Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 15 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fraude Pathé: schelmenverhaal of thriller?
Een recept voor een thriller of, afhankelijk van het gekozen perspectief, een schelmenverhaal. Pathé, dat ook zelf films produceert, kan met de elementen uit de miljoenenfraude in eigen huis zo aan de slag. Hoe was het mogelijk dat het bedrijf zich voor ruim €19 miljoen liet tillen door een stel oplichters, die zich voordeden als […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Werknemers niet woonachtig in Nederland? Let op de nettolooneffecten!

In de belastingplannen 2018 is een maatregel gepresenteerd om de loonheffingskortingen (waaronder de Arbeidskorting en Algemene Heffingskorting) te beperken voor werknemers die niet in Nederland woonachtig zijn.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis whitepaper: 9 tips voor de digitale accountant

De toekomst is digitaal, juist binnen de accountancysector. Mooi doel, maar hoe word je eigenlijk een digitale accountant? In ons nieuwste whitepaper ga je direct aan de slag met 9 praktische tips van digitale pioniers uit het vakgebied. Die gaan over het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, dashboarding, vasthouden aan een visie. En 100% in de cloud werken. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus!

Lees verder »
Vroempoen: vluchten voor rekeningrijden kan niet meer
Aan rekeningrijden is op termijn niet te ontkomen. Dat zegt de RAI, de belangenvereniging van de autobranche. Alleen zo zou de regering ervoor kunnen zorgen dat de klimaatdoelen van 2030 gehaald worden.
Lees verder »
Pensioenakkoord: nog veel losse eindjes, maar akkoord dichtbij
Komt er eindelijk een pensioenakkoord? Het begint erop te lijken. Dat woensdag ook premier Mark Rutte aanschoof bij regering en sociale partners tijdens overleg over een nieuw stelsel, duidt aan dat de besprekingen in beslissend stadium komen.  
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werken als accountant bij de Belastingdienst

Dit is Margaret. Registeraccountant bij de Belastingdienst.
Zij is verantwoordelijk voor toezicht bij grote ondernemingen.
Samen met Margaret werken in een dynamische omgeving die constant verandert? Ga naar werken.belastingdienst.nl/accountancy.

Lees verder »
No cure, no pay? Ook bij succes btw afdragen
Bij werken op no cure no pay-basis met achteraf een extra prestatievergoeding, moet ook over het aanvullende deel btw worden afgedragen. Dat heeft Rechtbank Gelderland bepaald.
Lees verder »
Getergde Belastingdienst publiceert Jaarplan 2019
De Belastingdienst gaat in 2019 verder met een ‘vernieuwingsoperatie’ die onder meer personele capaciteitsproblemen en de aftandse ICT-infrastructuur moet aanpakken. Dat staat in het Jaarplan 2019 van de Belastingdienst. Het plan bevat heldere infografics over handhaving en toezicht.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie én emotie! Voorkom ruzies!

Wat is de nut en noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Kent u de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkomt u ruzies en welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen? Jeroen Knol praat u bij op 29 nov. U leert de balans te vinden tussen financiële voordelen en emotionele beperkingen.

Lees verder »
Brexit-deal: een overzicht
Na twee jaar kibbelen en onderhandelen ligt er sinds gisteren een concept-brexitdeal, uitgewerkt in (vooralsnog) 600 pagina’s met afspraken.  Een overzicht van de belangrijkste punten.
Lees verder »
Werkdruk maakt meer kapot dan je lief is
Werkdruk maakt meer kapot dan je lief is. Je relatie bijvoorbeeld. Iets meer dan de helft van de hoogopgeleiden zegt te weinig tijd te besteden aan partner of gezin. Bijna de helft hiervan zegt dat dit thuis soms, regelmatig of zelfs vaak tot spanningen leidt. Voor een op de vier is carrière maken zelfs mede de […]
Lees verder »
Zorgonderneemster mag 4% WOZ-waarde woning aftrekken als gebruiksvergoeding
Een zorginstelling mag slechts 4% van de WOZ-waarde in aftrek brengen als huisvestingskosten van de onderneming. Volgens Rechtbank Noord-Nederland is de werkelijke huurwaarde niet van belang.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf vragen aan… | Van een zolderkamer naar vier vestigingen

De boekhouding makkelijker laten verlopen. Online, maar wel persoonlijk. Dat is de insteek van online administratiekantoor EasyZZP. Dion Florack en zijn compagnons Rodney Pikaar en Floran Florack begonnen op een zolderkamer. Inmiddels heeft het bedrijf vier vestigingen. En de groei zet door.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, zo zorg je dat klanten voor jou kiezen

Vind je het lastig om je te onderscheiden van concurrenten? Maak eens een concurrentieanalyse en vergelijk jezelf met andere kantoren, om in kaart te brengen waar jouw kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes liggen.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Postbachelor AA (accountancy) oriëntatie MKB
Avans+
1 februari 2019
Masterclass privacy en werknemers – Meld u snel aan!
The Legal Privacy Company
22 november 2018
Tuchtrechtactualiteiten in de SRA-Accountancy kring
SRA
30 november 2018
VACATURES
Staff (controle)
CROP
Hoofddorp
Starter accountancy Almelo
Baker Tilly Berk
Almelo
Ervaren belastingadviseur
Van Velzen Accountants & Adviseurs
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN