Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 6 juli 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Forse stijging gemelde ongebruikelijke transacties bij FIU, accountants melden juist minder
De trend van het oplopend aantal gemelde ongebruikelijke transacties door meldingsplichtige instellingen heeft zich ook in 2022 voortgezet, schrijft FIU-Nederland in het jaarverslag 2022. Accountants gaan tegen de trend in door juist minder ongebruikelijke transacties te melden dan het voorgaande jaar.
Lees verder »
Franchiser en coöperatie voor administratie, accountants- en advieskantoren tegenover elkaar bij kantonrechter
Een boekhouder ging eind 2015 een franchiseovereenkomst aan met een coöperatie die haar leden ondersteunt bij het exploiteren van administratie, accountants- en advieskantoren. In 2020 beëindigde de boekhouder de samenwerking, waarna de partijen bij de rechtbank Overijssel onlangs over en weer bedragen van elkaar meenden te kunnen vorderen vanwege het niet nakomen van de verbintenissen […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de ins en outs van het Huwelijksvermogensrecht anno 2023?

Behalve het nieuwe huwelijksvermogensrecht bespreekt Bernard Schols op 18 september ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht met je. Ben je bijvoorbeeld al bekend met het fenomeen breukdelengemeenschap? Mis deze interactieve stoomcursus niet en laat je kennis vernieuwen, actualiseren en opfrissen.

Lees verder »
Doorhalingen voor drie (voormalige) accountants die boetes Accountantskamer niet betaalden
De Accountantskamer legt met enige regelmaat tuchtrechtelijke maatregelen en geldboetes op aan accountants die weigeren om aan hun PE-verplichting te voldoen. Een enkeling maakt het nog bonter en betaalt vervolgens de boete niet.
Lees verder »
‘Verstegen best presterende accountskantoor van Nederland’
Verstegen is met afstand het best presterende accountantskantoor in Nederland, gevolgd door De Hooge Waerder en Deloitte. Dat komt naar voren in een top 25-rapport over de financieel best presterende bedrijven in de accountancybranche van Aeternus Corporate Finance.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 20 september in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Accountant wordt wandelcoach
Frank Jongejan was 36 jaar werkzaam in de accountancy en besloot vorig jaar dat het tijd was voor een nieuwe koers. Rond de laatste jaarwisseling schreef hij zich uit als AA en werd zelfstandig wandel- en ondernemerscoach.
Lees verder »
Nog geen overeenstemming over fiscale behandeling grenswerkers
Er is nog geen overeenstemming bereikt in de belastingverdragen met Duitsland en België over de fiscale behandeling van thuiswerkende grenswerkers. Dat schrijft staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) in antwoord op vragen over de fiscale behandeling van grenswerkers van Tweede Kamerleden Boutkan (Volt) en Van Dijk (CDA).
Lees verder »
Personalia | Voormalig tax partner EY Arjo van Eijsden nieuwe vicepresident Hoge Raad
De ministerraad heeft eind vorige week ingestemd met de voordracht tot benoeming van J.A.R. (Arjo) van Eijsden tot vicepresident van de Hoge Raad.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Boekencontrole Belastingdienst? Bekijk je rechten en plichten

Tijdens een boekencontrole controleert de Belastingdienst je ingediende btw-aangiften en administratie. Het doel is om te bekijken of de ingediende aangiftes correct zijn en of er voldoende btw is afgedragen. In samenwerking met Twinfield vertelt btw-expert Carola van Vilsteren je meer over je rechten en plichten tijdens de boekencontrole.

Lees verder »
Wet implementatie Richtlijn kleineondernemersregeling aangenomen
De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de Wet implementatie Richtlijn kleineondernemersregeling.
Lees verder »
Professor Lisa Brüggen: ‘Faciliteer werkgever om rol in pensioendossier te pakken’
Mensen vinden het moeilijk zich in te leven in hun toekomstige zelf. Pensioen lijkt daarom niet écht over onszelf te gaan, zegt Lisa Brüggen, directeur van pensioendenktank Netspar en hoogleraar financiële dienstverlening aan Universiteit Maastricht. Werkgevers hebben vaak meerdere generaties in huis en kunnen een grotere rol spelen in het activeren van deelnemers. ‘De werkgever […]
Lees verder »
‘Verontrustende toename sociale onveiligheid bij Belastingdienst’
Ruim 85% van de werknemers bij de Belastingdienst, Douane en Toeslagen die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag voelt zich niet gesteund door de organisatie, 35 % ervaart een onveilig werkklimaat. Ruim 40% heeft het afgelopen jaar te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Jaarafrekening woningcorporatie €16,03 te hoog, huurder klaagt accountants aan
Brief Belastingdienst over intrekken betalingsregeling bijzonder uitstel coronacrisis
Visma neemt ValidSign over
Kabinet werkt aan opties afschaffen toeslagenstelsel
OPLEIDINGEN
Artificial Intelligence (AI) Essentials
Markus Verbeek Praehep
20 juli 2023
Post Bachelor Data Science voor Financials
Markus Verbeek Praehep
28 juli 2023
Online cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen
26 september 2023
VACATURES
Relatie beheerder MKB
Moore MTH
Amsterdam
Adviseur internationaal
Flynth
Emmen
Relatiebeheerder – 32-40 uur p.w | Brielle
WEA Deltaland
Brielle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN