ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-05-2024
"Francesco Farioli is de juiste trainer voor Ajax, voetbal is voor hem een vorm van zelfexpressie"

"Positief voetbal, vertrouwen in jonge spelers, geen aarzeling om jonge spelers of jeugdspelers te laten spelen. Hij is de juiste trainer voor Ajax nu." In Turkije zijn de geluiden rond de benoeming van Francesco Farioli als nieuwe trainer van de Amsterdamse club louter enthousiast. "Ajax en haar supporters zullen van hem gaan houden."


lees verder
Van de KKD tot de Eredivisie: Ibiza als paradijs voor vierende profs

De Instagramprofielen van de normaal toch wat schichtige profs, barstte afgelopen week uit hun voegen. Eindelijk eens wat privébeelden van wat ze in hun dagelijks leven meemaken. Alhoewel, ze schetsten niet bepaald een beeld van hun alledaagse bezigheden. Wel hadden alle foto's en video's nogal veel overeenkomende elementen: het zonnetje op de achtergrond, een drankje in de hand, een zonnebrilletje door het haar en dat alles het liefst op een aardig bootje. Niet de Euroborg of het Phillips Stadion, maar Ibiza was de afgelopen weken het decor om uit te blinken.

lees verder
Harry Goudsblom, alias de Tietenman: "Dan knijpt zo’n steward een paar keer in mijn bh en is het goed"

Harry Goudsblom. Die naam zal niet bij elke Oranje-supporter een belletje doen rinkelen. Voeg de bijnaam 'de Tietenman' toe en de herkenning is daar. De 62-jarige Alkmaarder bezocht al meer dan driehonderd wedstrijden van Oranje. De laatste 28 jaar met de twee herkenbare bulten onder zijn shirt. Ook in Duitsland is hij weer van de partij. "De Europese titel? Daar heb ik alle fiducie in. Het finaleweekend is al geboekt."

lees verder
Avonturier André Krul verzorgt nieuw Afrikaans avondje in de polder

Het Afrikaanse avondje in de polder is terug! Doelman André Krul zette in januari weer voet op Nederlandse bodem na wederom vele opmerkelijke avonturen in Afrika te hebben beleefd. Deze keer in Tanzania en DR Congo. Op 14 juni geeft hij daarover een presentatie. Plaats van behandeling is opnieuw het clubhuis van SV Graftdijk.

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Het EK 2024 in Duitsland komt eraan, alle speeldata op een rij

Over een aantal weken is het zover, de start van de 17e editie van de EK eindronde in Duitsland. Het toernooi duurt een maand en er doen 24 ploegen aan mee. Pak de agenda er maar vast bij, want hieronder zetten we alle speeldata op een rij.  

lees verder
Scoor nu de officiële Nederlands elftal FUT Kaart bij Real FUT Card

In aanloop van het langverwachte EURO 2024 slaat Real FUT Card de handen ineen met de KNVB. De samenwerking resulteert in de lancering van twee officiële Nederlands elftal FUT Kaarten. De Futcards zijn vanaf nu verkrijgbaar op de website van Real FUT Card. Welke Nederlands elftal FUT Kaart is jouw favoriet? 

lees verder
Leeds United of Southampton, welke club keert terug in de Premier League?

Zondag is Wembley Stadium opnieuw het decor voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Championship-clubs. In deze ontmoeting wordt de laatste promovendus naar de Premier League bepaald. Naast sportieve prestige staat er ook een enorme bak geld op het spel. Bij promotie naar het Engelse voetbalwalhalla kan direct 110 miljoen euro worden bijgeschreven.   

lees verder
Oranje-kwelgeest Michael Krohn-Dehli: "Na twintig minuten hadden we al met 3-0 achter kunnen staan"

Vervloekt. Het doelwit van menig scheldwoord en mikpunt van frustraties en emoties. De populariteit van Michael Krohn-Dehli in ons land zakte op 9 juni 2012 tot het nulpunt. Door een doelpunt van de oud-speler van Ajax, Sparta en RKC Waalwijk won underdog Denemarken in de openingswedstrijd van het EK verrassend van het als topfavoriet gestarte Oranje. De inmiddels veertigjarige oud-vleugelaanvaller, die in Nederland is blijven wonen, wordt er op verjaardagen en feestjes nog vaak aan herinnerd. Nu ligt zijn passie bij een andere sport. "De Amstel Gold Race rijden was een prachtige ervaring."

lees verder
Jürgen Klopp’s Liverpool in cijfers

Sinds Jürgen Klopp negen jaar geleden naar Liverpool kwam, creëerde hij een compleet nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de club. Niet alleen bracht hij nieuw sentiment rondom de club en de stad, maar ook ging zijn komst gepaard met titels. Vandaag bekijken we de Liverpool carrière van The Normal One in cijfers.

lees verder
VACATURE: STAGE COMMUNICATIE/SOCIAL MEDIA VOOR ELF VOETBAL & PANNA! MAGAZINE

Ben jij een content creator of social media specialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste social media stagiair(e).

lees verder