Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 11 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fraudesignalering fiscus sloeg aan op niet-westerse jongeman met dure auto
Volgens PwC lette de Belastingdienst in de Fraudesignaleringsvoorziening (FSV) vooral op niet-westerse mannen (18-35) met materiaal bezit, zoals een dure auto. PwC heeft geen onderzoek gedaan naar de vraag hoe vaak deze ‘focus’ invloed had op selectie en beoordeling.
Lees verder »
Zes Groningers verdacht van TVL-fraude
De FIOD heeft in de provincie Groningen vijf mannen en een vrouw tussen de 33 en 60 jaar oud opgepakt wegens grootschalige fraude met de TVL. Er is ruim 220.000 euro in contanten en horloges in beslag genomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Anonimiseren van vermogen

• Januari editie
• Multidisciplinair + praktijkgericht nascholingstijdschrift
• 6 uur netto-onderwijs

Gratis proefnummer aanvragen »
Usha Ganga (NBA) over diversiteit binnen accountantsberoep
Usha Ganga, themaregisseur Duurzaamheid bij de beroepsorganisatie, denkt dat de branche in twee stappen meer divers en inclusiever kan worden. Alleen maar accountants die excelleren in structuur en regels leidt niet tot de beste resultaten.
Lees verder »
Kamer spreekt over accountancy op 30 maart: hier zijn alle stukken
Op woensdag 30 maart spreekt de vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer met minister Kaag van Financiën over het accountantsberoep. Hier vindt u de agenda en alle bijbehorende stukken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie

Krijg je steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En wil je deze vragen adequaat kunnen beantwoorden? Vergis je niet, het erfrecht blijft een delicate kwestie. Een verkeerd advies kan behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrechtgoeroe Bernard Schols praat je bij op 4 april.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Denk niet te licht over het wijzigen van een pensioenregeling

Voor werknemers is en blijft een goede pensioenregeling nog steeds een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Ongeacht of deze regeling nu is ondergebracht bij een (verplicht) pensioenfonds of een verzekeringsmaatschappij. Wanneer je als individuele werkgever iets wilt wijzigen in de pensioenregeling van je werknemers, moet je de spelregels daarvoor kennen. Een aantal wettelijke verplichtingen is door de jurisprudentie […]

Lees verder »
‘Bedrijven onvoldoende klaar voor minimumtarief vennootschapsbelasting’
Een aanzienlijk aantal Nederlandse bedrijven bereidt zich nog niet voor op de invoering van een wereldwijd minimumtarief voor de vennootschapsbelasting van vijftien procent in 2023. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde 25e CEO Survey van PwC.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Thuiswerkvergoeding: kosten en regelingen op een rij

Wat houdt de thuiswerkvergoeding precies in en hoe zit het met de fiscale gevolgen? Thuiswerken kost de medewerker extra geld. Om medewerkers tegemoet te komen in deze kosten, kunnen werkgevers een thuiswerkvergoeding geven. Verzuimspecialist Sazas zet de belangrijkste vragen en antwoorden over de thuiswerkvergoeding voor u op een rij. Zodat u uw klanten goed advies […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Seksueel grensoverschrijdend gedrag in de accountancybranche

De openbaringen over The Voice of Holland en de vlucht naar voren van AJAX rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn nog maar het begin. De door mannen gedomineerde sectoren, zoals de accountancybranche, zullen extra alert moeten zijn. Dat dit geen overbodige luxe is, blijkt wel uit de in 2018 hoog opgelopen zaak waarin, na onderzoek van […]

Lees verder »
Failliete projectontwikkelaar schuift zwarte piet naar De Jong & Laan
In 2016 ging het Twentse Megahome failliet. Dinsdag stond ondernemer Willy W. uit Zenderen voor de rechter. Hij legt de schuld voor het faillissement volledig bij de Rabobank. En dat hij zichzelf 18,5 miljoen aan dividend uitkeerde was op advies van accountant De Jong & Laan, aldus ‘Stille Willy’.
Lees verder »
Rotterdamse fracties moeten beter op bonnetjes letten
Voor de tweede keer heeft PwC haar onderzoek naar fractievergoedingen in de gemeente Rotterdam openbaar gemaakt. Hoewel de accountant tevreden is, krijgt een enkele fractie een waarschuwing. Ook een uitgave van 4 euro moet worden verantwoord met een bon.
Lees verder »
Ambassadeurs op geheime fraudelijst Belastingdienst
Op de geheime fraudelijst van de Belastingdienst, waarop jarenlang de namen stonden van burgers die verdacht werden van belastingfraude, stonden ook twee buitenlandse ambassadeurs in Nederland. Zij zijn hier niet over geïnformeerd. De Belastingdienst is al weken in overleg met het ministerie van buitenlandse zaken over de vraag hoe ze moet handelen in deze precaire […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Inflatie naar hoogste niveau in 40 jaar
Rabobank steekt kwart miljard in verbeteren antiwitwasbeleid
Boekhouder moet getuigen over miljoenenfraude KempenPlus
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
16 februari 2022
Webinar Dagelijkse administratie en btw
NBA Opleidingen
23 maart 2022
Gratis legal lunchsessie: Uitsluiten of beperken van bedrijfsmatige aansprakelijkheid
The Legal Company
17 februari 2022
VACATURES
Assistent Accountant (24-40 uur) – Alkmaar/Heerhugowaard/Beverwijk
De Hooge Waerder
Alkmaar/Heerhugowaard/Beverwijk
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Fiscalist
Extendum
Eemnes
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN