img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Vacature Manager Marketing en Innovatie

Innovatie van dienstverlening, marketing en organisatie zijn nodig om van betekenis te blijven voor burgers en samenleving. De bibliotheek van Almere wil toonaangevend blijven in deze vernieuwing. Omdat de huidige manager vertrekt zijn we op zoek naar een innovator die tempo houdt in de vernieuwing van de nieuwe bibliotheek (36 uur per week).
img
Lees verder
img

Vanaf 1 september rookvrije binnentuin

Omdat wij als bibliotheek veel kinderen en jongeren in huis hebben, willen ook wij bijdragen aan een rookvrije generatie. Om die reden is de binnentuin met ingang van 1 september a.s. een niet-roken plek.
img
img

Basiscursus Digitale Fotografie

Duik drie avonden in de basisprincipes van de fotografie. Zonder al te ingewikkelde theorie te behandelen wordt ingegaan op de meest belangrijke creatieve mogelijkheden op de camera.
Stad, dinsdag 4 en 18 september en 2 oktober.
img
Lees verder

Ontdek Almere met De Rally!

Hoe goed ken jij Almere? Laat je verrassen door De Rally van het Vlaamse theatergezelschap Bad van Marie! De afgelopen maanden heeft dit theatergezelschap zich ondergedompeld in Almere Stad en daar een uniek interactief stadsspel ontwikkeld. Kom met De Rally op plekken in Almere Stad waar je nog nooit eerder bent geweest.
Lees verder
img

Jeugdtheater Krekel en Mier 6+

Op 2 september gaan we weer van start met de allerleukste jeugdtheatervoorstellingen op de zondagmiddag. De spits van dit seizoen wordt afgebeten door de voorstelling Krekel en Mier van verhalenverteller Peter Faber.
Stad, zondag 2 september 15.00 uur.
Lees verder
img

Co-work day

Zes freelancers, zzp’ers en/of parttime ondernemers krijgen de kans om het maximale uit de werkdag te halen. Ga gefocust voor jezelf aan het werk maar met het voordeel van kennis delen én het gezelschap van de andere co-workers. Én de hele dag de beschikking over een ruimte met beamer, een scherm en een flipover.
Stad, donderdag 13 september van 9.00 tot 17.00 uur.
Lees verder
img

Film: Love, Simon

Love, Simon is een hartverwarmend coming-of-age-verhaal over Simon, een doodnormale tiener. Hij heeft twee normale ouders, een normaal zusje, een hond, woont in een standaard huis. Hij zit op de middelbare school, heeft toffe vrienden … en een groot geheim. Iets wat echt niemand weet.
Stad, zaterdag 25, dinsdag 28 en woensdag 29 augustus in het nieuwe filmhuis.
Lees verder
img

Biblyo

Een nieuwe week, een nieuwe Top 3 van Biblyo. Wil jij meeschrijven op Biblyo? Dat kan! Stuur een mailtje naar communicatie@denieuwebibliotheek.nl.
1. Toen het internet nog cool was…van Adham Laamraoui
2. Natuurvriendelijke bestrijding van mieren, vliegen, wespen en muggen van Relinde Kristel
3.Illuminati: top 3 symbolen van Adham Laamraoui
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden