 
‘Fugro Orca’ kan onbemand hetzelfde als schip met dertig zeelui
 
De onbemande ‘Fugro Orca’ kan geheel zelfstandig de zeebodem in kaart brengen en heeft robots aan boord voor platform-inspecties. Normaal worden hiervoor schepen met een dertigkoppige bemanning ingezet.
 
 
#
 
Koelspecialist Frigoscandia overgenomen door investeerder
 
Frigoscandia AB, voorheen Bring Frigo AB en onderdeel van Posten Norge, wordt verkocht aan de Duitse investeringsmaatschappij Mutares.
 
 
 
#
 
Tang ping op komst
 
‘Nearshoring’, het verplaatsen van productiewerk van Azië naar locaties dichter bij de westerse markten, lijkt meer te zijn dan een fata morgana. Zie Benetton, de Italiaanse kledingfabrikant die deze herfst de ambitie uitsprak om zijn productie voor het eind van 2022 voor de helft te hebben verplaatst naar landen als Servië, Turkije en Tunesië. Belangrijk...
 
 
 
#
 
ECT zag nettowinst met kwart afnemen in 2020
 
Het Rotterdamse overslagbedrijf ECT zag vorig jaar de nettowinst teruglopen met een kwart naar 60,4 miljoen euro. Het dochterbedrijf van het Chinese Hutchison Ports (Hong Kong) profiteerde daarmee niet van de recordwinsten van haar klanten, de grote containerrederijen.
 
 
#
 
Brandbrief om ‘vervoersvijandig beleid’ Tirol
 
Transportorganisaties in Europa eisen actie van Brussel om het vervoersvijandige beleid van Tirol aan te pakken. Samen met de IRU en vijf andere Europese brancheverenigingen heeft TLN daarover een brandbrief aan de Europese Commissie gestuurd.
 
 
 
#
 
CMA CGM verdubbelt luchtvrachtvloot met koop A350F’s
 
De Franse rederij CMA CGM heeft op de recente Airshow in Dubai vier A350F besteld voor een onbekend bedrag. De containervervoerder is daarmee na het Amerikaanse Air Lease het tweede bedrijf dat het nieuwe intercontinentale vrachtvliegtuig van Airbus (capaciteit 110 ton) aanschaft.
 
 
#
 
Vrees voor Brits alcolholtekort tijdens de feestdagen
 
De Britse branchevereniging voor drankverkopers is bezorgd over tekorten aan alcohol in winkels tijdens de feestdagen door een gebrek aan vrachtwagenchauffeurs om die te bevoorraden. De overheid moet volgens de belangenvereniging meer doen om de tekorten aan truckers in het Verenigd Koninkrijk tegen te gaan.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam