Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 

De vakantie is voorbij, een fris seizoen staat voor de deur! We trappen af met het UITfeest waar je een hele dag gratis voorproefjes krijgt van al het leuks in de bieb. Schrijf mee met het Groot Utrechts Dictee tijdens de Week van lezen en schrijven, of kom met je hoofd op televisie, want er zijn tv-opnames in Bieb Neude van VPRO Boeken en jij kan erbij zijn!

 
S
 
Start culturele seizoen! - UITfeest

Het is weer bijna september, en dat betekent UITfeest in de stad! Kom naar de Neude voor een leuk programma voor jong en oud, met theatervoorstellingen, open mic, schrijfproeverijen, digitalk over AI, en bouw mee aan een geluidssculptuur. Het leuke is: alles is gratis.
Check hier het programma.

 
 
S
 
Tijdens de Week van lezen en schrijven, zondag 8 t/m 15 september, zet de bibliotheek, samen met veel partners in de stad, zich in om meer aandacht te genereren voor laaggeletterdheid.
 
 
 

Schrijf op Wereldalfabetiseringsdag mee met het Groot Utrechts Dictee. Muzikant en schrijver Aafke Romeijn schreef de tekst en de presentatie is in handen van schrijver Martin Rombouts. Met dit dictee vraagt Taal Doet Meer, Utrecht Marketing, de Lions Club en de bieb speciale aandacht voor eenvoudige taal en laaggeletterdheid. Ook kun je een kijkje nemen op de informatiemarkt en je direct aanmelden als (taal)vrijwilliger.  

zondag 8 september | 14.00 uur | Bibliotheek Neude

 
Reserveer   S
 
maandag 9 september | 09.00 uur | Theatervoorstelling Laaggeletterd
maandag 9 september | 18.00 uur | Film: I, Daniel Blake van Ken Loach in samenwerking met Movies the Matter
 
 
Nieuw! Het Oefenplein
Ken je iemand die graag taal- en digitale vaardigheden wil oefenen op de computer? Het Oefenplein is nieuw in Bibliotheek Overvecht! Vrijwilligers zitten klaar tijdens de inloop op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur.
 
S
 
Een keer een kijkje nemen bij tv opnames? In het programma VPRO Boeken interviewt Lotje IJzermans schrijvers van de beste en meest spraakmakende literaire fictie en non-fictie van dit moment, vanuit de Grote hal van Bibliotheek Neude. Geniet live van deze interviews en reserveer een gratis plek in het publiek. 
 
 
Mariken Heitman praat over haar roman 'De mierenkaravaan' over hoe alles wat leeft met elkaar samenhangt. Ook Joris van Casteren, Thomas Heerma van Voss en Joke van Leeuwen schuiven aan met hun nieuwste boeken.

opname woensdag 4 september | 20.00 uur
 
Reserveer hier   S
 
Safae el Khannoussi is uitgenodigd met haar debuutroman 'Oroppa' over verdwijning van de beroemde kunstenares Salomé Abergel. Wie was ze werkelijk en waar is ze gebleven? Ook Robbert Welagen is te gast met zijn boek 'Averij'.

opname zondag 15 september | 19.15 uur
 
Reserveer hier   S
S
 
Literair Podium Frontaal ontvangt Eva Eikhout in Bibliotheek Neude! Recent verscheen haar eerste boek: 'Dit is geen boek van een meisje zonder armen en benen'. Kom luisteren en laat je inspireren door haar energie en doorzettingskracht! Sophia Blyden draagt voor uit haar poëziebundel 'Dobberen' en Anneleen van Offel vertelt over haar lovend ontvangen debuutroman 'Hier is alles veilig'. Wil je zelf het podium beklimmen? Meld je dan aan voor de Open Mic.

vrijdag 13 september | 20.00 uur | Bibliotheek Neude
 
Reserveer   S
S
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
 

International Literature Festival Utrecht (ILFU) zorgt ook dit jaar weer voor 14 dagen literatuur, muziek, feest. Over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Van 21 september t/m 5 oktober neemt de literatuur de stad over. In Bibliotheek Neude zijn er Book Talks van Rachel Kushner en Rachel Cusk, een avond over memoirs en autofictie, de uitreiking van de filtervertaalprijzen en tot slot Ginzburg & Pavese - twee grootse Italiaanse klassiekers op één avond. 

 
Lees meer & reserveer   S
S
 

In samenwerking met de Utrechtse mode-ontwerper Anouk, bekend als NOUKS, organiseert de bibliotheek Independent Fusion: voor autonome makers. Kom op woensdag 11 september naar de lezing over duurzaamheid en hoe je dit in je eigen makerschap kan toepassen. Gast is onder meer Eva Oosterlaken van Studio Futurall. Of ontmoet fondsen op donderdag 12 september en leer waar je voor in aanmerking komt en hoe je een aanvraag indient.

 
Lees meer   S
S
 
Agenda Bibliotheek Neude

vrijdag 20 - donderdag 26 september
| Nederlands Film Festival | Storyspace expo

zaterdag 21 september
| De dag van de dialoog: We did not sell our ancestors, over de invloed van de trans-Atlantische slavenhandel op het heden met o.a Babah Tarawally (schrijver/columnist Trouw) en Ekue Leopold (Togolese prins) 

donderdag 26 september
| DataWalk
 
 
S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open