Roots vogelsafari Texel | Zeldzame goudoogjes | Geruchtmakende moordzaak in de dierenwereld
ROOTS VOGELSAFARI

ROOTS VOGELSAFARI

Wegens succes herhaald:
3 dagen vogelen op Texel
Roots
LUISTERTIP
WINTERKONING ZINGT UIT VOLLE BORST

In de nieuwste aflevering van Roots-podcast Notenkrakers deelt redacteur Paul Böhre enkele fijne weetjes over de winterkoning. Deze kleine winterzanger leidt een verborgen bestaan, maar zijn explosieve zang is niet te missen. Die is namelijk luid en duidelijk. 
Foto: Leon Versaevel

Roots
FOTOGENIEKE PADDENSTOEL
ECHT JUDASOOR

We krijgen bij Roots veel vragen binnen over een aparte paddenstoel die veel mensen aantreffen op bomen: echt judasoor. Deze paddenstoel is vooral in de duinen te vinden op dood en afstervend hout van vlier. Echt judasoor is het hele jaar door te vinden, maar vooral nu tussen herfst en voorjaar. 
Foto: Paul Böhre

Roots
INSPIREREND
FOTOGRAAF AL 20 JAAR OP REIS

Natuurfotograaf Shane P. White is al 20 jaar een nomade, een vagebond zonder vaste woon- of verblijfplaats. “Van nature ben ik een kluizenaar en richt mij graag op de afgelegen plekken van de wereld.” In het winternummer van Roots vind je een fraaie IJslandreportage van deze fulltime-globetrotter.
Foto: Minden / Shane P. White

Roots
GERUCHTMAKENDE MOORDZAAK
WIE WERD IN 1826 MET EEN ROEISPAAN VERMOORD?

Het is misschien wel de bekendste moordzaak in de natuurwereld. Plaats delict is Zalk in Overijssel. De dader bleek een visser.
Foto: Daniël Mulder

Roots
NU TE ZIEN
ZELDZAME GOUDOOGJES BIJ PETTEN

Dwergganzen worden ook wel goudoogjes genoemd vanwege het gouden randje rond de ogen. Op dit moment zijn de bijzondere vogels in Nederland om hun buikje rond te eten. Hoe lang ze blijven, is ieder jaar weer anders. Later in de winter vliegen ze weer terug naar hun broedgebied in Zweden.  
Foto: Paul Böhre

Roots
NU IN DE WINKEL
DE NIEUWSTE EDITIE VAN ROOTS

Vandaag op de mat én in de winkel: de nieuwste Roots, boordevol natuurinspiratie. In dit nummer lees je o.a. over de helende kracht van de natuur, sneeuwhazen in de Noorse winter en maken we een kunstzinnig natuurommetje bij Oegstgeest. Voor slechts € 6,75 en zonder verzendkosten binnen Nederland.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden