Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 27 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskamer ziet fors meer tuchtklachten door niet naleven PE-verplichting
Het aantal bij de Accountantskamer ingediende klachten is vorig jaar met ruim een derde toegenomen tot 138. Een belangrijke oorzaak daarvoor is dat de NBA met veel meer PE-tuchtklachten kwam omdat een aantal accountants de cursus gericht op fraudeherkenning niet hadden gevolgd.
Lees verder »
‘Vraag toegevoegde waarde accountantsverklaring nog steeds relevant’
Hoogleraar Marcel Pheijffer heeft een duidelijke mening over de rol van de accountant bij de recente problemen rondom Amerikaanse techbanken en Credit Suisse. Hij pleit in het FD voor strenger toezicht en ‘accountants die geen knollen voor citroenen verkopen’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Duurzaamheid is meer jouw ding dan je denkt

Duurzaamheid is hèt verplichte PE-onderwerp van de NBA voor 2023. Maar wat moet jij als mkb-accountant hier nu mee? Tijdens de praktische Fiscount training Duurzaamheid krijg je antwoord op deze vraag en het gereedschap om ermee aan de slag te gaan in je eigen organisatie en voor je mkb-klanten. En het mooie is dat we ook een link maken naar je POP uit je portfolio. Is die ook weer bijgewerkt. Twee vliegen in één klap.

Meer weten of je inschrijven? »
Hoge Raad oordeelt definitief: Deliveroo-bezorgers waren werknemers
De mensen die voor Deliveroo maaltijden bezorgden, waren werknemers en geen zelfstandigen. Dat oordeelt de Hoge Raad vrijdagochtend. De maaltijdbezorgdienst had eerder bij de rechtbank en het hof al bot gevangen. Vakbond FNV vindt dat de overheid nu breed moet ingrijpen bij schijnconstructies.
Lees verder »
Beleggers: ABN Amro misleidde in jaarverslag over anti-witwasbeleid
ABN Amro meldde achterin in het jaarverslag over 2020 op pagina 282 dat het werd verdacht van schuldwitwassen. Daarmee zijn aandeelhouders misleid, zo stelt beleggersvereniging VEB. Die wil dat de AFM handhavend gaat optreden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat is dan de financiële impact voor het lichaam? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 19 april online bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Help de DGA met pensioen in eigen beheer bij echtscheiding

Vanaf 1 juli 2017 is de opbouw van pensioen in eigen beheer niet langer mogelijk. Op dit moment zijn er nog ruim 50.000 premievrije pensioenen in eigen beheer over. Stel nu dat je klant – een DGA met pensioen – gaat scheiden. Hoe zien de consequenties daarvan eruit en wat kun je dan als accountant […]

Lees verder »
Ook Accenture in de knel: 19.000 banen geschrapt
Consultancybedrijven hebben het wereldwijd zwaar door de onzekere economie. McKinsey meldde al 2.000 banen te schrappen en nu zet Accenture een streep door 19.000 arbeidsovereenkomsten, 2,5 procent van het totale personeelsbestand, dat 738.000 mensen telt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Data is de sleutel voor minder werkdruk bij accountantskantoren

Tachtig procent van de bedrijfswaarde zit hem in immateriële activa: het personeel. Een flinke werkoverload brengt de vitaliteit van medewerkers in het geding. Om een hoge werkdruk te verminderen is het gebruik van data essentieel. Welke data heb je nodig? En hoe maak je deze data inzichtelijk? Dat lees je hier! 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een uitleg voor de ZZP-praktijk na de lang verwachte Deliveroo-zaak

Vrijdag  24 maart 2023 heeft de Hoge Raad de lange verwachte uitspraak gedaan in de Deliveroo-zaak. Alle Deliveroo-bezorgers hebben een arbeidsovereenkomst met Deliveroo en zijn werknemers, géén ZZP’ers.  

Lees verder »
Splitsingsplan EY: komt van uitstel afstel?
Julie Boland, het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van EY dat twee weken terug op de rem trapte bij de plannen om advies en audit op te splitsen, wekt nog weinig vertrouwen dat de splitsing van de firma dit voorjaar weer op gang wordt getrokken: ‘Het is te vroeg om te voorspellen of het plan […]
Lees verder »
Vrijstelling schenkbelasting niet van toepassing bij overdracht onroerende zaken
De Belastingdienst heeft een belastingplichtige een aanslag schenkbelasting opgelegd voor een belaste verkrijging van ruim €680.000. De inspecteur verklaarde het door de belastingplichtige opgestelde bezwaarschrift ongegrond. Die ging daarmee niet akkoord en kreeg gelijk van de rechtbank Gelderland
Lees verder »
Horeca vooraan met aanvragen energietegemoetkoming
Tot donderdagmiddag hadden 762 bedrijven bij de RVO een aanvraag ingediend voor een energiecompensatie volgens de dinsdag geopende TEK-regeling. Een derde van de aanvragen kwam bij horecabedrijven vandaan.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Flynth start met CSRD-cursussen voor financials
Startdatum nieuwe vermogensbelasting schuift verder op
Fiod onderzoekt btw-fraude bij handel in verpakkingsmaterialen
Hoe zien accountants de BBB? En hoe nu verder?
OPLEIDINGEN
Webinar: Tips en aandachtspunten aangifte inkomstenbelasting 2022
Fiscount
31 maart 2023
E-learning De vaststellingsovereenkomst bij de beëindiging van een dienstverband
Extendum
31 maart 2023
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen
19 april 2023
VACATURES
Assistent Audit
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda, Ridderkerk
Floormanager / Assistent – Accountant
Jongejan & Partners
Alkmaar
Allround vennotabel accountant RA – Den Haag
Klop & Partners B.V.
Den Haag
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN