Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Historische wet goedgekeurd: Fossiele brandstofbedrijven moeten voor het eerst betalen voor klimaatschade

Een grote overwinning in de strijd tegen klimaatverandering. Voor het eerst moeten grote fossiele brandstofbedrijven betalen voor de klimaatschade die ze aanrichten. In de Amerikaanse staat Vermont is een baanbrekende wet goedgekeurd die olie- en gasbedrijven financieel aansprakelijk stelt voor hun deel van de broeikasuitstoot in de regio en hen opdraagt te betalen voor de veroorzaakte klimaatkosten.

Lees verder

Gaza kort: 21.000 kinderen vermist, escalatie Hezbollah en Israël

In deze rubriek brengen we korte berichten over de recente actualiteit in Gaza. Deze keer onder andere over de 21.000 Palestijnse vermiste kinderen, de mishandeling en het misbruik van Palestijnse gevangenen en de spanningen die tussen Hezbollah en Israël blijven oplopen.

Lees verder

Spaar de rijken? Populaire riedel zonder wetenschappelijke onderbouw

Belasting op vermogens?! Kapitaalvlucht! Overroepen. Beperkte opbrengsten! Klopt niet. Economisch schadelijk! Het is net omgekeerd. Ze worden al teveel belast! Nergens minder waar dan in België. Stuk voor stuk loze riedels zonder wetenschappelijke onderbouw volgens deze academici, die zich daarvoor beroepen op wetenschappelijke rapporten van o.a. Oxford en de OESO.

Lees verder

“Een nacht zonder einde”, documentaire over de oorlog van Biden tegen Gaza

In een documentaire van 1 uur en 18 minuten vertelt het programma Fault Lines van Al Jazeera het verhaal van de bevolking van Gaza, aan de hand van het moedige werk van tientallen lokale journalisten. Die riskeren dagelijks hun leven om de volledig afwezige internationale pers te vervangen, waarbij ze de directe betrokkenheid van de VS in deze genocide aantonen.

Lees verder

Verenigde Staten zijn uit op grote oorlog tegen Rusland

De recente Oekraïense raketaanval met Amerikaanse raketten op de Krim had geen enkele militaire waarde, maar was een doelbewuste provocatie om de escalatie met Rusland steeds verder op te drijven.

Lees verder

El Salvador: geen haan die kraait

Op 1 juni werd in El Salvador een dictatuur geïnstalleerd, maar in volle verkiezingskoorts ging dit nieuws haast ongemerkt aan ons Vlamingen voorbij.

Lees verder

Waarom verkiezen Vlaamse rectoren politiegeweld boven dialoog?

Op woensdag 26 juni besloot ik om tijdens mijn lunchbreak naar de Ravensteingalerij in Brussel te gaan om de studenten die daar demonstreerden een hart onder de riem te steken. Zij wilden daar voor de deur van de Vlaamse Interuniversitaire raad (VLIR) een vreedzaam protest houden in de hoop dat zij het gesprek met de rectoren aan konden gaan.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Komende Venezolaanse verkiezingen onder binnen- en buitenlandse bedreigingen

Dat de regering van Nicolás Maduro vast besloten is om de komende nationale verkiezingen op 28 juli correct te laten verlopen, bewijst onder andere dat hij een rits buitenlandse waarnemers uitgenodigd heeft om een kijkje ...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium