Bekijk deze mail in uw browser


Forever Young

Vandaag is Freek 77 jaar geworden. Maar zoals de ontvangers van deze nieuwsbrieven weten, is dat geen reden om met een slagroomgebakje achter de geraniums te gaan zitten. 

In het afgelopen, vreemde, theaterjaar maakte hij de geïmproviseerde voorstelling Asociale Afstand en de experimentele theater/televisie verkiezingsconference De Loterij. In april verscheen de Spoken word suite Niemand Ontspringt de Dans.

Maar vooral was hij de afgelopen 1,5 jaar aan het schrijven: deel 1 van zijn memoires, getiteld Kom Verder! Op 14 oktober zal dit boek verschijnen en dat wordt gevierd met een voorleestournee langs theaters en boekhandels van oktober tot december.

Komt dat horen en zien!

Dat zoeken we op!


Vanavond, 30 agustus 2021,

speelt Freek, samen met Patrick Nederkoorn,

in een jubileumuitzending van Twee voor Twaalf.

 

NPO2 - 19.55 uur

Freek in concert


Op 5 september 14.30 en 17.00 uur

in het Vondelpark Openlucht theater:

Freek & Band met nieuw en oud werk


Reserveren verplicht bij Vondelpark Openluchttheater


Op 14 oktober  verschijnt:

Kom Verder!

Deel 1 van de memoires van Freek de Jonge




‘Kom verder!’, deel een van Freek de Jonges memoires, begint in de zomer van 1900 op Duiveland. Tijdens het hoeden van een kudde koeien krijgt de dan veertienjarige grootvader van Freek een Roeping. Gehoorzaamheid aan Gods vraag heeft tot gevolg dat zijn vader, Andries de Jonge, die vijftien jaar later in Breda ter wereld komt, wordt voorbestemd tot predikant. Na gymnasia in Gouda, Deventer en Doetinchem gaat Freeks vader theologie studeren in Groningen en wordt Gerardus van der Leeuw zijn leermeester. Vlak voor de oorlog ontmoet hij door een bizar toeval zijn aanstaande echtgenote, wier broers tot ontzetting van haar vader voor de NSB hebben gekozen. Na zijn eerste gemeente Westernieland trekt het gezin De Jonge in 1946 naar Workum, waar alles ideaal lijkt tot het drama toeslaat dat tot de ‘ervaring’ leidt waar Andries de Jonge zo naar hunkerde. In Kom verder! exploreert domineeszoon Freek de Jonge met verbeeldingskracht het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnenvoert waarin het geloof intens wordt bevraagd en beleefd.

Vanaf 1 oktober te bestellen via www.freekdejonge.nl

Bekijk hier de speellijst

Laatste exemplaren:

Niemand ontspringt de dans

Een spoken word suite.

Copyright © 2021 Roje Hel BV,
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich in het verleden heeft aangemeld.

Ons adres is:
Roje Hel BV
Postbus 47
Muiderberg, 1399 ZG
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u deze mails niet meer ontvangen?
Dan kunt u hier uitschrijven.