Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 2 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Massaclaim Wirecard-beleggers tegen toezichthouder in de maak
Minstens tachtigduizend Wirecard-beleggers voelen wel wat voor een massaclaim tegen de Duitse toezichthouder Bafin. De door het boekhoudfraudeschandaal gedupeerde beleggers hebben zich gemeld bij het Zuid-Duitse advocatenkantoor Tilp, dat rekening houdt met een claim van enkele miljarden.
Lees verder »
Friese accountants in het beklaagdenbankje over bestuurswerk bij voetbalclub
Dat een conflict over de controle van de jaarcijfers van de Leeuwarder voetbalvereniging Blauw Wit ’34 nogal uit de hand was gelopen, daarover waren alle aanwezigen bij de Accountantskamer in Zwolle het maandagmiddag wel eens. “Deze zaak kent alleen maar verliezers”, verzuchtte de voormalige voorzitter van de club tegen het einde van de zitting.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Benieuwd wat het Belastingplan 2021 voor uw klanten betekent?

Meld u aan voor de gratis Intermediairdagen die de Belastingdienst organiseert van 7 t/m 11 december. Tijdens het online event krijgt u inzicht in de veranderingen op het gebied van BTW, Loonheffingen, Auto en meer. Kijk voor informatie op www.intermediairdagen.nl. Via Forum Fiscaal Dienstverleners schrijft u zich in.

Lees verder »
Afbouw steunpakket waarschijnlijk nog niet in januari
De door het kabinet aangekondigde geleidelijke afbouw van de noodsteunregelingen vanaf januari komt er waarschijnlijk toch nog niet. De geplande versobering van onder andere de NOW-regeling en de inkomensondersteuning voor zelfstandigen ligt niet voor de hand, zegt minister Eric Wiebes van Economische Zaken.
Lees verder »
Invordering belastingen tijdens de coronacrisis: hoe zit het precies?
Wanneer worden belastingen wel en niet ingevorderd en hoe verloopt dat? Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën gaat in een Kamerbrief uitgebreid in op de invordering van belastingen in coronatijd:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 4: Corona

• Multidisciplinair
• 6 PE per editie
• Abonneren met en zonder nascholen mogelijk

Meer informatie »
AFM waarschuwt voor mogelijke gevolgen van wijziging rechtsvorm
De AFM zegt signalen te krijgen dat boekhouders regelmatig eenmanszaken in de financiële dienstverlening adviseren om vanwege fiscale overwegingen voor een andere rechtsvorm te kiezen. De toezichthouder waarschuwt dat dat in de meeste gevallen gevolgen heeft voor de AFM-vergunningen.
Lees verder »
Kreston benoemt Bentacera-fiscalist Jelle Bakker als Tax Director Europa
Internationaal fiscalist mr. Jelle R. Bakker is benoemd als Tax Director in Europa binnen Kreston, meldt accountantskantoor Bentacera. Bakker werkt al geruime tijd bij Bentacera en is bovendien al jaren actief betrokken bij het Kreston netwerk, waar Bentacera sinds 2015 in participeert.
Lees verder »
Stijgende box 3 tarieven, hoe aantrekkelijk is beleggen in een spaar-bv?
De nieuwe box 3 tarieven zijn bekend gemaakt. Ewoud de Ruiter gaat in een blog in op het voordeel van het overbrengen van box 3 vermogen naar box 2 en de vraag hoe je dat vermogen naar box 2 over kunt brengen.
Lees verder »
Omzet accountancy, belastingadvisering en administratie licht in de min
In accountancy, belastingadvisering en administratie was de omzet in het derde kwartaal van 2020 0,6 procent lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarmee doet de sector het een stuk beter dan de zakelijke dienstverlening als geheel.
Lees verder »
Het toekomstgerichte accountantskantoor
In de whitepaper “Het toekomstgerichte accountantskantoor” laten Accountancy Vanmorgen en Visma Software zien welke nieuwe diensten, services en businessmodellen voor het accountantskantoor kunnen ontstaan door uit te gaan van de behoeftes van de klant en de data die voorhanden is. 
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Financiering nodig? Computer says No!

Tijdens online financieringsprocessen wordt op basis van data een analyse gemaakt van financieringsmogelijkheden. Handig en efficiënt – maar het blijft belangrijk dat een ondernemer ook persoonlijk toelichting kan geven. De data vertellen niet het hele verhaal!

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Overstappen naar een ander boekhoudpakket. Welke obstakels zijn er (niet)?

Je bent als ondernemer of accountant niet tevreden over je huidige boekhoudsoftware. Eigenlijk zou je graag willen overstappen naar een ander boekhoudpakket, maar je ziet allerlei obstakels op de weg. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Bankier lichtte zwartspaarders op en waste miljoenen van criminelen wit’
Nieuwsbrief Loonheffingen 2021 gepubliceerd
Minox start samenwerking met Payt
Werkgeversplatform pleit voor meer reserves zelfstandigen en verkorting WW
OPLEIDINGEN
Webinar Belastingmaatregelen 2021
Fiscount
17 december 2020
Cursus Estate planning
Fiscaal Vanmorgen
7 december 2020
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten
The Legal Company
4 februari 2021
VACATURES
Accountant MKB- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Assistent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN