Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 14 april 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fraude RA bij financieringsaanvraag Rabobank staat voldoende vast
Het hoger beroep dat een RA aanspande tegen de lange doorhaling die de Accountantskamer in 2019 aan haar oplegde haalt niets uit. Ook het CBb oordeelt dat de RA valse documenten aan Rabobank verstrekte om een lening van €3,1 miljoen los te krijgen en daarnaast onjuiste gegevens bij de KvK deponeerde.
Lees verder »
Geen schending geheimhoudingsplicht door RA in voorbereiding op hoger beroep
De Accountantskamer legde een RA vorig jaar een berisping op vanwege een rammelend Bibob-onderzoek dat hij had uitgevoerd. In de voorbereiding van het hoger beroep dat de accountant daartegen heeft aangetekend deelde hij de niet-geanonimiseerde uitspraak van de Accountantskamer met zijn gemachtigde, waarin ook informatie staat over het Bibob-onderzoek.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Laat je in 2 uur bijpraten over de nieuwe pensioenwet

Deze gaat in op 1 januari 2023. Wat gaat dit betekenen voor de relaties waar je mee werkt? Laat je bijpraten over de verschillen tussen een pensioenregeling bij een pensioenfonds of bij een verzekeringsmaatschappij. Wat zijn die verschillen en heeft de werkgever invloed op de wijziging in de pensioenregeling? Ron Mulder praat je op 17 mei bij.

Lees verder »
‘Nieuw huurcontract kan toekomstige coronamaatregelen in de weg staan’
Het kabinet wil in de toekomst alleen overheidssteun geven als bedrijven vanwege corona volledig en langdurig moeten sluiten, heeft zorgminister Ernst Kuipers aan de Tweede Kamer geschreven. Voor nieuwe horecagelegenheden brengt dit grote risico’s met zich mee. Daarvoor waarschuwt Boris Cammelbeeck, vastgoedadvocaat en partner bij Stibbe.
Lees verder »
Amsterdammer aangehouden in onderzoek naar fraude met coronasteun
De FIOD heeft woensdag een 38-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van fraude met NOW- en TVL-steun, onder anderen met behulp van valse btw-aangiften. Tijdens een doorzoeking bij zijn woning in Amsterdam is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, een Bentley, een Harley-Davidson en een Rolex-horloge.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat betekent het coalitie-akkoord voor het excessief lenen bij de eigen BV?

Op 12 mei bespreekt Jeroen Knol het wetsvoorstel Excessief lenen bij de eigen BV dat ingaat in 2023 en wat dit betekent voor de praktijk. Daarnaast besteedt hij ook aandacht aan de eigen woningfinanciering bij de BV, financiering bedrijfsoverdracht familiebedrijf en het vraagstuk beleggen in BV of in privé.

Lees verder »
Lifestyle en carrière | Regie over je eigen ontwikkeling
Maurice Grooten startte op z’n achttiende als junior staff assurance bij CROP. Nu – negen jaar later – is hij manager in de assurancepraktijk. Denyse Davelaar, director assurance, hielp in haar rol als begeleider Grooten in zijn ontwikkeling.
Lees verder »
Rikst Accountants sluit zich aan bij Baker Tilly
Rikst Accountants B.V. gaat verder als onderdeel van Baker Tilly. Beide ondernemingen hebben hierover deze week overeenstemming bereikt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
ICT-inspiratie: De ICT-straat van Ovendo Financieel Maatwerk

De perfecte ICT-straat voor het accountantskantoor bestaat niet. Uit 5 gesprekken met verschillende accountants over hun ICT-straat, blijkt al snel dat niet ieder kantoor met dezelfde software werkt. Laat je in dit blog inspireren door de ICT-straat van Ovendo!

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Digitaal ondertekenen met Visma | PinkWeb nu nog vollediger

Visma | PinkWeb introduceerde eind vorig jaar een eigen ondertekenoplossing: Connected Signing. Digitaal ondertekenen, maar dan als onderdeel van het volledige digitale proces in plaats van een losstaande handeling. Volledig geïntegreerd, zonder onnodig handwerk en met minder risico op fouten. En Connected Signing is nu nóg verder verbeterd.

Lees verder »
Haast geboden bij aanleveren stukken voor verlening TVL-steun
De deadline nadert: de RVO mag na 30 juni 2022 géén TVL-subsidieaanvragen meer verlenen. Alle verleningen van alle TVL-periodes moeten dan zijn afgehandeld.
Lees verder »
Recht op loonkostenvoordeel bij onderbroken dienstverband?
Heeft een werkgever nog recht op het loonkostenvoordeel voor een werknemer die 3 maanden uit dienst is geweest en daarna weer in dienst komt?
Lees verder »
AFM ziet aantal vergunninghouders in accountancy licht teruglopen
Het totale aantal reguliere vergunningen voor accountantsorganisaties is het afgelopen jaar licht teruggelopen, meldt de AFM in het jaarverslag 2021. In totaal zijn er in 2021 260 signalen behandeld over accountantsorganisaties, blijkt verder uit het overzicht.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nauwkeurigheid vereist bij waardeoverdracht van pensioen in eigen beheer
Minister bezorgd over gebrekkige naleving Wwft door notariaat
E-mail accountant belemmerde objectieve waarheidsvinding door de rechter
Betaald ouderschapsverlof voor de werknemer: hoe werkt het precies?
OPLEIDINGEN
CAO en Bedrijfstakpensioenfondsen
Extendum
20 april 2022
Word interne vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
22 juni 2022
Summercourse NBA Opleidingen
NBA Opleidingen
12 juli 2022
VACATURES
Accountant manager samenstel in Middelburg
Moore DRV
Middelburg
Administratief consulent (32-40 uur)
BROADSTREET
Amsterdam
Professional – Loonadministrateur Onderwijs
Van Oers
Breda/ Oosterhout
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN