Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 29 maart 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
FTM: Snel informeerde Kamer verkeerd over dure ‘Tesla-subsidie’
TNO en het Planbureau voor de Leefomgeving ontkennen het Carbontax-rekenmodel wetenschappelijk gevalideerd te hebben, melden beide instellingen aan Follow The Money (FTM). Staatssecretaris Snel van Financiën meldde onlangs nog aan de Tweede Kamer dat dat juist wel het geval is.
Lees verder »
Accountant uit Brielle krijgt alsnog zijn geld na beroepsfout advocaat
Een advocaat uit Brielle moet bijna 18.000 euro schadevergoeding betalen aan een accountant uit dezelfde plaats. De accountant dreigde na het overlijden van een klant bijna 7000 euro aan openstaande declaraties voor werkzaamheden mis te lopen.
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier =>

Advertorial: Privacy-structuren en het UBO-register

Welke aspecten spelen bij privacy-structuren? Wat komt in het UBO-register? Jeroen Knol bespreekt op 9 april de ins en outs. Hij gaat o.a. in op de omvorming van de holding-BV naar de holding-CV en de mogelijkheden van een fonds voor gemene rekening.

KENNISPARTNER
Fiscale eenheid Vpb biedt voordelen voor WBSO en innovatiebox

In deze blog zetten we uiteen hoe de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting voordelen kan bieden voor het benutten van de WBSO en de innovatiebox.

Lees verder »
Kabinet: Nederland belastingparadijs is achterhaald beeld
Het kabinet is van mening dat Nederland geen belastingparadijs is en terecht niet is opgenomen op de lijst van non-coöperatieve jurisdicties voor belastingdoeleinden.
Lees verder »
Lange afschrijvingsperiode zonnepanelen zit afboeking HIR in de weg
Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch oordeelt net als de belastingdienst dat aanschafkosten voor een zonnepaneleninstallatie niet kunnen worden afgeboekt op een herinvesteringsreserve (HIR), omdat niet aannemelijk is dat de afschrijvingstermijn van een zonnepaneleninstallatie maximaal tien jaar is.
Lees verder »
Kabinet zoekt steun voor pensioenhervorming
Het kabinet is op zoek naar politieke steun voor de geplande hervorming van de pensioenen. Verantwoordelijk minister Wouter Koolmees praat daarover momenteel met oppositiepartijen en vakbonden.
Lees verder »
Waarschuwing voor negatieve invloed private lease op hypotheekbedrag
Consumenten die bij de aanschaf van een auto een private leaseconstructie overwegen, moeten goed beseffen dat zo’n overeenkomst nadelig kan uitpakken voor het maximale leenbedrag bij de aanschaf van een woning. Daarvoor waarschuwt hypotheekadviesketen De Hypotheker.
Lees verder »
DNB niet tevreden over fraudeaanpak financiële instellingen
Financiële instellingen doen nog niet genoeg om financiële criminaliteit te bestrijden. Dat stelt DNB in haar donderdag gepubliceerde jaarverslag. Daarbij pleit DNB ook voor hervorming van het pensioenstelsel.
Lees verder »
Smits + Prick Accountants | Belastingadviseurs neemt Puts Accountants over
Helmond – Smits + Prick Accountants | Belastingadviseurs uit Helmond neemt per 1 mei 2019 plaatsgenoot Puts Accountants over.
Lees verder »
ING dreigt rol als huisbankier staat te verliezen om witwasaffaire
De Nederlandse staat gaat de uitvoering van het betalingsverkeer van de overheid opnieuw aanbesteden. Dat meldt minister Hoekstra van Financiën naar aanleiding van de witwasaffaire bij ING.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
CaseWare lanceert PBC+: app voor gestandaardiseerd opvragen van documenten

CaseWare heeft een nieuwe app uitgebracht. De cloud-app PBC+ maakt het voor de accountant mogelijk bestanden en stukken voor zowel samenstellings-, beoordelings- als controleopdrachten op een gestandaardiseerde en veilige manier op te vragen bij zijn klant. Dit zorgt voor efficiëntie van het aanleverproces en een optimalisatie van de samenwerking met de klant.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vreemde valuta: automatiseer je internationale boekhouding

Accountant, doen jouw klanten zaken met partijen in het buitenland? Dan heb je waarschijnlijk te maken met vreemde valuta en wisselkoersen. Als accountant wil je eenduidig kunnen rapporteren en moeten internationale posten herwaardeerd worden. Dat doe je anno 2019 natuurlijk niet handmatig. Ontdek in dit artikel wat je allemaal kunt automatiseren in de valuta boekhouding, […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Grant Thornton: digitale kennis rvc’s moet beter
Belastingdienst verduidelijkt BTW-tarieven
‘Afschaffen loonverschillen tussen man en vrouw geen prioriteit bij Nederlandse werknemers’
Raad voor de Praktijkopleidingen NBA zoekt nieuwe voorzitter
OPLEIDINGEN
Regiosessie Juridische highlights in de mkb-samenstelpraktijk
NBA Opleidingen
29 mei 2019
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
23 april 2019
Cursus Internationaal Belastingrecht (winstbelasting)
Fiscaal Vanmorgen
16 april 2019
VACATURES
Traineeship Accountancy
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant
ABAB
Uden
Administrator
HLB Nederland
Schijndel
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN