Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 2 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Frauderende accountant moet Rabobank ruim 1,6 miljoen euro terugbetalen
Het begint er steeds somberder uit te zien voor registeraccountant Nelleke V. Na een doorhaling van 5 jaar bij de Accountantskamer en een succesvolle aansprakelijkstelling door de curator voor het boedeltekort in het faillissement van megarestaurant @Eat in Duiven oordeelt de rechtbank Rotterdam nu dat V. ruim 1,6 miljoen euro moet terugbetalen aan Rabobank.
Lees verder »
Corona | Modelverklaring derde-deskundige uitstel van betaling belastingschulden
De NBA heeft vrijdag het model van de verklaring van de derde-deskundige voor accountants gepubliceerd die organisaties moeten meesturen bij hun aanvraag voor verlenging van hun uitstel van betaling van belastingschulden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar Samenstelling: Fiscaal Winstgerelateerd

22 juni 2020 • online • PE 2
Wilt u weten welke actuele winst- en loonheffingen belastingmaatregelen er zijn, schrijf dan in voor dit webinar met kennis, inzicht en praktische handvatten. Aan bod komt onder andere: verlagen voorlopige aanslagen IB en Vpb, de fiscale coronareserve in de vennootschapsbelasting en versoepeling urencriterium zelfstandigenaftrek. Meld u nu aan voor dit webinar>>

Lees verder »
Nieuwe bronbelasting op dividendstromen moet belastingontwijking tegengaan
Het kabinet is van plan om vanaf 2024 een nieuwe bronbelasting op dividendstromen naar belastingparadijzen in te voeren, meldt staatssecretaris Vijlbrief van Financiën vrijdag. De nieuwe bronbelasting is aanvullend op de bronbelasting op rente en royalty’s vanaf 2021.
Lees verder »
Marco Moling: NOW-Assurance of NO-Assurance?
Om bedrijven in tijden van corona te ondersteunen heeft de overheid een loonsubsidiemaatregel – de NOW-regeling – ingesteld. Als voldaan wordt aan een aantal voorwaarden, waaronder omzetderving, is het mogelijk dat ondernemers een tegemoetkoming in de loonkosten ontvangen van de staat. Om vast te stellen of ondernemers al dan niet terecht een juist bedrag aan tegemoetkoming […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie over Arbeidsrecht: wijziging van arbeidsvoorwaarden (NIEUW)

4 juni | 1 PE
Als werkgever-/ondernemer bent u graag op een vlotte en “need to know basis” op de hoogte van het huidige arbeidsrecht. Deze sessie gaat over wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden. Wanneer kan dat, hoe pakt u dat aan en waar moet u dan aan denken? Leónie van Meggelen geeft u aan de hand van een stappenplan en de geldende rechtspraak de nodige praktische handvatten mee.

Lees verder »
ICT & Kantoor
Altijd optimaal samenwerken met iMUIS Online

Ondernemers moeten ondernemen en zo min mogelijk tijd besteden aan administratieve zaken. Met dat in het achterhoofd werd MUIS Software in 1984 opgericht en ontwikkelde het bedrijf administratieve software speciaal voor accountants en ondernemers. Inmiddels wordt de software ingezet door meer dan 20.000 ondernemers en 1.200 accountants.

Lees verder »
Corona | Aanvragen Klein Krediet Corona door kleinere ondernemers mogelijk
Omdat de regeling Klein Krediet Corona (KKC) is goedgekeurd door de Europese Commissie kan de coronaregeling op vrijdag 29 mei open voor ondernemers, meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De regeling geldt voor een financieringsbehoefte van 10.000 tot 50.000 euro en heeft als doel om extra liquiditeit voor het micro-, midden- en kleinbedrijf mogelijk maken.
Lees verder »
Corona | NOW-subsidie telt niet mee als omzet
De NOW-subsidie wordt niet als omzet meegerekend bij het vaststellen van de omzetdaling. In de nieuwe regeling die ziet op verlenging van de NOW komt dit expliciet te staan.
Lees verder »
Ontslag via UWV: hoe zit het precies?

Als de werkgever de werknemer wil ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen of langdurige ziekte, kan hij hiervoor toestemming vragen bij UWV.

Lees verder »
Corona | Belastingmaatregelen verlengd: alle aanpassingen op een rij
De bestaande fiscale noodsteunmaatregelen voor ondernemers zijn verlengd tot 1 oktober. Lees hier wat er is aangepast:
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De Digitale Accountancyweek 2020: mis het niet!

Tijden zijn veranderd en ook bij Exact is alles volop in beweging. Waar werken wij aan, hoe doen we dat nu en wat mag je de komende periode van ons verwachten? Dat ontdek je tijdens de Accountancyweek  van dinsdag 9 t/m 12 juni a.s! Hét event voor relatiebeheerders, partners en adviseurs binnen Accountancy.  

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona |10 belangrijke juridische post-coronacrisis acties voor ondernemers

Het consumentenvertrouwen is nog nooit zo snel gedaald en het IMF verwacht dit jaar een economische krimp van 7% door de corona-epidemie. De omzet van veel ondernemingen zal dus na mei 2020 structureel lager worden. Om de continuïteit van een onderneming te garanderen is het daarom van groot belang om samen met de ondernemer proactief […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Financiering door banken van bedrijven stijgt tot bijna dertien miljard euro
Corona | Welke afspraken maakten kabinet en sociale partners?
Corona | Ruime verdrievoudiging bijstand zelfstandigen door Tozo
Corona | Omzetdaling horeca in eerste kwartaal zeer fors
OPLEIDINGEN
Online cursus Vaktechnisch overleg (VTO) voor gemeentelijke fiscaliteit Q2
Fiscaal Vanmorgen
17 juni 2020
HBO-PROGRAMMA MASTER OF SCIENCE IN CONTROLLING
HAN
29 augustus 2020
HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN