Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 3 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Frustraties en woede over ‘oneerlijke’ steunregels
Op accountancyvanmorgen.nl zijn sinds maandag al meer dan veertig berichten geplaatst door ondernemers die niet onder de steunmaatregelen vallen. Er is veel onbegrip maar ook woede.
Lees verder »
Haken en ogen aan beoordelingsverklaring bij halfjaarcijfers
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) pleit voor een eenmalige beoordelingsverklaring van de accountant bij de halfjaarcijfers. Investeerders krijgen zo eerder duidelijkheid in de financiële situatie van ondernemingen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met Corona van Accountancy Vanmorgen

Op 8, 9 en 10 april van 12.00 tot 13.00 uur organiseert Accountancy Vanmorgen in samenwerking met Fiscaal Vanmorgen lunch & Learnsessies in verband met de Coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent van de actuele noodmaatregelen op dit gebied. Volg een interactieve online cursus over de Fiscale maatregelen, Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW) of Coronacrisis in de jaarrekening; een praktische aanpak. Slechts € 59,- én 1 PE-punt.

Lees verder »
Corona | Taxi-boekhouder in crisistijd: ‘Ik denk nu niet meteen aan factuurtjes sturen’
Taxi-ondernemers vallen vaak tussen wal en schip. Ze maken geen aanspraak op de meeste steunmaatregelen maar hun auto’s staan stil. Bovendien hebben ze weinig vet op de botten. Navid Farid en Nasim Nayebgeel van www.taxiadminstratie.nl vrezen dat 70% van hun taxiklanten deze crisis niet overleeft als het nog lang duurt.
Lees verder »
College corrigeert Accountantskamer in zaak recidiverende RA
Een registeraccountant is met succes in beroep gegaan tegen de doorhaling van twee maanden die de Accountantskamer hem had opgelegd. Hij wordt slechts één maand doorgehaald.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Actualiteiten oudedagsvoorzieningen

Wat zijn de nieuwe en komende wettelijke maatregelen van het Pensioenakkoord? Denk aan het voorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Ruben Stam praat u op 12 mei bij en gaat ook in op de actualiteiten lijfrentevoorzieningen, recente rechtspraak en beleidsbesluiten en op de invloed van Corona op o.a. de pensioenpremies en dekkingsgraden.

Lees verder »
Corona | ‘Trots op accountantsbranche’
Accountants-, administratie- en (belasting)advieskantoren maken overuren om hun klanten van zo goed mogelijk advies te voorzien in coronatijden. Dat is niet eenvoudig voor regelingen waarvan de uitwerking, toepassing of handhaving nog niet (volledig) bekend is.
Lees verder »
Corona | ChristenUnie stelt vragen over beknelde ondernemers in grensregio
Duitsland en België nemen andere maatregelen in de coronacrisis dan Nederland. Ondernemers die in het ene land wonen en het andere land werken, kunnen in de knel komen.
Lees verder »
Invorderingspauze rijnvarenden met werkgever in Luxemburg
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën gaat in op de fiscale en sociale zekerheidspositie van grensarbeiders, specifiek rijnvarenden. De staatssecretaris geeft aan dat de Belastingdienst per 16 maart maatregelen genomen heeft om tot nader bericht bij deze groep rijnvarenden tijdelijk geen invorderingsmaatregelen te treffen.
Lees verder »
Corona | Run op noodloket
Enkele tienduizenden ondernemers hebben zich sinds afgelopen vrijdag al gemeld bij het noodloket voor bedrijven die direct getroffen zijn door de coronamaatregelen van het kabinet. Volgens berekeningen vallen ruim 268.000 bedrijven onder de steunregeling.
Lees verder »
EY moet klantgegevens dode bitcoinondernemer afstaan
De soap rondom bitcoinbeurs QuadrigaCX gaat door. Nadat de 30-jarige eigenaar in 2018 overleed bleven 115.000 klanten gedupeerd achter. De overleden eigenaar had hun wachtwoorden in zijn graf meegenomen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Met de inboekafdeling als fundament laten we ondernemers excelleren’

VRB gelooft in de onlosmakelijke combinatie van automatisering en advies. Wat VRB betreft zijn het zaken die elkaar niet uitsluiten, maar twee kanten zijn van dezelfde medaille.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | In 1 keer uitstel betaling voor aanslagen IB, LH, btw en Vpb
Vliegtaks aangenomen
Oproep: standaardiseer niet-financiële informatie in verslaglegging
Corona | Ondernemers passen SBI-codes aan voor noodsteun, KvK waarschuwt: heeft geen zin
OPLEIDINGEN
Webinar Duivelse dilemma’s in 2 uur
NBA Opleidingen
3 april 2020
Online cursus BTW margeregeling
Fiscaal Vanmorgen
12 mei 2020
Arbeid en Recht (2)
Fiscount
14 mei 2020
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN