Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Fotoboeken uit Oekraïne, dialoog en muziek over Zuid-Afrika en animatiefilms uit alle landen. Met programma's in de bieb reis je de hele wereld over.
S
 
Dompel je onder in de wereld van animatie tijdens Kaboom Animation Festival. Het nieuwste, creatiefste en gedurfdste werk van top animators uit de hele wereld wordt vertoond. In de Grote hal is een VR-expo, zijn er leuke animatiefilms voor kids en interessante talks. En nog leuker; als bibliotheek-lid krijg je korting op het Kaboomprogramma in de bieb. Kom langs en laat je betoveren door animatie! 

vrijdag 24 t/m maandag 27 maart | Bibliotheek Neude | meer informatie
 
 
S
 
Kom naar Change of Heart, het inspirerende event van het Indaba Collective in samenwerking met Mpho Tutu (de dochter van ds. Desmond Tutu), waar je wordt meegenomen in een dialoog en ervaringen geïnspireerd op het Zuid Afrikaanse concept ‘Truth & Reconciliation’. Naast historische context en duiding is er Afrikaanse, ceremoniële muziek en zijn er performances.

donderdag 30 maart | Bibliotheek Neude | reserveer
 
S
 

Een fotoboek daagt uit te kijken, inspireert en biedt nieuwe perspectieven! Dok Voor Fotografie Verhalen: Oekraïne presenteert in de Grote hal fotoboeken die je de kracht van beeld doen ervaren. Met persoonlijke verhalen die je niet vaak tegenkomt. In de fotoboeken staat centraal wat de oorlog met Rusland doet met mensen. Op de fotoboekenafdeling op de 2e etage vind je nog meer mooie fotoboeken over Oekraïne met extra informatie. 

Tijdens de openingstalkshow
op zaterdag 1 april vertellen fotografen Karine Zenja Versluis en Darina Lyudina over hun persoonlijke band met Oekraïne. Pianiste Kateryna Kurylko verzorgt de muzikale omlijsting. 

Op donderdag 6 april vertellen fotografen Elena Subach (via Zoom vanuit Lviv in Oekraïne) en Utrechtse Ilvy Njiokiktjien over werken in Oekraïne. 

 
DOK voor Fotografie Verhalen is een programma van FOTODOK en Bibliotheek Utrecht. 

zaterdag 1 t/m zondag 16 april | Bibliotheek Neude | meer informatie
S
 
Er is al veel over geschreven. En gesproken, want ook voor de deur is het het gesprek van de dag … het kunstwerk van Maarten Baas. Heb jij het al gezien? Vanaf vandaag is “Intellectual Heritage” in volle glorie te zien aan de gevel van de Bibliotheek Neude. 

Lees hier meer
Foto: © Maarten Noordijk
 
S

In april staat de Maand van de Filosofie in het teken van Weerloos en waardevol. Over prestige, afwijzing en waarde. Boekenprogramma Bazarow.Live gaat in gesprek met filosoof Hans Achterhuis en auteur, illustrator en performer Joke van Leeuwen. Over hun boeken en over wat waarde en weerloos kan zijn.  

woensdag 5 april | Bibliotheek Neude | reserveer

Foto: © Roy Beusker / Brenda van Leeuwen

 
S
 

Alles van waarde is weerloos, schreef dichter Lucebert. Schrijf over jouw waardes, maak een humorvolle tekst over jouw perfecties en imperfecties en een portret over een krachtig en tegelijkertijd kwetsbaar personage.  

zaterdag 8 april | Bibliotheek Neude | reserveer 
Foto: © Anna van Kooij

 
S
De komende weken staat voor veel mensen in het teken van Ramadan. Meer weten? Leen een boek. Van prentenboek tot roman en van een informatief boek over de Ramadan tot receptenboeken voor het Suikerfeest. Je vindt het in de bieb.
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S

Geef het door en misschien is jouw tip binnenkort in de collectie te vinden. Ideeën voor titels kun je hier met ons delen

S
Financiën Bibliotheek Utrecht
 

Zoals je in de media en eerdere berichten hebt kunnen lezen, heeft Bibliotheek Utrecht een aanzienlijk structureel financieel tekort. Dat heeft verschillende oorzaken, waaronder prijsstijgingen. Natuurlijk bezuinigen we waar mogelijk, proberen we zelf meer te verdienen en zijn we in goed gesprek met de gemeente over mogelijke oplossingen.

We hebben de afgelopen week veel steunbetuigingen ontvangen en daar zijn we dankbaar voor. Ook kregen we vragen. Wat betekent dit nu voor mij als lid van de bibliotheek? Het antwoord: voorlopig verandert er nog niets en blijven al onze vestigingen open. De gemeenteraad besluit in juli 2023 over een eventuele extra subsidie. Dat zal mede bepalen of bibliotheken open kunnen blijven. Uiteraard houden we je op de hoogte.

Wil je nu alvast meer lezen over de achtergronden en wat dit kan betekenen voor de verschillende vestigingen? Lees dan dit interview in DUIC met onze directeur Deirdre Carasso.

Foto: © Anna van Kooij

 
S

Je kunt de bibliotheek ondersteunen om haar maatschappelijke en culturele rol en positie binnen Utrecht te behouden en te versterken. Draag bij aan leesbevordering en leesplezier voor kinderen en jongeren en word vriend! 

 

Foto: © Robert Oosterbroek
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open