‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 04-08-2022

Foretrækker du også en røgfri badestrand?

Mere end hver anden vil helst smide badehåndklædet på en strand, hvor der ikke bliver røget. Blandt unge er det endda to ud af tre, der foretrækker en røgfri strand, viser ny rundspørge. Mange steder i Europa er det slut med at ryge på stranden. Men i Danmark kan man fortsat pulse løs langt de fleste steder.
Læs mere her

11-årige Marcus: - I børnegruppen forstår alle, hvordan jeg har det

Da Marcus’ mor Winnie fik brystkræft landede en sky af tunge tanker på hans små skuldre. I en børnegruppe i Kræftrådgivningen i Næstved mødte Marcus andre børn med en kræftsyg forælder. Det gjorde tankerne lettere at bære – også for mor Winnie, der fandt et fællesskab med de andre forældre.
Mød Marcus og mor Winnie her

- Sådan nogle som min mor har også krav på den bedste behandling

Marianne Karstensens mor døde af kræft og var ikke en patient, der selv turde stille krav til lægerne. Det gjorde Marianne for hende. I dag kæmper Marianne for alle dem, der ikke selv kan kæmpe.
Mød Marianne her

Godt nyt: Flere røgfri arbejdspladser i Syddanmark

Når sommerferien er slut, har knap ni ud af 10 af kommunale ansatte røgfri arbejdstid i Region Syddanmark. Det sker, når Vejle Kommune fra 1. august er en arbejdsplads uden røg.
Se de røgfri kommuner her

Det skriver andre medier om kræft
 

Esben Dalgaard: Har truffet aktivt valg om at få noget meningsfuldt ud af sygdommen

(dr.dk 04-08-2022)

Esben Dalgaard fortæller i Aftenshowet, hvorfor han har valgt at være så åben om hans diagnose: uhelbredelige modermærkekræft. Han er både rørt og stolt over, at han kan influere folk positivt og få dem til at tjekke deres modermærker og søge lægen ved at være åben omkring sygdommen.
Se Esben her (31 minutter inde i udsendelsen)

En afføringsprøve reddede Ib fra at dø af tarmkræft

(dr.dk 04-08-2022)

Et nyt studie viser for første gang, at det danske screeningsprogram for tarmkræft redder liv. Screening for tarmkræft, som tilbydes alle danskere mellem 50-74 år, reducerer risikoen for at dø af sygdommen med 29 pct. Ib Beyer Jacobsen fra Randers er en af dem, der fik opdaget tarmkræft i tide. - Det var tæt på, at jeg ikke deltog i screeningen. Og havde jeg ventet lidt længere, var løbet kørt. I dag er jeg lykkelig over, at jeg gjorde det, siger Ib
Mød Ib her

Stinne fik uhelbredelig kræft som 28-årig: - Jeg sad med åben mund. Hvad er det, du siger?

(Femina 04-08-2022)

Først var hun sikker på, at det var en hæmoride. Senere at det bare var en polyp. Men det skulle vise sig - stik mod alle statistikker - at Stinne Leth havde tarmkræft i en alder af 27 år. Sammen med Christian, som har den samme kræftsygdom, og ligesom Stinne er uhelbredeligt syg, har hun lavet podcastserien ’Venner mod kræft’.
Mød Stinne her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Skal du med til Stafet for Livet ?

Stafet For Livet er en holdaktivitet, hvor vi går eller løber sammen på en rute i op til et døgn. Vi fejrer livet og fællesskabet samtidig med, at vi samler ind til kræftsagen. Stafet For Livet er også en anledning til at mindes dem, vi har mistet til kræft – og give håb, til dem der kæmper. Det sker blandt andet under den smukke lysceremoni, som finder sted ved mørkets frembrud.
Find en stafet nær dig