‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nyt om kræftforskning 21-09-2023

Forskere sætter tal på risiko for ny kræft efter behandling for lymfekræft

Personer, der er blevet behandlet med højdosis kemoterapi og stamcelletransplantation, har en øget risiko for senere i livet at få leukæmi og hudkræft. Det viser en ny undersøgelse, som Kræftens Bekæmpelse har støttet, og som bidrager med vigtig ny viden om kræftbehandling og senfølger.
Læs artiklen

Podcast: Selv lægerne kalder ham ’et mirakel’

For seks år siden opgav lægerne at give Hasse mere behandling for hans fremskredne bugspytkirtelkræft. Heldigvis insisterede hans hustru på, at han skulle med i et nyt forsøg.
Find podcasten her

Vaccine giver håb om ny behandling mod lungekræft

Forskere fra blandt andet Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, har udviklet en vaccine, der gør immunterapi effektiv over for ALK-positiv ikke-småcellet lungekræft. Behandlingen har vist gode resultater i laboratoriet, og nu skal den testes på patienter i USA.
Læs artiklen

Aggressive brystkræftceller bruger kolesterol for at vokse og sprede sig

Forskere viser nu, hvordan aggressive brystkræftceller bruger kolesterol for at vokse og sprede sig. Forskningen er udført ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og beskriver samtidig for første gang den særlige metode kræftcellerne bruger til at optage fedtstoffet.
Læs artiklen

Timing er alt: Forskning giver ny viden om sunde celler

Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning kaster nu lys over cellernes nøje tilrettelagte deling.
Læs artiklen

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Kræftens Bekæmpelse hædrer unge kræftforskere

Kræftens Bekæmpelses to Juniorforskerpriser går i år til cand.med., ph.d. Troels Holz Borch, Nationalt Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, og gruppeleder og adjunkt, ph.d. Naiara Santana-Codina, Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet. De modtager hver 100.000 kroner for fremragende forskning. Læs artiklen

Hjernetegn.dk – et nyt værktøj til sundhedsprofessionelle

Hjernetumorer hos børn og unge kan være svære at opspore på grund af uspecifikke symptomer. Forskere hos Kræftens Bekæmpelse og eksterne forskere indenfor børnekræftområdet har derfor i samarbejde udviklet Hjernetegn.dk - et nyt værktøj til sundhedsprofessionelle, der kan fungere som en støtte i vurderingen af børn og unge med symptomer på en hjernetumor.
Find det nye værktøj her