mlns='http://www.w3.org/1999/xhtml'>

Je maandelijkse updates over imecs innovaties in Vlaanderen.
imec
 
Manufacturing met AI
Intelligente supersnelle camera voorkomt fouten bij 3D-printen
Metalen onderdelen op maat voor de luchtvaart, windturbines of medische implantaten worden vaak gecreëerd met lasergebaseerde 3D-printers. Een innovatieve camera op basis van artificiële intelligentie kan zulke foutgevoelige printprocessen automatisch en tot op de milliseconde bijsturen. 
De proof-of-concept camera van imec, Flanders Make en partners levert een enorme tijd- en kostenbesparing, lager energieverbruik en minder afval op.
 
Digitale gezondheidszorg
Ook implantaten moeten soms de batterijen opladen
Hoe komen we adequaat tegemoet aan de energiebehoeftes van een nieuwe generatie slimme implantaten en pilletjes die onze gezondheid continu of gedurende een bepaalde tijd monitoren? Veel valt te verwachten van inductief draadloos opladen.
Wanneer uw medicijn uit de printer rolt
Benieuwd naar deze en andere technologische revoluties in de gezondheidszorg? Imecs CTO Health Technologies belicht ze in zijn vaste column in De Tijd. In zijn debuutblog lees je over mRNA-printers, biologische software en de nieuwe rol voor pharma-bedrijven.
 
Datatechnologie
Digital twin als veelbelovende beslissingsondersteuner
Nauwkeurige simulaties maken van mogelijke beleidsbeslissingen, zonder dat ze een impact hebben op de echte wereld? Dat kan met een digital twin. Imec onderzoekt wat nodig is om het veelbelovende concept te realiseren in Vlaamse steden.
 
Klimaattransitie voor steden
Imec maakt deel uit van Urban Lab om (onderzoeks)noden rond duurzaamheid aan te pakken
Stad Leuven, Leuven 2030, KU Leuven, UCLL en imec gaan in Leuven nog nauwer samenwerken rond duurzaamheidsvraagstukken en dit zowel in onderwijs, onderzoek en beleid. Zo willen ze de klimaattransitie helpen versnellen.
Duurzaam imec tijdens Open Bedrijvendag
Meer dan 3300 bezoekers ontdekken groene innovaties en technologieën bij imec
Wie op 2 oktober de indrukwekkende campus van imec in Leuven bezocht, kwam er te weten hoe imec allerlei technologieën inzet voor een betere, duurzamere wereld.  
Meer dan 3300 bezoekers namen deel aan onze workshops en cleanroom-rondleiding, of speelden imecs interactief duurzaamheidsspel dat tastbaar maakt welke innovaties onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen.

Opportuniteiten voor bedrijven
9 NOV
DEADLINE
  PROJECTOPROEP    Tech R&D voor jouw digitaliseringsproject
Bundel jouw (bedrijfs)expertise met die van wetenschappers en bedrijven en krijg 2 jaar lang financiering voor multidisciplinair, coöperatief onderzoek.

Events
6
OKT
Sustainable mobility through innovation
its.be congress 2022 met imec-talks over fietsdata voor beleidsmakers, de Urban Digital Twin van Brugge en zijn nut voor mobiliteit. Bezoek ook de beursstand van Mobilidata.
25
OKT
Hoe elektrificeren we de publieke ruimte?
‘Hack De Stad’-debat rond de doelstelling van 100.000 auto-laadpunten tegen 2030. Met Jan Adriaenssens (imec) als moderator.
9
NOV
Supporting TEamwork in AMbient learning Spaces
Ontdek onderzoeksresultaten rond ondersteuning van teamwerk in hybride leeromgevingen tijdens het slotevent van imec.icon project STEAMS.
15
NOV
Digiwijs
Met i-Learn en imecs Smart Education @ Schools.
27
NOV

Dag van de Wetenschap
Maak kennis met imec op Vlaanderens grootste wetenschapsevent.